De Freedom Trail in Boston

De Freedom Trail in Boston Wie zich wil verdiepen in de historie van Boston en dan met name in de tijd van de Onafhankelijkheidsoorlog kan het beste de Freedom Trail lopen. Dit is een speciale wandeling dwars door de stad waarbij meer dan tien belangrijke gebouwen en plaatsen uit die tijd bekeken kunnen worden. De wandeling kan zonder begeleiding of gids gelopen worden met behulp van de gratis folder die uitgegeven wordt door de National Park Service van de Verenigde Staten.

Het ontstaan van de Freedom Trail

Omdat Boston een belangrijke rol gespeeld heeft tijdens de periode van de Onafhankelijkheidsoorlog – denk maar aan het bloedbad van Boston in 1770 en de Boston Tea Party in 1776 – stond er al snel vast dat alle belangrijke historische gebouwen en plekken bewaard moesten worden. Al in 1870, honderd jaar na het bloedbad van Boston, werd er begonnen met het beschermen van de gebouwen. In 1951 kwam koster Bob Winn met het idee om een wandeling uit te zetten die toeristen zou helpen al die gebouwen en andere belangrijke plekken te kunnen bezoeken.

De koster gaf zijn idee door aan journalist Bill Schofield. Die publiceerde het idee in krantencolumns, waardoor er serieus aandacht voor kwam. In juni 1951 ging burgemeester John B. Hynes uiteindelijk akkoord met het creëren van een wandeling. Met behulp van borden werd de Freedom Trail uitgezet.

De ontwikkeling van de Freedom Trail

In 1951 kon men twaalf belangrijke gebouwen en plaatsen zien tijdens het lopen van de Freedom Trail. Borden met een afbeelding van een koloniale ruiter wezen de mensen welke kant ze op moesten lopen. Naarmate de jaren verstreken, werden die borden vervangen door een rode lijn op de grond die gemakkelijk te volgen is. Ook zorgen diverse organisaties ervoor dat de hele Freedom Trail (gebouwen en wandelpaden) goed onderhouden blijft.

Inmiddels is de Freedom Trail erkend als National Recreation Trail en National Millennium Trail. Dit houdt in dat het onder de National Park Service valt. De National Park Service beschermt en onderhoudt meer dan vierhonderd nationale parken, gebouwen en gebieden verspreid over de Verenigde Staten. Aan deze parken, gebouwen en gebieden mag niets veranderd worden: elk blaadje en elke steen telt mee als beschermd gebied.

De wandeling

De Freedom Trail is zo opgezet dat mensen kunnen kiezen hoe ver ze willen lopen: ze kunnen de hele wandeling doen (ongeveer vier kilometer) of een gedeelte. De Freedom Trail bestaat namelijk uit vier ‘hoofdstukken’, vier delen die elk een stukje van de onafhankelijkheidsgeschiedenis van Boston vertellen.

Hoofdstuk 1 – Revolution of Minds and Hearts

De wandeling begint bij de tijd voor de Onafhankelijkheidsoorlog. Bostonians (inwoners van Boston) waren altijd al trots op hun cultuur, wat terug te zien is aan de gebouwen uit die tijd. Dit gedeelte van de wandeling omvat:
 • de Boston Common, het stadspark dat al in 1634 bestond en daarmee het oudste openbare park is;
 • het State House, het parlementsgebouw;
 • de Park Street Church, een oude kerk waar de hymne ‘America’ voor het eerst te horen was;
 • de Granary Burying Ground, de begraafplaats midden in de stad waar belangrijke onafhankelijkheidsvechters begraven liggen;
 • de King’s Chapel, de kerk ontworpen in 1749 voor de eerste anglicaanse congregatie;
 • Franklin Statue en de First School Site, het standbeeld van Benjamin Franklin en de plaats waar de eerste school in 1635 gebouwd werd.

Hoofdstuk 2 – The People Revolt

Tussen 1761 en 1775 wilden de Bostonians steeds liever onafhankelijk worden. Dit gedeelte van de wandeling laat daarom onder andere de gebouwen zien waar mensen bijeenkwamen om te protesteren. Bij hoofdstuk 2 horen:
 • het Old South Meeting House, het gebouw dat eigenlijk bedoeld was als kerk, maar uiteindelijk gebruikt werd als ontmoetingsplaats voor protesterende mensen. Hier begon ook de Boston Tea Party in 1776;
 • de Old Corner Bookstore, een oude boekwinkel waar onder andere Harriet Beecher Stowe en Louisa May Alcott hun manuscripten naartoe brachten;
 • het Old State House, het gebouw waarvoor in 1770 het bloedbad van Boston plaatsvond;
 • Faneuil Hall, een oud marktgebouw waar tussen 1764 en 1774 verschillende belangrijke vergaderingen plaatsvonden.

Hoofdstuk 3 – Neighborhood of Revolution

Dit gedeelte van de wandeling concentreert zich eigenlijk op één gebeurtenis: de rit van Paul Revere in de nacht van 18 op 19 april 1775 om de mensen in Lexington en Concord te waarschuwen dat de Britse soldaten eraan kwamen. Bij dit hoofdstuk horen:
 • het Paul Revere House, het huis waar Paul Revere woonde;
 • de Old North Church, de kerk waaraan op 18 april 1775 twee lantaarns gehangen werden om de inwoners te waarschuwen voor de komst van de Britten;
 • de Copp’s Hill Burying Ground, de begraafplaats waar de Britten op 17 juni 1775 stonden en schoten met kanonnen.

Hoofdstuk 4 – Boston Goes to War

Twee maanden na de slag bij Lexington en Concord vond er opnieuw een veldslag plaats, deze keer bij Bunker Hill. De Britten wonnen, maar ze verloren een heleboel mensen, waardoor de protesterende Amerikanen moed kregen om door te vechten. Dit gedeelte van de wandeling omvat:
 • het Bunker Hill Monument, het monument dat de slag bij Bunker Hill herdenkt;
 • de Charlestown Navy Yard / USS Constitution, de marinehaven van de stad met het schip USS Constitution, het oudste nog drijvende oorlogsschip.

Handige informatie

De Freedom Trail kan elke dag van het jaar gelopen worden. Er zijn drie informatiepunten onderweg waar de gratis folder gehaald kan worden met de route van de wandeling en informatie over de gebouwen en plekken. De informatiepunten zijn bij de Boston Common, Faneuil Hall en de Charlestown Navy Yard. Bij alle drie deze punten zijn toiletten. Het Battle of Bunker Hill Museum, het museum bij het Bunker Hill Monumenten, heeft ook toiletten.
© 2015 - 2024 Miriammylene, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Boston's onafhankelijkheidshistorieBoston's onafhankelijkheidshistorieEen van de oudste steden van de Verenigde Staten is Boston, de hoofdstad van de staat Massachusetts, één van de staten i…
Hondenras: de Boston TerriërHondenras: de Boston TerriërDe Boston Terriër valt onder de categorie van gezelschapshonden. Het is een levendige en intelligente hond, die compact…
Bezoek aan Boston aan de oostkust van de Verenigde StatenBezoek aan Boston aan de oostkust van de Verenigde StatenIn het noordoosten van de Verenigde staten liggen enkele staten, die samen onder New England bekend staan. De officieuze…

Tassenmodellen: Belgische sjakos, rooftas, aktetas en meerEen tas is volgens het woordenboek een zak of buidel die je meeneemt om erin te bergen wat je bij je wilt hebben. Meesta…
De rivier de Maritsa in Bulgarije, Griekenland en TurkijeDe rivier de Maritsa in Bulgarije, Griekenland en TurkijeDe rivier de Maritsa. Met de oorsprong op een van de vele flanken van de machtige berg Moesala, de berg van God, de hoog…
Bronnen en referenties
 • Boston Freedom Trail folder, National Park Service USA, 2015
 • Eigen ervaring opgedaan tijdens het lopen van de Freedom Trail
 • De website http://www.nps.gov/aboutus/index.htm
Miriammylene (63 artikelen)
Laatste update: 10-04-2019
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.