De beste zwembaden volgens Landal Greenparks

Eén van de meest gedane activiteiten op vakantie is zwemmen. Veel hotels, vakantieparken en campings beschikken over een binnen- of buitenzwembad om het publiek te vermaken. Op bungalowparken zoals Landal, Center Parcs of Roompot, wordt meestal de nadruk gelegd op het binnenzwembad, omdat mensen het hele jaar door bungalowparken bezoeken. Vooral in Nederland is het weer niet in elk seizoen op zijn best en is een binnenzwembad dus veel meer een trekpleister voor de vakantiegasten dan een buitenzwembad. Op Landal Greenparks hebben ze op bijna ieder park wel een zwembad. Maar naar welk bungalowpark van Landal moet je gaan voor het leukste zwembad? Op ruim 50 parken van Landal Greenparks is een overdekt zwembad te vinden. Op de meeste parken is het zwembad vrij eenvoudig, maar op een aantal parken kun je je vermaken in een subtropisch zwemparadijs. Het gaat hierbij dan meestal over parken die overgenomen zijn van concurrent Center Parcs. Toch probeert Landal Greenparks op de nieuwste parken het zwembadenconcept van Center Parcs ietwat te evenaren. Zo zijn in Duitsland en Zwitserland parken geopend met een overdekt subtropisch gedeelte.

Landal beschikt over 14 parken met een openlucht zwembad. Deze zwembaden zijn zeker niet heel het jaar geopend, maar alleen op dagen dat het weer het toestaat. Ook is er op 31 parken de mogelijkheid om te recreëren in natuurlijk zwemwater. Het gaat hierbij vaak om een recreatieplas op het park, maar het kan ook betekenen dat het park dicht bij de zee, een meer of een rivier ligt.

Gekleurde vierkantjes

Veel parken van Landal Greenparks beschikken over een binnen- of buitenzwembad. Deze parken worden voorzien van gekleurde vierkantjes op de website van Landal, om aan te geven hoe goed het zwembad is. Vijf gekleurde vierkantjes betekent dat het zwembad heel groot en mooi is. Maar één vierkantje betekent meestal een simpel rechthoekig bad, zonder verdere wateractiviteiten.

Landal Greenparks beschikt over drie parken waarbij alle vierkantjes gekleurd zijn. Deze parken hebben volgens Landal zelf dus de beste zwembaden. Het gaat hier om de twee parken, Het Vennenbos en De Lommerbergen, die allebei overgenomen zijn van vakantieaanbieder Center Parcs. Daarnaast heeft het pas gebouwde park Salztal Paradies ook een subtropisch zwembad gekregen met vijf gekleurde vierkantjes.

Daarnaast heeft Landal Greenparks ruim negen parken met vier gekleurde vierkantjes. Deze parken voldoen volgens Landal zelf dus bijna aan een subtropisch zwembad. Het gaat hier om de parken Aelderholt, Hof van Saksen, 't Land van Bartje, Hoog Vaals, Domein de Schatberg, Ooghduyne, Port Greve, Village L'eau D'heure en Vierwaldstättersee.

Voor de beste zwemervaring ga je dus naar één van deze parken. De parken met vijf gekleurde vierkantjes beschikken over heel veel activiteiten, die hieronder kort worden toegelicht.

Zwembad Het Vennenbos

Het zwembad van Landal Het Vennenbos, gelegen in Hapert, Noord-Brabant heeft niet alleen een binnenbad, maar ook een buitenbad. Beide baden zijn gethematiseerd in subtropische sferen. Het binnenbad beschikt onder andere over een golfslagbad, waar om de zoveel tijd de golven tekeer gaan. Ook heeft het zwembad een blackhole glijbaan met sterrenhemel en verschillende lichteffecten. Voor de kinderen is er het Kinderdoebad en het Kids Junglebad. Je kunt er meedrijven op de Lazy River of je helemaal nat laten spetteren onder de waterval.

Daarnaast zijn er verschillende wellness-activiteiten, zoals een snelbruiner, een solarium, een infraroodsauna en een kruidenbad. Buiten is er een grote ligweide om het zwembad.

Zwembad De Lommerbergen

Landal De Lommerbergen in Limburg beschikt over een groot zwembad met binnen- en buitenbad. Het bad heeft onder andere een golfslagbad en een Kids Junglebad. Ook is er een spectaculaire glijbaan en kun je zomers een plekje zoeken op de ligweide rondom het buitenzwembad.

In de Exotic Garden kun je gebruik maken van stoomcabines, infraroodcabines, kruidenbaden en snelbruiners. Voor de allerkleinsten is er ook een peuterbad aanwezig om heerlijk in te spetteren.

Zwembad Salztal Paradies

Het zwembad van Salztal Paradies, gelegen in de Harz in Duitsland, beschikt over een buitenbad, kinderbad en golfslagbad. Het complex dat meer dan vijfduizend vierkante meter is heeft vele activiteiten. De grootste activiteit is de 100 meter lange bandenbaan. Ook heeft het zwembad een bubbelbad en spectaculaire wildwaterbaan.

Voor de saunaliefhebbers is er tegen betaling gebruik te maken van diverse sauna's, ijsbronnen en solaria.

Een eigen zwembad

Bij Landal Greenparks is het sinds kort ook mogelijk over een eigen zwembad te beschikken. Op Landal de Bloemert in Drenthe staan accommodaties voorzien van een privé-zwembad. Het type 10LZ op De Bloemert is een 10-persoonsbungalow met luxe. Naast een zwembad met jetstream van 1,40 meter diep, beschikt dit type ook over een 3-persoons sauna, zonnebank en een aanlegsteiger voor je boot. Voor deze accommodatie wordt vanwege de luxe een borg van 500 gevraagd.

Geen zwembad aanwezig

Wil je op vakantie echt genieten van een zwembad, dan kun je beter niet naar Landal parken als Waterpark Terherne, Waterpark Sneekermeer, De Cauberg, Reevallis, Village les Gottales en Chalet Matin gaan. Deze parken hebben zowel geen binnenzwembad als geen buitenzwembad. Ook beschikken ze niet over een natuurlijke manier van zwemmen, zoals zee, meer of rivier.

In de volgende Landal Greenparks parken is ook geen zwembad aanwezig, maar kun je wel genieten van een recreatieplas of natuurlijke zwemactiviteit in de buurt.

De Bloemert Drenthe

Op vakantiepark Landal De Bloemert is het mogelijk te zwemmen in het Zuidlaardermeer, dat direct aan het park grenst.

De Vlegge Overijssel

Direct naast Landal De Vlegge in Overijssel ligt een grote recreatieplas met zandstrand.

Dunimar Zuid-Holland

Op circa 10 kilometer van het park Dunimar in Zuid-Holland ligt Noordwijk aan Zee. Hier kun je zwemmen in de Noordzee.

Villapark Linvingstone, Résidence 't Hof van Haamstede en Resort Haamstede

Op ongeveer 3 kilometer afstand van deze twee parken in Zeeland ligt het strand.

Beach Park Texel

Het park Beach Park Texel grenst aan badplaats De Koog.

Villapark Vogelmient Texel

Op ongeveer 0,5 kilometer van Villapark Vogelmient ligt het grote Noordzeestrand.

Schuttersbos Terschelling

Vanaf Landal Schuttersbos loop je zo het strand op voor een urenlange wandeling langs de vloedlijn van de Noordzee.

Ameland State Ameland

Ook vanaf Ameland State sta je in één stap op het Noordzeestrand.

West Terschelling, Terschelling

Op 5 kilometer afstand van West Terschelling ligt het strand van de Noordzee.

Travemünde, Duitsland

Het park Travemünde ligt op het schiereiland Priwall en daar vanaf zit je direct aan het strand van de Oostzee.
© 2015 - 2024 Anteur, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Landal Greenparks: Mooie bungalowparken midden in de natuurLandal Greenparks heeft inmiddels naam opgebouwd in Nederland als het gaat om fraaie bungalowparken in een mooie natuurl…
Vakantieparken: Landal GreenParksVakantieparken: Landal GreenParksLandal GreenParks is een onderneming voor bungalowparken. Het hoofdkantoor bevindt zich in Nederland en wel in Leidschen…
Bungalow: Vakantieparken in Nederland (Center Parcs, Landal)Vakantieparken - Vakantie in Nederland (zomer), waaronder in Center Parcs, Landal Greenparks en Hoogenboom vakantieparke…

Slangen in GambiaSlangen in GambiaGambia is een populair vakantieland waar veel toeristen heen gaan, maar waar ook veel buitenlanders permanent of semi-pe…
Wat is glamping oftewel glamperen?Glamping oftewel glamperen staat voor "glamorous camping". Door te glamperen kampeert u op een luxe manier in de natuur.…
Bronnen en referenties
  • www.landal.nl
  • www.landal.nl/zwembad
  • http://reisprofs.nl/landal-introduceert-bungalows-met-prive-zwembad/
Anteur (147 artikelen)
Laatste update: 03-01-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.