Landal Hochwald

Landal Hochwald Wilt u er gezellig op uittrekken, maar het liefste niet al te ver van Nederland verblijven? Bij Landal Hochwald heeft u totaal niet het idee zo dicht bij huis te zijn. Het is een prachtig gebied om een weekend, midweek of zelfs langere tijd door te brengen. Voor zowel volwassenen als kinderen zijn er prima mogelijkheden tot vermaak.

De ligging

Landal Hochwald ligt in een prachtige omgeving in het Triererland/Hunsrück op ca. 209 km van Maastricht. U bevindt zich hier bijna op het drielandenpunt Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, wat ongeveer op 30 km van het park ligt. Het park ligt net iets buiten Kell am See, een rustig maar mooi dorpje wat vooral bekend staat bij wandelaars, fietsers en motorrijders. Landal Hochwald ligt aan een stuwmeer waardoor de omgeving nog sprookjesachtiger wordt. Als u door de bossen wandelt komt u misschien wel een van de vele aftakkingen van dit stuwmeer tegen, die resulteren in prachtig kabbelende beekjes. Als u in het donker aankomt moet u echter wel rekening houden met een erg donkere weg nog voor het dorp Kell am See, het is hier gevaarlijk rijden vooral bij nat weer.

Faciliteiten binnen

Zwembad

Het zwembad is overdekt en het water lekker warm. Er is een apart kleuterbad en een bubbelbad waarvan u de bubbels zelf aan kunt zetten. Boven het zwembad hangen emmertjes die vol lopen met water waarna ze omtuimelen, ook hierbij is zelf te bepalen of u het water aan- of uitzet. Het bad is niet erg groot maar vaak is het er ook niet zo druk. In een andere ruimte van het zwembadgedeelte bevinden zich nog een sauna en solarium. Er is in het zwembad geen toezicht door een badmeester. Het zwembad is erg schoon en netjes en er is een doucheruimte waar u door de deur te sluiten prima kunt douchen met het gezin, hoeft dat in de bungalow ook niet meer. Het zwembad is te betreden met de bungalowsleutel.

Bollo's Piraten-indoorspeelparadijs

In het speelparadijs kunnen kinderen tot 12 jaar heerlijk naar hartelust spelen. Alles is in piratenstijl, de vloer is een grote zee met boten en op de mooie houten vlonders kunnen ouders genieten van een heerlijk drankje of hapje. Consumptie van eigen meegebracht eten of drinken is niet toegestaan. In het speelparadijs staan o.a. een grote opblaasglijbaan om te klimmen en klauteren, een piratenschip wat heen en weer beweegt en waarin flink gesprongen kan worden, een grote ballenbak, een klimtoren, en hoge elastiektoren en een kleine klimwand. Voor de wat oudere kids is er een speelautomatenhal en een poolbiljart. In het speelparadijs bevindt zich ook de Bollo Club voor de allerkleinsten.

Bowlingbanen

Gezellig met het hele gezin bowlen, dat kan bij de sfeervolle bowlingbanen die zich onder het speelparadijs bevinden. Boek op tijd een baan om niet voor teleurstellingen te komen staan en houdt de kortingstijden in de gaten.

Faciliteiten buiten

Waterspeelplaats

Lekker kliederen met water en zand

Airtrampoline

Springen op het grote luchtkussen, bij het hoofdgebouw, terwijl papa en mama lekker op een van de bankjes plaats kunnen nemen.

Midgetgolfbaan

De midgetgolfbaan ligt ook voor het hoofdgebouw, er zitten best moeilijke banen bij, dus vervelen zult u zich niet.

Er is nog meer

Verder zijn er buiten nog verschillende speeltuinen, een sportveld en een jeu-de-boules-baan, dus het speelplezier kan niet op.

In de winter

Afhankelijk van de temperatuur en of er sneeuw ligt kunt u schaatsen op de natuurijsbaan, langlaufen op een langlaufloipe en er is een rodelheuvel om eens lekker uit uw dak te gaan op de slee.

Lekker makkelijk

ParkShop met ontbijtservice

In het hoofdgebouw bevindt zich een kleine winkel met een redelijk assortiment. Deze is dagelijks geopend. Hier kunt u ook een heerlijk ontbijtje regelen.

Fun & Entertainment-programma (gehele jaar)

U hoeft zich niet te vervelen op Landal Hochwald, het animatieteam is er voor jong en oud. Van schminken naar bingo, van buiten actief bezig zijn, naar een wedstrijdje gamen op de WII.

Wandel-, mountainbike- en autoroutes

Landal Hochwald ligt in een werkelijk prachtige omgeving. Daarom kan eigenlijk het volgen van een mooie route niet achterwege blijven. Dit kan per fiets, auto of wandelend. Via het park kunt u een familiewandeling of mountainbiketocht boeken of kies een van de gratis routes te verkrijgen bij de receptie en ga er zelf op uit in uw eigen tempo en geniet van de natuur.

Bikes & More verhuur

Voor een van de prachtige routes hoeft u niet zelf uw fiets mee te nemen want er zijn kwalitatief prima fietsen te huur op het park. Maar niet alleen een fiets of mountainbike, ook handige bolderwagens, 3 wheel-joggers en in het winterseizoen langlaufski’s, sleeën en schaatsen. Voor de balsporten zijn er jeu-de-boulesballen, tafeltennisbatjes en midgetgolfsticks te huur.

Wasserette met strijkijzer

Even een wasje draaien, dat kan tegen betaling in de wasserette van het park.

Draadloos internet in alle accommodaties en parkfaciliteiten

Mocht u ook op vakantie willen internetten, dan kunt u dat regelen bij de receptie, voor een bepaald bedrag kunt u niet alleen in uw accomodatie hiervan gebruik maken maar ook in alle parkfaciliteiten zoals het speelparadijs. Mocht u vooraf al weten gebruik te willen maken van internet, geef dit dan aan bij uw boeking want dan ontvangt u een aantrekkelijke korting.

Eten en drinken op het park

Timber's Brasserie met terras

Even niet het dorp in, maar rustig op het park genieten van een hapje en drankje, dat kan bij Timber's Brasserie. Hier kunt u bij goed weer ook nog gebruik maken van het panoramaterras met prachtig uitzicht. Bij de brasserie is ook een snackbar en kunt u afhaalmaaltijden verkrijgen.

Eten en drinken in Kell am See

Typisch

http://www.hoteltypisch.com/

Sur post

http://www.postkueche.de/

Fronhof

http://www.hotel-fronhof.de/

Bungalows

Landal Hochwald beschikt over 4, 6, 8 en 12 persoons bungalows. Deze bungalows beschikken over een woonkamer met zit- en eethoek. Een tv met Nederlandse zenders en radio-/cd-speler. Een open keuken met magnetron en oven en sommige bungalows hebben zelfs een vaatwasser. Natuurlijk heeft elke bungalow een bad of douche en toilet. En voor de zonnige dagen een terras met terrasmeubilair. U kunt ook voorkeuren boeken, zo zijn er rook- en huisdiervrije bungalows beschikbaar evenals aangepaste bungalows voor mensen met luchtwegaandoeningen/COPD, deze bungalows hebben geen openhaard. Wilt u het de kinderen nog meer naar hun zin maken, boek dan een speciale kinderbungalow. Of houdt u van luxe dan zijn er nog de bungalows met sauna, zonnebank of zelfs een bubbelbad. Kortom, voor ieder wat wils.

Omgeving

In de omgeving zijn er leuke uitstapjes te plannen. Een kleine greep uit de uitstapjes is bijvoorbeeld een cultureel bezoekje aan het prachtige stadje Saarburg, neem een bezoek aan de burcht, het middeleeuwse centrum van de stad of de beroemde waterval. De kinderen zullen zich goed vermaken bij de kabelbaan en de rodelbaan, deze zijn geopend in het voorjaars- en zomerseizoen. Een bezoekje aan de oudste stad van Duitsland met vele Romeinse gebouwen en karakteristieken is de ideale plek voor een stadswandeling. In Hermeskeil kan diegene die van vliegtuigen houdt op en top genieten. er zijn vier hallen met meer dan 40 vliegtuigen. U kunt zelfs plaatsnemen in een echte Concorde! In Fell kunt u een mijn bezoeken die stamt uit het begin van de vorige eeuw. En in Merzig vindt u een wolvenpark met meer dan twintig verschillende wolven, spannend!

Voor een complete, veelzijdige, mooie vakantie, is Landal Hochwald zeker een bezoekje waard.
Voor rechtstreeks contact met Landal Hochwald:
Landal Hochwald
D-54427 Kell am See/Hunsrück
Tel. +49-(0)6589 914 70
Email: hochwald@landal.de
© 2014 - 2024 Spring, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Landal Greenparks: Mooie bungalowparken midden in de natuurLandal Greenparks heeft inmiddels naam opgebouwd in Nederland als het gaat om fraaie bungalowparken in een mooie natuurl…
Vakantieparken: Landal GreenParksVakantieparken: Landal GreenParksLandal GreenParks is een onderneming voor bungalowparken. Het hoofdkantoor bevindt zich in Nederland en wel in Leidschen…
Landal Heideheuvel, Beekbergen; algemene informatieLandal Heideheuvel, Beekbergen; algemene informatieLandal Heideheuvel is gelegen in Gelderland bij de plaats Beekbergen. Het park ligt in een mooi natuurgebied waar u volo…

Uittips Terherne: De Blije PapegaaiUittips Terherne: De Blije PapegaaiHet dorp Terherne, ook wel bekend als het Kameleondorp, is één van de bekendste en mooiste en toeristische watersportdor…
Airbnb van succesvol verdienmodel tot illegale activiteitAirbnb van succesvol verdienmodel tot illegale activiteitMet een gestaag toenemend aantal gebruikers groeide Airbnb sinds de lancering in 2008 uit tot een succesvol verdienmodel…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Infoteur Spring
Spring (35 artikelen)
Laatste update: 11-05-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.