Vakantie in de Verenigde Staten

Het land van de onbegrensde mogelijkheden is met stip de Verenigde Staten van Amerika. In dit immense land raakt de vakantieganger niet uitgekeken, zodra hij hier één stap heeft gezet. Niet voor niets is Amerika de favoriete bestemming voor menig Nederlander.

Vakantie

Je vakantie in de Verenigde Staten doorbrengen biedt zoveel moois. Er is een gigantisch aanbod aan voorzieningen dat de keuze vaak moeilijk is te beslissen waar je als eerst naar toe wilt gaan. Naar het zuidwesten bij de grillige Canyons, bij voorkeur vlakbij de Niagara Watervallen of toch liever een bruisende stad als New York, Los Angeles of Las Vegas.

Je vindt in het land talloze hotels van eenvoudig en betaalbaar, de zogenaamde budgethotels, tot aan totale luxe. Je kunt ervoor kiezen een camper te huren en het land op eigen houtje te ontdekken, maar je kunt ook met een georganiseerde rondreis meegaan. Natuurlijk zijn er ook strandvakanties te boeken bijvoorbeeld in Florida of scheep in en ga mee met die fantastische cruise.

Het land is niet in één oogopslag te bewonderen. Het heeft zulke grote contrasten qua bevolking, natuur en cultuur, na één keer blijf je hier terugkomen. Dat is wat vele Nederlanders ook zeer graag doen.

Bezienswaardigheden

Voor een variatie aan bezienswaardigheden zit je in dit land ook zeker goed. Alleen al in New York zijn tal van trekpleisters te vinden. Beklim de Empire State Building, bezoek Chinatown, bekijk een musical op Broadway, ga shoppen bij Macy’s of wandelen door het Central Park. Vergeet ook vooral het Vrijheidsbeeld niet te bezoeken. Wie van een gokje houdt, kan zijn hart ophalen in Las Vegas, hét Mekka voor de gokliefhebbers die bovendien ook nog eens van luxe houden.

Ook zeker de moeite waard is de stad van Hollywood, Los Angeles, waar je filmsterren en modellen zo tegen het lijf kan lopen. Natuurlijk is Disneyland ook een enorme toeristen trekker. Geschiedenis, cultuur en het Witte Huis vind je in Washington DC. De Grand Canyon in het noorden van Arizona, dit woestijnachtige gebied, is prachtig om te zien. Verder zijn er talrijke nationale parken in het land en de beroemde Rocky Mountains in het westen van Noord Amerika. De schitterende Niagara Watervallen op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada mogen ook zeker niet ontbreken op je lijstje.

Activiteiten

Aan activiteiten geen gebrek in dit land. Wie van wandelen, fietsen en natuur houdt kan hier speciale dagtochten of vakanties voor boeken. Een dagje mountainbiken door de prachtige bergen of zelfs een berg beklimmen. Zeilen, raften, kanoën of surfen is allemaal mogelijk. Boek een survival tocht voor een combinatie van klimmen, abseilen en met een rubber boot de wilde rivieren af. Wanneer de avonturier er geen genoeg van kan krijgen, probeer dan het canyoning eens uit. Je begint boven aan een rivier en door de bedding ga je vervolgens klimmend, zwemmend en duikend naar beneden. Ook deltavliegen of een tochtje parapenten, met een parachute een berg of duin afzweven, behoort tot de vele mogelijkheden. Wie het graag wat rustiger aan doet kan gaan golfen, paardrijden, zwemmen of een dagje genieten van wellness en rust.

Klimaat

Het klimaat is zeer wisselend. Vanwege de grote van het land kom je hier vele soorten klimaten tegen. Arizona kent bijvoorbeeld een woestijnklimaat, Florida een tropisch regenklimaat, Alaska een poolklimaat, maar het overgrote deel kent een land- of gematigd maritiem klimaat. De Verenigde Staten kent ook extreme weerssituaties zoals orkanen, tornado’s en plotseling opkomende onweersbuien. Temperaturen variëren ook enorm, van -45 graden in Alaska tot +40 graden in Nevada. Het oostelijke deel ontvangt de meeste regen.

Bevolking

Er zijn in Amerika diverse bevolkingsgroepen van Aziaten en Afrikanen tot aan Latino’s en Europeanen. Vergeet ook het volk de Eskimo’s niet. De meeste mensen wonen in het westen en in de grote steden. Er zijn ook gebieden waar je uren kunt rijden zonder iemand tegen te komen en waar geen mens woont. De meerderheid van de Amerikanen is Christen en de meesten spreken Amerikaans-Engels als moedertaal, maar de lagere lagen spreken ook Afro-Amerikaans-Engels. De cultuur heeft veel invloed op de westerse wereld. Denk aan televisie en film, maar ook literatuur en levensstijl.

Eten & Drinken

Er wordt over het algemeen veel en in grote porties gegeten. Vlees is nummer één, spareribs en steak kom je op elke menukaart tegen. Typisch Amerikaanse gerechten zijn meatlof, een soort gehaktbrood, en noodle soep. Ook vind je er veel bagels met zalm of roomkaas, donuts, drie dubbellaagse sandwiches en natuurlijk de bekende hamburger. Fastfood ketens zijn er volop in het land. Tevens houden Amerikanen van zoetigheid zoals brownies, de chocolade cake, en strawberry short cake, gebak met aardbeien en veel slagroom. In het hele land kom je veel koffiebars tegen waar je alle soorten koffie kunt bestellen. Voor alcohol moet je 21 jaar zijn, daarom wordt er veel frisdrank gedronken.

Evenementen & Feestdagen

Amerika kent veel traditionele feestdagen en terugkerende evenementen. Memorial day is er één van. Dit is de laatste maandag van mei en dan worden de Amerikaanse militairen die de dood vonden herdacht. Independence day is op 4 juli en wordt ook wel Fourth of July genoemd. Op deze dag vieren ze de onafhankelijkheid van het land.

In oktober wordt traditie getrouw Halloween gevierd en de vierde donderdag in november is het Thanksgiving day, waarin God wordt bedankt voor de oogst en allerlei andere goede dingen. Voor de sportfanaten is er jaarlijks de marathon van New York. In Amerika kun je tevens genieten van vele concerten, musicals en feest parades.
© 2012 - 2024 Marensa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantie - één jaar sparen voor twee weken plezierVakantie - één jaar sparen voor twee weken plezierEen vakantie kunt u zo duur maken als u zelf wenst. Twee weken op vakantie in het hoogseizoen is echter kostbaar. Sommig…
Vakantie-uren: waar moet je op letten?Door de grote inhoud in je contract is het vaak lastig om het overzicht te houden, er is over heel veel verschillende di…
Vakantiebank. Voorwaarden en informatie voor gratis vakantieVakantiebank. Voorwaarden en informatie voor gratis vakantieDe vakantiebank is speciaal in het leven geroepen voor mensen die nooit op vakantie kunnen. Stichting Vakantiebank biedt…
Geen lening afsluiten voor een vakantieGeen lening afsluiten voor een vakantieIn de zomer een paar weekjes naar de zon, of in de winter op wintersport, kunt u echt aan toe zijn. Het kost u veel geld…

Vakantie in SpanjeVeel Nederlanders trekken jaarlijks per auto, bus of vliegtuig richting Spanje om daar te genieten van een welverdiende…
Tanger: strategische doorvoerhaven bij Straat van GibraltarTanger op het Noord-Afrikaanse continent ligt vlak bij de Straat van Gibraltar. Hier passeren dagelijks veel mensen en g…
Bronnen en referenties
  • ANWB Landen
Marensa (310 artikelen)
Gepubliceerd: 14-02-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.