Vietnam - voor elk wat wils!

Vietnam - voor elk wat wils! In Vietnam is voor elk wat wils: cultuur snuiven in de mooie steden, de natuur in, of lekker luieren aan het strand.

Algemene Informatie

 • Hoofdstad: Hanoi
 • Taal: Vietnamees. Engels en Frans worden redelijk gesproken.
 • Munteenheid: New Dong, verdeeld in 100 Xu.
 • Religie: voornamelijk Boeddhisme. Ook Christendom, confucianisme en taoïsme.
 • Klimaat: Tropisch klimaat
 • Beste reistijd: november tot mei (in het zuiden)
 • Tijdverschil : + 6 uur

Bezienswaardige plaatsen en gebieden

Hanoi

Hanoi / Bron: Leon Ting, PixabayHanoi / Bron: Leon Ting, Pixabay
Hanoi is sinds 1954 de hoofdstad van Vietnam, het is tevens de belangrijkste stad van het land. Er zijn diverse bezienswaardigheden, waaronder:
 • Temple of Literature – tempel gewijd aan Confucius
 • Pagode van Quan-Am – pagode gebouwd op een stenen pilaar
 • De resten van het 11e-eeuwse Paleis der Honderd Daken
 • Het mausoleum van de revolutionaire leider Ho Chi Minh

Vanuit Hanoi is het ook mogelijk om een uitstapje te maken naar de Halongbaai.

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh / Bron: Quangpraha, PixabayHo Chi Minh / Bron: Quangpraha, Pixabay
Ho Chi Minh is het voormalige Saigon en was de hoofdstad van Zuidelijk Vietnam. De stad ademt in sommige wijken nog steeds de sfeer uit van de Franse koloniale tijd. Een goed voorbeeld hiervan is de Notre Dame Cathedral. Ook bezienswaardig is de Thien Hau-pagode.

Ho Chi Minh City is een perfecte uitvalsbasis voor uitstapjes naar:
 • Lon An en Tay Ninh – centra van de Cao Dai-religie
 • Vinh Long – mogelijkheid om te zeilen met een Chinese jonk
 • Cu Chi – hier ligt een 200 kilometer lang tunnelnetwerk dat gebruikt werd gedurende de Vietcong

Nha Trang

Bron: Quangpraha, PixabayBron: Quangpraha, Pixabay
Een bekende badplaats in Vietnam, met de mooiste stranden van het land. Vanuit Nha Trang kun je een excursie maken naar Bamboo Island, een eiland voor de kust van Vietnam.

Mui Ne

Badplaats met een langgerekt zandstrand. Er is weinig te doen op uitgaansgebied, er is zelfs geen boulevard.

Whale Island

Klein eilandje waar zeer weinig toeristen komen. Je kunt hier goed duiken of gewoon lekker uitrusten. Er is slechts 1 klein resort aanwezig.

Da Nang

Deze stad is het centrum van de Cham-cultuur. Het is een badplaats met een levendige haven en mooie stranden.

Huê

De Verboden Stad. Ooit de hoofdstad van de Nguyen-dynastie. De oude keizerstad is het mooiste gedeelte. Je vindt hier paleizen, tempels, pagodes en koninklijke tomber.

Hoi An

Een rustiek plaatste met een schilderachtige haven en mooie voorbeelden van Chinese architectuur. Er zijn diverse tempels en pagodes te zien. Heel bekend is de Japanse Brug. Hoi An is door de UNESCO aangemerkt als ‘heritage site.’
© 2007 - 2023 Funkyfish, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vietnam, een land met een fijne sfeerVietnam, een land met een fijne sfeerVietnam is een land gelegen in Azië. Het grenst aan China, Cambodja en Laos. Ook grenst Vietnam aan de zee Golf van Tonk…
Vietnam: omgeving van Ho Chi Minh CityVietnam: omgeving van Ho Chi Minh CityIn Vietnam, in de regio van Ho Chi Minh City liggen een aantal gedenkwaardige bezienswaardigheden. Denk aan de Cu Chi Tu…

Griekenland, vakantie op ZakinthosGriekenland, vakantie op ZakinthosEen eiland dat bekend is vanwege de zeeschildpad. Niet op de menukaart, maar meer vanwege de voortplanting van deze bedr…
De mooiste plekjes van Ierland - Rock of CashelDe mooiste plekjes van Ierland - Rock of CashelIn het zuiden van Ierland ligt het graafschap Tipperary. Iedereen kent de naam wel door het soldatenliedje 'It's a long…
Bronnen en referenties
Funkyfish (226 artikelen)
Laatste update: 15-01-2020
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.