Met de kinderen op cruise met Disney Cruise Line

Als je met je kinderen een leuke familievakantie zoekt, dan is de Disney Cruise Line misschien iets voor jou. Een droomcruise naar een zonnige bestemming, zoals de Caribische Eilanden en binnenkort zelfs ook op de middellandse Zee.

Walt Disney cruiseline maatschappij

Deze Amerikaanse cruiseline maatschappij is eigendom van The Walt Disney Company met de hoofdzetel in Florida. Het is een onderdeel van de Walt Disney Parks and Resorts afdeling en werd opgericht in 1998. Hun eerste schip was de Disney Magic, een jaar later volgde nog de Disnec Wonder. Beide schepen zijn even groot en bieden plaats aan 2400 passagiers en 1000 bemanningsleden. Het spreekt voor zich dat Disney Cruise Line uitsluitend mikt op families met kinderen en is vooral actief vanuit Florida en in de Caribische Zee. Disney is op de Bahamas eigenaar van een eigen eiland, Castaway Cay genaamd. Dit is niet alleen een veelgebruikt decor in Disney films, de schepen van Disney Cruise Line meren hier steevast aan, waarna de passagiers zich kunnen uitleven op het uitermate kindvriendelijke strand.

Disney Cruise Line bouwt extra schepen

Op dit moment bouwt Disney aan twee nieuwe schepen, de Disney Dream en de Disney Fantasy, die iets groter zullen zijn als de twee bestaande schepen. De oudere schepen zullen dan een nieuwe bestemming krijgen. De Disney Wonder zal vanaf 2011 vanuit Los Angeles varen en de Disney Magic zal ingezet worden in de Middellandse Zee. Men verwacht dat de verovering van de middellandse Zee een groot succes zal worden. Dit zal in ieder geval gepaard gaan met een grootse reclamecampagne en met de opening van een hele reeks Europese vestigingen.

Kindvriendelijke cruise

De Disney Cruise Line schepen, zijn zowat de enige Amerikaanse cruiseschepen zonder casino. Buiten enkele ruimten die voorbehouden zijn aan de volwassenen, staat het volledige schip in het teken van de kinderen. De bekende Disney figuren paraderen op het dek, er zijn ontelbare activiteiten voorzien voor de kinderen van negen uur ´s morgens tot middernacht. Natuurlijk kan je ook de nieuwste Dineyfilms bekijken in de bioscoop en zelfs vanuit het zwembad. Je kan tal van shows bekijken in heuse Broadway stijl en vaak ook met de bekende Disney figuren in de hoofdrol.

Restaurants van Disney Cruises

Er zijn drie themarestaurants, alwaar je elke avond door dezelfde obers opnieuw wordt bediend. Italiaanse gerechten en gourmet, zijn de specialiteiten. Daarnaast zijn er nog een vijftal kleinere restaurants, van fastfood tot gezellig dineren met zijn tweeën.Voor ouders die even wat tijd alleen willen doorbrengen, zijn er tal van opvangmogelijkheden en jeugdclubs. Er zijn in totaal 7 jeugdclubs op het schip, elk voor kinderen van een andere leeftijdscategorie. Er zijn drie zwembaden op het schip. Een voor de kinderen, met tal van glijbanen en fonteinen. Daarnaast is er nog een familiezwembad en een zwembad voor volwassenen. Uniek in de cruisewereld is de traditionele avondshow op het dek van het schip. Alle passagiers komen dan bovenop het schip samen om te genieten van de Disney World achtige paradeshow met bijhorend vuurwerk.

De kamers van Disney Cruises

Ook de hutten op het schip zijn speciaal ontworpen voor families. De meeste hutten hebben aparte badkamers voor de kinderen en de volwassenen en zijn uitgerust met verschillende wasbakken, zodat men minder tijd verliest bij het klaarmaken. De familiekamers zijn beschikbaar in verschillende prijsklassen en men kan zowel kiezen voor binnenhutten, als voor buitenhutten met uitzicht en balkon. In de kleinere kamers kunnen kinderen slapen in stapelbedden die omvormbaar zijn tot bankstel.

Bestemmingen

De cruises van Disney Cruise Line vertrekken bijna allemaal vanuit Port Canaveral in Florida, dat door Disney werd opgekocht en enkel door hen wordt gebruikt. De populairste bestemmingen zijn de Bahamas, de Caribische Eilanden en de Mexicaanse Riviera. Vanaf 2011, zal Disney Cruise Line, met twee extra schepen ook via het Panamakanaal varen vanuit Los Angeles en in de Middellandse Zee vanuit Groot-Brittannië. Een lange Transatlantische cruise is mogelijk vanuit Florida via de Middellandse Zee, naar Groot-Brittannië.

Castaway Cay

Dit kleine eiland, van slechts enkele kilometers doorsnee, was voorheen bekend als Gorda Cay en was fungeerde als tussenstop voor drugssmokkelaars tot Disney het kocht. Er is een afzonderlijk strand voor kinderen en voor families, men kan er volleyballen, snorkelen, fietsen, wandelen, zeilen of genieten van een massage onder een palmboom. Disney liet 50000 vrachtwagenladingen wit zand aanvoeren om het er als een perfect verlaten eiland te laten uitzien en plantte er daarna zelf de palmbomen. Disney heeft er 40 personeelsleden voorzien, die er het ganse jaar door wonen en werken. Er is natuurlijk enorm veel geïnvesteerd in een aanmeerdok voor de gigantische cruiseschepen. Als extra attractie is op enkele tientallen meters van het strand The Flying Dutchman te bewonderen, een piratenschip gebruikt in Pirates of the Caribbean. Het water is er kristalhelder en de snorkelaars kunnen 2 verlaten onderzeeërs bewonderen ergens onder water, vlak voor de kust.

De kostprijs van een Disney Cruises

De Caribische cruises van Disney Cruise Line zijn net iets duurder dan de meeste vergelijkbare cruises en dus zeker niet de goedkoopste manier van reizen. Bovendien zal Disney op je reis alles in het werk stellen om je voor tal van zaken extra te betalen. Zelfs op Castaway Cay heeft alles zijn prijs, uitgenomen van de maaltijden. Voor families met kinderen is dit echter de beste manier om een cruise te beleven. Je kinderen vervelen zich geen seconde en vallen letterlijk van de ene verbazing in de andere. Voor de volwassenen is het dus vooral een dure aangelegenheid, vergelijkbaar met alle parken en resorts van Disney. Voor hetzelfde bedrag krijg je op een andere cruise veel meer luxe en maaltijden van een betere kwaliteit. Voor een bezoek aan Castaway Cay, hoef je het al evenmin te laten. Andere grote cruiseline maatschappijen hebben immers eveneens hun eigen eiland op de Bahamas en de authenticiteit van het eiland is bovendien erg bedroevend.
© 2009 - 2023 Raphaella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Disney Treasures: On The Front LinesIn de Tweede Wereldoorlog zijn er veel middelen gebruikt als propaganda. Ook Walt Disney heeft in die tijd propaganda ge…
Disney Cruise LineDisney Cruise LineDisney Cruise Line is de naam van het bedrijf dat onder The Walt Disney Company valt en cruises aanbiedt die gericht zij…
Disney Treasures: The adventures of Oswald the lucky RabbitDeze Disney Treasure vertelt over Oswald the lucky rabbit. Oswald was een creatie van the walt disney studios en is de v…
Disney Treasures: Behind the Scenes Walt Disney StudioDisney Treasures: Behind the Scenes Walt Disney StudioIn de Disney Treasures collectie zijn zeer veel films opgenomen. Ook is er een treasure gemaakt waar je een indruk kan k…

Via Verde de la Sierra in Cadiz (Zuid Spanje)Via Verde de la Sierra in Cadiz (Zuid Spanje)In het noorden van de provincie Cadiz begint de Via Verde de la Sierra, een Groene Route die van een oude spoorweglijn t…
Een droomvakantie op de Dominicaanse RepubliekDe Dominicaanse republiek is een populaire vakantiebestemming, zowel als strandvakantie en als stopplaats tijdens een cr…
Raphaella (256 artikelen)
Gepubliceerd: 07-11-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.