Backpack tips - Ticket boeken

Backpack tips - Ticket boeken Zodra je een keuze hebt kunnen maken tussen alle landen om te gaan backpacken kun je de reis gaan boeken. Er worden verschillende tickets aangeboden. De ene goedkoper dan de andere. Soms is het voordelig om ergens over te stappen of om een enkeltje te boeken. Dit is echter niet altijd goed mogelijk. Waar moet je op letten tijdens het boeken van een lange backpackreis en wat is een Round-the-World ticket precies?

Soort ticket

Enkele reis:
Je boekt alleen de heenreis naar het land waar je wilt gaan verblijven. Wanneer je teruggaat is nog niet zeker. Dan is dit de ideale optie voor je. Pas wel op; voor sommige landen moet je een terugvlucht hebben geboekt om het land in te mogen in verband met het visum. Niet de meest ideale manier om op reis te gaan, maar soms wel de meest avontuurlijke.

Retour: De heen en terugvlucht leg je op deze manier vast. Je loopt hiermee niet tegen hetzelfde probleem aan als bij de enkele reis. Dit is de ideale manier om te boeken als je maar één land gaat bezoeken.
Round the world ticket: Ook wel Rond de wereld ticket of een reis op maat genoemd. Als je meerdere landen aan gaat doen tijdens je reis kunnen veel reisbureaus een ticket op maat voor je maken. Dit ticket is het meest in trek bij backpackers en over het algemeen gezien ook het goedkoopste.

Data verzetten

Als je eenmaal op reis bent in een land en je wilt nog een week langer blijven (of je moet) dan is het handig als je de datum van de vlucht kan wijzigen, gratis.
Het wil per aanbieder van retour en rond de wereld tickets nog wel eens verschillen hoe vaak je de data mag wijzigen van je vlucht. Lees je per aanbieder van te voren goed in over dit punt. Ook moet je goed letten of je visum niet verloopt van het land waar je op het moment verblijft.

Overstappen

Bij verre reizen kan het prettig zijn om even de benen te kunnen strekken op een vliegveld of in een stad zelf. Een goede tip is om de vliegreis te verspreiden over een aantal dagen. Vlieg je bijvoorbeeld naar Sydney toe dan kun je in Bangkok, Hongkong of Singapore een stopover maken van een aantal dagen. Zo zie je een geweldige stad en kun je even bijkomen van de vliegreis. Zoek goed uit bij de aanbieders van verre reizen hoe duur dit is en wat de mogelijkheden zijn.

Groepsvluchten

“Als backpacker ben je nooit alleen”. Sommige mensen kiezen ervoor om alleen te reizen en onderweg mensen te ontmoeten. Anders reizen met een goede vriend of vriendin. Wil je tijdens je vliegreis al beginnen met mensen ontmoeten die ook gaan backpacken in hetzelfde land en omgeving? Dan kun je kiezen voor een groepsvlucht bij sommige aanbieders. Deze vluchten hebben vaak vaste vertrekdatum en kunnen minder makkelijk verzet worden.

Voorkeur

Je gaat een lange reis maken en je betaald daar ook genoeg voor. Maak gebruik van de voorkeuren die je kunt aangeven bij een vliegreis en zoek deze van te voren ook goed uit bij de aanbieders. Zo kun je vaak aangeven dat je bij het raam wilt zitten of bij het gangpad, zo kun je de benen makkelijker strekken.

Lees verder

© 2009 - 2020 Eddwin, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Backpacken - Tips & TrucsBackpacken is een lowbudget manier van reizen. Met een rugzak liftend de wereld over is vooral populair onder jongeren e…
Een backpack voor een lange reis kopenEen backpack voor een lange reis kopenAls je gaat backpacken of gewoon op wereldreis besluit te gaan dan is het verstandig om een goede rugzak oftewel backpac…
Welke backpack is geschikt voor mijn reis?Welke backpack is geschikt voor mijn reis?Leuk! Je bent een reis aan het plannen waarbij je tussen meerdere landen, steden of natuurparken gaat reizen. Een goede,…
Backpack tips - Bestemming kiezenBackpack tips - Bestemming kiezenJe hebt besloten om na je studie te gaan reizen of om je werk te onderbreken voor een sabbatical en te gaan backpacken.…

Backpack tips - Inspiratie Rond de wereld ticketBackpack tips - Inspiratie Rond de wereld ticketAls je hebt besloten om een reis rond de wereld te gaan maken met een backpack op je rug, moet je gaan beslissen welke l…
Coober Pedy - de opaalhoofdstad van AustraliëCoober Pedy - de opaalhoofdstad van AustraliëCoober Pedy ligt in de Australische Outback. Meer dan de helft van de bewoners leeft hier onder de grond, omdat de tempe…

Reageer op het artikel "Backpack tips - Ticket boeken"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Eddwin
Laatste update: 12-07-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Special: Backpacken
Schrijf mee!