Een paradijselijke vakantie op de Azoren in Furnas

Furnas behoort tot de mooiste plekjes op het eiland São Miguel dat onderdeel is van de Portugese Azoren-archipel. In Furnas vind je kuuroorden met ijzerhoudende natuurlijke bronnen, een prachtige natuur en fantastische landschappen.

Ligging

Furnas ligt op zo´n 30 kilometer afstand ten oosten van de hoofdstad Ponta Delgada op het eiland São Miguel dat behoort tot de Portugese Azoren. Hoewel het één van de meest levendige oorden is op São Miguel, zul je hier nog steeds van de heerlijke rust van dit eiland kunnen genieten. En niet alleen van de rust, maar ook van het weldadige warme en ijzerhoudende water dat hier uit de aarde naar boven komt en gebruikt wordt voor thermale baden. Je ziet al van verre wanneer je Furnas nadert, wanneer je rookslierten hoog de lucht in ziet zweven, die hier uit de aarde omhoogkomen. Het is een bijzonder gezicht. De naam Furnas (letterlijk vertaald: grotten) is afgeleid van de gaten in de aarde waaruit de kokende modder naar boven komt.

Caldeira das Furnas

Door heel het plaatsje vind je op verschillende plekken stomende geisers en borrelende bronnen met zwavelhoudend water dat gebruikt wordt voor thermale behandelingen. Er wordt verondersteld dat het geneeskrachtige water een heilzame werking heeft op aandoeningen aan de luchtwegen, reuma en depressie. In het centrum van het stadje vind je veel van dit soort bronnen. Je kunt er tussendoor lopen en het borrelende water en de oprijzende stoom bekijken. Hier vind je onder andere de Caldeira van Pêro Botelho. Deze bron is vernoemd naar Pêro Botelho die het leven verloor toen hij in het kokende water viel. De plaatselijke bevolking gebruikt de kokende bronnen voor het koken van maïskolven die ze aan toeristen verkopen.

Parque Terra Nostra

In Furnas ligt het Parque Terra Nostra, achter het Hotel Terra Nostra Garden, en is toegankelijk voor publiek. Het park is in de 18e eeuw aangelegd door Thomas Hickling en is 12 hectare groot. Je vindt hier de meest diverse prachtige planten-, bloemen- en bomensoorten, waaronder hibiscus, azalea´s, hortensia’s, koningspalmen en tropische planten en bloemen. Daarnaast trekt het park veel bezoekers vanwege het bijzondere zwembad met heet ijzerhoudend water dat mosterdgeel van kleur is. Let wel op dat je niet je beste of nieuwste badkleding aandoet, want badkleding komt er verkleurd uit.

Lagoa das Furnas

Op zo´n 3,5 kilometer van Furnas op de weg van Furnas naar Ponta Delgada ligt het Lagoa das Furnas, een groot meer dat omgeven wordt door steile groene hellingen. Aan de rand van het meer vind je bronnen met kokende modder waar grote stroomslierten de lucht in zweven. Je voelt de hitte van de bodem als je tussen de bronnen doorloopt. In de hete grond zijn gaten gegraven die verstevigd zijn met cement. Hierin wordt door de lokale bevolking een traditionele stoofschotel bereid, de zogenaamde Cozida. Dit is dan ook een gerecht wat je in verschillende restaurants in Furnas kunt bestellen.

Verblijf

In Furnas vind je verschillende hotels, zoals:

Hotel Terra Nostra Garden

Dit hotel ligt in het centrum van Furnas in de botanische tuin van Parque Terra Nostra. Vanuit dit hotel kun je optimaal genieten van dit bijzondere park en het zwembad met het hete ijzerhoudende water. Verder biedt het hotel luxe kamers, een goed restaurant en uitstekende service.

Hotel Terra Nostra Garden
Rua Padre José Jacinto Botelho 5
9675-061 Furnas
São Miguel, Azoren
Tel: +351 296 549 090
Fax: +351 296 549 099
E-mail: terra.nostra@bensaude.pt
Website: Hotel Terra Nosta Garden


Furnas Spa Hotel
In dit fantastische kuurhotel kom je helemaal tot jezelf. Behalve luxe kamers en uitstekende overige faciliteiten kun je hier genieten van thermale baden of van heerlijke massages. En dit allemaal in een paradijselijke omgeving.

Furnas Spa Hotel
Avenida Dr. Manuel de Arriaga
9675- 022 Povoação
Tel: +351 296 549 000
Fax: +351 296 549 001
E-mail: reservas@furnasspahotel.com
Website: Furnas Spa Hotel

Lees verder

© 2009 - 2024 Faffie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Op ontdekkingstocht naar de Azoren: het eiland São MiguelOp ontdekkingstocht naar de Azoren: het eiland São MiguelSão Miguel is het grootste en dichtstbevolkte eiland van de Portugese eilanden de Azoren. Het is ongeveer 90 kilometer l…
São Miguel, het hoofdeiland van de AzorenSão Miguel, het hoofdeiland van de AzorenSão Miguel is het hoofdeiland van de Azoren. Het is ook het grootste, meest drukbevolkte en meest gevarieerde eiland van…
Vulkanen in Europa: Portugal en SpanjeEuropa kent enkele vulkanische gebieden, waaronder in Portugal op de Azoren en in Spanje op de Canarische eilanden. De h…
De Azoren, een heerlijke bestemming!De Azoren, een bijzondere vakantiebestemming. Een Portugese eilandengroep van negen eilanden die allemaal hun eigen kara…

De Kerkenna eilanden - het niet zo toeristische TunesiëDe Kerkenna eilanden - het niet zo toeristische TunesiëDjerba, Sousse, Hammamet en Poart El Kantaoui. Het zijn steden in Tunesië die veel door toeristen worden bezocht. Het no…
Mecklenburg Vorpommern: een feest van Belle EpoqueMecklenburg Vorpommern: een feest van Belle EpoqueRijk versierde witte droomvilla’s, houten pieren die ver in zee steken en strandkorven waarin je kunt verdwijnen. Maar o…
Faffie (113 artikelen)
Gepubliceerd: 21-08-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.