Op reis naar de provincie Ontario in Canada

Op reis naar de provincie Ontario in Canada Een reis maken naar Canada is iets wat veel mensen uit Europa graag een keer zouden doen. Hoewel er mogelijkheden genoeg zijn om per vliegtuig richting dit land te gaan zijn er veel mensen die de reis niet aandurven. Dit is begrijpelijk ook. Het is een lange reis naar de andere kant van de wereld en daarmee ook een wereld van verschil. Toch heb ik zelf ondervonden dat zo'n reis de moeite waard is en voor iedereen mogelijk. Daarom meer informatie over reizen naar de provincie Ontario in Canada.

Ontario

Ontario is een van de meest bekende provincies van Canada. Het gebied huisvest zowel een drukke wereldstad als een uitgestrekte wildernis. De uitgestrekte wildernis staat bekend om de vele grote meren. De drukke wereldstad in dit gebied heet Toronto en is een van de grootste steden van Canada. Hoewel Toronto niet de hoofdstad van Canada is, is Toronto wel een van de bekenste steden van Canada waar ook het meest te doen is. Hier vind u de echte Canadees en de echte Canadese levenstijl. Naast de grote stad Toronto is er nog iets waar de provincie Ontario om bekend staat. De Horseshoefalls of ook wel de Niagara watervallen genoemd. Vanuit Toronto zijn de watervallen gemakkelijk aan te rijden met de auto. Een bezoek aan deze watervallen is zeker de moeite waard en is een ware belevenis. U kunt de watervallen van boven en van onderen bekijken en er zelfs met een boot vlakbij komen. Naast dit hoogtepunt van de provincie Ontario zijn er nog tal van andere leuke uitstapjes te maken. Zoals een bezoek aan de Mennonieten (een bepaalde tak van de Amish) of een bezoek aan een van de grote natuurparken.

Dit moet je weten als je naar Canada gaat

Canada ligt in Noord-Amerika en aangezien dat aan de andere kant van de wereld is zijn er dus ook hele andere gewoonten en gebruiken. Naast enkele grote verschillen in regels en gebruiken zijn er tal van verschillende culturen in Canada. Het land is van oorsprong altijd al een emigatie land geweest, en daarom zijn er tal van verschillende culturen door het hele land heen te vinden. In Canada zijn de mensen veel toleranter dan in de meeste andere landen. Dit komt doordat een groot deel van het land bestaat uit emigranten. U zult daarom in Canada niet veel geweld tegen buitenlanders tegenkomen.

Om te reizen naar Canada moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort. Bij aankomst op het vliegveld in Canada moet je eerst langs de douane waar je ook een ingevulde kaart moet inleveren met onderandere je gegevens, reisplannen, meegebrachte goederen, en je verblijfsdres. De kaarten worden als het goed is in het vliegtuig uitgedeeld.

In Canada word er betaald met de Canadian Dollar. Het is mogelijk om met een Nederlandse bankpas bij de bank geld op te nemen. Het is handig om in een keer een groot bedrag op te nemen. Dit om het bedrag van de wisselkoers te minimaliseren. De prijzen in Canada liggen lager dan in Europa. Winkelen is dus een stuk goedkoper dan in Nederland. Let wel op: De prijzen die op de prijskaartjes staan zijn zonder belasting. De belasting verschilt per provincie en word bij de kassa toegevoegd aan het bedrag. Gewoonlijk is dit ongeveer 13 procent van het totaal bedrag. De prijs dus alsnog redelijk oplopen. De electronica in Canada is goedkoper dan in Europa. De kleding is ook een stuk goedkoper maar als je naar de mode kijkt kun je zeggen dat Canada achter loopt op Europa. De meeste winkels in Canada zijn enorm. De regel voor succesvolle handel is veel voor weinig. Soms is er zoveel keus dat u uw ogen bijna niet kan geloven. Het is niet vreemd als u in een normale supermarkt een sport afdeling tegenkomt die enkele malen zo groot is als een gewone sportwinkel in Nederland. De etenswaren in de supermarkten zijn van goede kwaliteit. De etenswaren die op straat te krijgen zijn zijn meestal van geen goede kwaliteit.

Sporten in Canada is voor iedereen mogelijk en meestal nog gratis ook! Er zijn tal van voetbalvelden en tennisvelden waarvan iedereen gratis gebruik mag maken. Dit komt waarschijnlijk doordat er genoeg ruimte is voor zulk soort faciliteiten en er minder vandalisme is als in Nederland. De sport uitrusting moet je meestal wel zelf aanschaffen. Dit is echter geen probleem. Er zijn genoeg enorm grote sportwinkels waar u veel keus heeft. IJshockey is de nationale sport van Canada en vrijwel iedreen kan het spelen. Het is net zo populair als Voetbal in Nederland. Kaartjes voor ijshockey westrijden zijn bijna niet te krijgen en onvoorstelbaar duur. Als u graag een westrijd wil bezoeken kunt u ook naar een plaatselijke ijsbaan gaan waar wedstrijden worden gespeeld. Zelfs dit ijshockey is spectaculair.

Reizen met het openbaar vervoer is een aanrader. De treinen zijn ruim en schoon en het is een leuke manier om meer van de omgeving te zien.

Het klimaat in de provincie Ontario is prima. Veel zon en redelijke temperaturen.

Dit moet je doen als je in Ontario bent

Bezoek Toronto een of meerdere dagen

U zult genieten van de verschillende culturen en de echte Canadese sfeer die hier te proeven is. U kunt een bezoek brengen aan De CN Tower, een van de hoogste torens ter wereld, waar u een prachtig uitzicht hebt over Toronto en de omgeving. Ook kunt u genieten van de vele winkels die door heel Toronto te vinden zijn. Zoals de enorme superstores en de kleine chinese winkels in Chinatown. Het is zo gek nog niet of het is in Toronto te vinden. Ook een bezoek aan Rogers centre is een ware belevenis. Dit Baseball stadion is een van de grootste van zijn soort en er kunnen 100.000 mensen in. Tip: Bezoek het stadion niet met de rondleiding maar ga naar een Baseball wedstrijd. U kunt dan voor een lagere prijs het goedkoopste kaartje kopen. U zit dan helemaal boven in het stadion met een geweldig uitzicht over alle mensen en de baseball wedstrijd. De wedstrijd is prima te volgen en u kunt het hele stadion op uw gemak bekijken. Toronto staat ook bekend om zijn enorme wolkenkrabbers. Er zijn tal van banken, ziekenhuizen en universiteiten te vinden. Tip: Reis met de trein naar Union station. U bent dan gelijk midden in het centrum en u kunt lopend de stad verkennen. Trek wel goede loop schoenen aan want soms moet u flinke afstanden lopen. Gelukkig is er genoeg te zien onderweg.

Bezoek de Niagara watervallen

De watervallen zijn de nationale trots van Canada en u zult begrijpen waarom als u ze gezien heeft. Enorme watermassa's zorgen voor een prachtig schouwspel. Tip: Ga mee met de 'Maid of the mist' en bezoek de 'Journey behind the falls'. Het eerste is een boot tocht die u dicht bij de watervallen brengt. Het tweede brengt u onder aan de watervallen vlakbij de neerstortende watermassa. Let op: Bij beide activiteiten word u nat, u krijgt wel een regenjas. De omgeving van de watervallen is ook adembenemend mooi. Er zijn hier veel Nederlandse emigranten. Ook huisvest dit gebied een van de populairste huwelijksreis bestemmingen namelijk: Niagra on the lake. Na een bezoek aan dit plaatsje zult u weten waarom.

Bezoek een van de grote natuurparken

U kunt hier tal van wild zien en prachtige natuur. Let wel op: De parken zijn enorm met meestal nog echt ongerepte natuur zonder wegwijzers enz. Verdwaal dus niet. Tip: Bezoek in de herfst een nationaal park. Alle bomen met hun bladeren hebben een andere kleur. Dit is prachtig om te zien.

Als u van plan bent een reis te maken naar Canada of als u dat nog wilt doen moet u dit zeker doen. Het is een ware belevenis om dit prachtige land te ontdekken en zeker de moeite waard. De ruimte en rust is overal te vinden. Een goede reis toegewenst.
© 2008 - 2024 Tinusdroger, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Canada: stedentrip naar TorontoCanada: stedentrip naar TorontoToronto is een aantrekkelijke stad om voor een aantal dagen te bezoeken tijdens een stedentrip. Het is de grootste stad…
De Niagara watervallenDe Niagara watervallenWatervallen blijven mensen fascineren, met name watervallen waarmee een immense hoeveelheid water naar beneden komt. Dat…
Goedkope vakantie in CanadaGoedkope vakantie in CanadaCanada is een uitstekende bestemming voor een onvergetelijke en goedkope vakantie. Canada is een dunbevolkt land met sch…
De CN Tower in Toronto: een hoogstandje!De CN Tower in Toronto: een hoogstandje!De geschiedenis van de CN Tower laat zich lezen als een spannend jongensboek. Al een aantal keer van eigenaar gewisseld,…

De parels van RhodosHet Griekse eiland Rhodos ligt in de Middellandse Zee en behoort tot de Dodekanesos. Het eiland heeft een oppervlakte va…
Accra: WereldstadAccra ligt in Ghana en is een wereldstad met uitersten. Het dagelijkse leven is in Accra zeer de moeite waard om te zien…
Tinusdroger (1 artikelen)
Gepubliceerd: 28-08-2008
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.