Bermuda als vakantieland

Bermuda als vakantielandBermuda heeft als eilandengroep in de Atlantisch Oceaan de toerist veel te bieden. Deze Bounty eilanden met hun subtropische klimaat trekken veel toeristen die er de vakantie doorbrengen. En alhoewel 80% van de vakantiegangers afkomstig is uit de Verenigde Staten, weten ook steeds meer Europeanen de eilanden te vinden. Vooral via het Internet worden er steeds meer reizen naar het Caribische gebied en naar Bermuda aangeboden, door meerdere reisorgansaties.

Geschiedenis

Bermuda werd voor het eerst bewoond toen in 1609 Engelse kolonisten op weg naar Virginia er schipbreuk leden. Het toerisme naar het eiland bestaat al sinds de tijd van Koningin Victoria, toen rijkere Amerikanen de koude winters in Noord-Amerika trachten te ontvluchten. Tot op de dag van vandaag is toerisme belangrijk voor de economie van het eiland, alhoewel Internationaal opererende bedrijven de laatste jaren de scepter hebben overgenomen. Bermuda heeft zich ontwikkeld tot een succesvol centrum van financiële offshore activiteiten. Ondanks dat er in het verleden vanaf het eiland stemmen zijn opgegaan om Bermuda onafhankelijk te verklaren is het nog steeds een onderdeel van het Verenigd koninkrijk. Bekend is de eilandengroep ook vanwege de beruchte Bermuda driehoek, en natuurlijk vanwege het naar Bermuda genoemde kledingstuk.

Geografie

Bermuda ligt in de Atlantisch Oceaan ten oosten van de Amerikaanse Staat Noord Carolina. Het land heeft een oppervlakte van 53.3 km2. Het land heeft geen grenzen met andere landen en beschikt over een totale kustlijn van 103 km. Het laagste punt bevindt zich aan de kust op 0 meter, het hoogste punt is Town Hill met een hoogte van 76 meter.

Bevolking

Er wonen 66,536 op Bermuda (juli 2008). 18% van de bevolking is jonger dan 15 jaar. De gemiddelde leeftijd ligt op 41 jaar en de gemiddelde levensverwachting ligt op ruim 78 jaar. De donkere bevolking vormen met 54.8% de grootste groep, 34.1% van de bevolking is blank. De Anglicaanse kerk is met 23% net iets groter dan de Rooms Katholieke gemeenschap van 15%. Het Engels is de officiële taal alhoewel er ook Portugees gesproken wordt.

Economie

Bermuda heeft het op twee na grootste inkomen per hoofd van de bevolking ter wereld, ongeveer twee keer zoveel als in Nederland. De economie rust op twee pijlers, te weten de financiële dienstverlening ten behoeve van het internationale bedrijfsleven en luxe faciliteiten ten behoeve van het toerisme. Na de aanslagen van 11 september 2001 hebben een aantal grotere Amerikaanse bedrijven zich op Bermuda gevestigd, daarmee de toch al sterke positie van het bedrijfsleven een extra stimulans gevend. Praktisch alle kapitaal- en consumptiegoederen moeten worden ingevoerd. De landbouw is beperkt omdat slechts 20% van de oppervlakte geschikt is gemaakt voor landbouwgewassen.
© 2008 - 2025 Costaric, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.