Onbekende landen: Palau en Sao Tomé en Principe

Onbekende landen: Palau en Sao Tomé en Principe Weleens gehoord van Palau of van Sao Tomé en Principe? Veel mensen hebben nog nooit van deze landen gehoord. Toch zijn deze landen de moeite waard om eens naartoe te reizen. Deze onbekendere landen kunnen vooral liefhebbers van de natuur veel bieden. Waar liggen deze onbekende landen? Welke talen worden er gesproken en wat is het dat deze landen voor de reislustige mensen onder ons zo interessant maakt?

Het onbekende land Palau

 • Ligging: In Oceanië, ten Oosten van de Filipijnen en ten Noorden van Indonesië
 • Hoofdstad: Ngerulmud
 • Officiële landstaal: Engels, Palaus
 • Inwonersaantal: Circa 22.000

De geschiedenis van Palau

De eerste bewoners van dit land bestaande uit ongeveer 340 eilanden vestigden zich hier rond de elfde eeuw voor Christus. Vermoedelijk kwamen zij uit Indonesië. Ruy López de Villalobos, een Spaanse ontdekkingsreiziger, ontdekte de eilandengroep in 1543. De eilanden werden gekoloniseerd door Spanje, maar werden in 1899 verkocht aan Duitsland. Palau werd aan het begin van de Eerste Wereldoorlog door Japan veroverd. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog kwamen de eilanden als trustgebied van de Verenigde Naties onder beheer van de Verenigde Staten. In 1979 werd er door de bevolking van Palau gestemd voor eigen onafhankelijkheid. In 1994 werd het land daadwerkelijk onafhankelijk.

Het klimaat van Palau

Palau kent geen koud weer. Het is er gedurende het hele jaar overdag zon 30 graden Celsius. Uitzonderingen zijn er niet. Tussen zonsondergang en zonsopkomst daalt de temperatuur tot een minimumtemperatuur van 22 tot 24 graden.

Wat is er te zien/doen op Palau?

Er worden historische tours aangeboden, aangezien Palau rijk is aan geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Je kunt er deelnemen aan wandeltours door het regenwoud en langs de Ngardmau Waterfalls. De Rock Islands zijn ook een bezoekje waard. Deze 200 met regenwoud begroeide eilanden bestaan uit kalksteen en er zijn zon 80 zoutwatermeren. Op sommige van de eilanden zijn grotten te vinden met ondergrondse kanalen. Voor degenen die van snorkelen en duiken houden zijn Jellyfish Lake en de Blue Corner prima plaatsen om het onderwaterleven van de Grote Oceaan te verkennen.

Het onbekende land Sao Tomé en Principe

 • Ligging: Voor de Westkust van Afrika
 • Hoofdstad: Sao Tomé
 • Officiële landstaal: Portugees
 • Inwonersaantal: Circa 190.000

De geschiedenis van Sao Tomé en Principe

De Portugezen verkenden Sao Tomé en Principe tussen 1469 en 1471. Voor die tijd waren de eilanden onbewoond. Álvaro Caminha stichtte in 1493 de eerste nederzetting op Sao Tomé. Rond het jaar 1500 werd ook op het eiland Principe een nederzetting gesticht. In de eerste instantie werden de eilanden bewoond door groepen mensen, zoals joden, die in Portugal niet gewenst waren. De socialistische Beweging voor de Bevrijding van Sao Tomé en Principe (MLSTP) werd eind jaren 50 opgericht, omdat de wens om onafhankelijk te zijn steeds groter werd. Op 12 juni 1975 werden Sao Tomé en Principe onafhankelijk.

Het klimaat van Sao Tomé en Principe

De temperatuur in Sao Tomé en Principe is vrij constant door het jaar heen en varieert tussen de 27 en 31 graden Celsius. Rond de nacht daalt het kwik tot zon 20 graden Celsius. In de gebieden die een hogere ligging hebben, zal de temperatuur s nachts wat lager uitvallen. Er is geregeld neerslag. De maanden waarin de neerslag het minst is, zijn juni en juli, met gemiddeld negen regendagen.

Wat is er te zien/doen op Sao Tomé en Principe

Voor liefhebbers van flora en fauna is hier genoeg te zien. Het nationale park Parque Natural Ôbo de São Tomé e Príncipe bestaat voor een groot gedeelte uit regenwoud, maar er zij ook stukken savanne en mangrove. Er komen hier meer dan honderd vogelsoorten voor, waarvan een twintigtal endemisch is. Met andere woorden, deze twintig vogelsoorten komen nergens anders op de wereld voor, alleen in Sao Tomé en Principe. Ook zijn de eilanden een nestingsplaats voor zeeschildpadden. De stranden die in Sao Tomé en Principe te vinden zijn, zijn verre van druk. Je zal het gevoel hebben het hele strand voor jezelf te hebben. Hooguit kom je enkele vissersmannen tegen. Juni tot en met oktober is een periode waarin je walvissen kunt spotten.
© 2015 - 2024 Mileena, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sao Tomé en PrincipeDeze eilandenstaat voor de westkust van Afrika is één van de minst bezochte landen ter wereld. Toch heeft Sao Tomé en Pr…
Avontuurlijke (familie)groepsreizen met Sawadee ReizenSawadee Reizen biedt avontuurlijke groepsreizen aan op locaties over de hele wereld. Als je een groepsreis van Sawadee R…
Opdrachten voor hoogbegaafde kinderen: wereldoriëntatieOpdrachten voor hoogbegaafde kinderen: wereldoriëntatieSlimme en hoogbegaafde kinderen kunnen veel uitdaging vinden in vakken die te maken hebben met wereldoriëntatie. Onder w…

Traditionele en religieuze feesten op Gran CanariaTraditionele en religieuze feesten op Gran CanariaHet hele jaar door vindt er ergens op Gran Canaria wel een feest plaats. Of het nou boerenfeesten zijn, officiële feestd…
Praktische informatie over Gran CanariaPraktische informatie over Gran CanariaVoor de zonliefhebber is Gran Canaria het populairste eiland van de Canarische Eilanden. Het ligt op een paar honderd ki…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Ohancock, Pixabay
 • http://www.ikwilmeerreizen.nl/wereldplekken/onbekende-landen/
 • http://www.klimaatinfo.nl/palau/
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Palau_(land)
 • http://www.visit-palau.com/
 • http://www.landenweb.nl/palau/
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Sao_Tom%C3%A9_en_Principe
 • http://www.klimaatinfo.nl/sao-tome-en-principe/
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Parque_Natural_%C3%94bo
Mileena (123 artikelen)
Laatste update: 08-06-2018
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 9
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.