Populair in Florida: strand van Miami beach en Daytona beach

Eén van de grootste trekpleisters van Florida zijn de vele en mooie stranden. De kustlijn van Florida bestaat uit ongeveer 1700 kilometer aan strand. Meest populair zijn de stranden van Miami beach en Daytona beach. De oostkust betekent zien en gezien worden, schreeuwerige boulevards, grote hotelcomplexen, beroemdheden spotten, uitgaan, duurder, drukte en is daardoor minder geschikt voor gezinnen met kinderen. De westkust is rustiger, heeft mooiere stranden en natuur en is meer familiegericht.

Stranden aan de oostkust van Florida

De hele oostkust van Florida bestaat bijna onafgebroken uit strand. De stranden zijn wat minder geschikt voor gezinnen met zeer jonge kinderen, vanwege de sterkere stroming en de hogere golven. Niet voor niets zijn dit de stranden waar de meeste watersporters te vinden zijn.

South Beach (Miami)

Zonder enige twijfel is dit het bekendste strand van Amerika. Het ligt aan de zuidkant van Miami Beach. Een mooi en breed strand, met het prachtige Ocean Drive en de bekende art deco gebouwen op de achtergrond. Dit is de favoriete plaats waar beroemde mensen, sportievelingen en strandliefhebbers graag komen. Hier is ook hét uitgaansleven, met restaurants, winkels, boetiekjes en nachtclubs. De plaats ook om beroemdheden te zien.

Minder bekend en minder druk strand in Miami: Sunny Isles

Minder bekend dan South Beach. Dit is het gebied waar veel toeristen uit het buitenland verblijven. Er ligt een mooi zandstrand waar al langere tijd hotels stonden en waar nu veel hoogbouw hotels en appartementen bijgebouwd zijn. Doordat er ook voldoende winkels en restaurants zijn, is dit een mooi alternatief voor wie het drukke South Beach niet zo nodig hoeft.

Erg populair en beroemd: Daytona beach

Dit is een zeer populaire bestemming onder jongeren. Zoals de Nederlandse jeugd naar Lloret de Mar en Chersonisos gaat, gaan de Amerikaanse jongeren naar Daytona. Populair is om met de auto op het zandstrand te rijden. Er is een uitstekend uitgaansleven. Natuurlijk ook een belangrijke factor voor de jeugd. Behalve het strand is Daytona beroemd om met name de autoraces.

Bekendheden spotten op West Palm Beach

Minder levendig en minder bekend is West Palm Beach. Dit is een mondaine plaats die zich ook richt op de mensen met een goedgevulde beurs. Veel (film)sterren en rijke zakenlieden verblijven hier. De plaats is genoemd naar de witte stranden met de palmen. Veel mensen nemen hier een kijkje om een beroemdheid te spotten.

Stranden aan de Golf van Mexico (westkust)

Hier zijn de mooiste stranden te vinden. Parelwit zand met vaak een prachtige blauwe zee. En een groene natuur, met veel vogels, maar ook dolfijnen en zeeschildpadden. Uitermate geschikt voor kinderen omdat de zeebodem er langzaam afloopt. Ook is er veel minder golfslag en stroming dan aan de Atlantische Oceaan-kust. Is de zee aan de oostkust al heerlijk van temperatuur, hier is het water vaak nog iets warmer. Het is er minder druk dan aan de westkust en wordt, naast veel gezinnen met kinderen, vaak bezocht door natuurliefhebbers.

Schelpen zoeken op Sanibel en Captiva

Voor de kust bij Fort Myers liggen de eilanden Sanibel en Captiva. Deze eilanden zijn geen vakantiebestemmingen in de zin van boulevards, grote complexen en nachtleven, maar genieten van strand, natuur en zon. Wat Sanibel zo aantrekkelijk maakt, zijn de enorme hoeveelheden schelpen die op het strand en in het water te vinden zijn. Veel mensen lopen gebukt langs de zeekant om schelpen in alle maten en kleuren te verzamelen. Ook vogelliefhebbers zitten hier goed, want de vogels komen ook af op de schelpen. Ook boottochtjes om dolfijnen te spotten zijn hier populair.

Hagelwitte stranden: Clearwater Beach

Zeer populair vanwege de hagelwitte stranden. Veel winkels, restaurants en vertier. Maar stukken goedkoper en minder druk dan Miami. Als men puur een strandvakantie wil hebben is dit een prima bestemming. Er is een schitterend breed strand van fijn, wit zand. Behalve zwemmers en zonaanbidders tref je hier ook veel sporters als (beach)volleyballers. Ook is hier de bekende Pier van St. Pete Beach, waar men behalve vissen en genieten van het uitzicht, kan genieten van muziek en ander entertainment.
© 2015 - 2024 Explorer, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een blik op ... Miami in Florida, VSEen blik op ... Miami in Florida, VSMiami is de toegangspoort tot zowel de Everglades als de Florida Keys, en een van de snelst groeiende steden in Amerika.…
Een rondreis in de Verenigde Staten: FloridaNaast New York en Californie, is Florida de derde populairste vakantiebestemming in de Verenigde Staten. Deze zonnige st…
Miami is meer dan een stad met zon en zeeDe stad Miami is de meest tot de verbeelding sprekende stad van Florida. Onder andere de televisieserie "Miami Vice" hee…
Grace Bay, Turks- en Caicoseilanden: geweldige strandenGrace Bay, Turks- en Caicoseilanden: geweldige strandenGrace Bay is door Tripadvisor in 2018 benoemd tot het beste strand van de wereld. Dat is de uitkomst van beoordelingen d…

Vulkaaneifel: Landkern, uitgangspunt van vele wandelingenVulkaaneifel: Landkern, uitgangspunt van vele wandelingenLandkern in de Vulkaaneifel is nu niet meteen een plaats waarvan je zegt "ah ja, dat weet ik liggen". Het is dan ook nie…
Vulkaaneifel in de zomer, een waar paradijsVulkaaneifel in de zomer, een waar paradijsDe Vulkaaneifel is een fantastische streek om een paar dagen, een week of zelfs een hele maand door te brengen. In de zo…
Bronnen en referenties
  • www.floridabeacheguides.com
  • Eigen ervaringen van diverse rondreizen door Florida
Explorer (63 artikelen)
Laatste update: 02-07-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.