Een blik op ... Miami in Florida, VS

Een blik op ... Miami in Florida, VS Miami is de toegangspoort tot zowel de Everglades als de Florida Keys, en een van de snelst groeiende steden in Amerika. Binnenkort kan de skyline van de stad wedijveren met New York of Chicago. Een blik op ... Miami Natuurlijk heeft iedereen al gehoord van Miami als Amerikaanse zon en zee trekpleister. De altijd warme stad in de staat Florida trekt jaarlijks miljoenen Amerikanen en andere toeristen voor zijn prachtige stranden en andere bezienswaardigheden. Je kan er heerlijk relaxen en zonnebaden, winkelen in de meest exclusieve boetieks en dansen in verschillende clubs tot in de vroege uurtjes. Zitten op een bankje en mensen kijken is één van de leukste tijdverdrijven in deze metropool.

Ligging

Miami ligt in het zuidoosten van de Verenigde Staten. De stad bevindt zich in het oosten van de staat Florida en heeft ongeveer 400.000 inwoners. Een groot deel van de Miami ligt op de oevers van Biscayne Bay, een baai van bijna zestig kilometer. In de stad wonen er een heel aantal immigranten uit Cuba en de Bahama’s omdat deze eilanden dichtbij liggen.

Bezienswaardigheden

Biscayne National Park
Biscayne National Parkis een groot park dat ook de lange lagune in Biscayne Bay omvat. De prachtige riffen met koralen zorgen ervoor dat je er perfect kan snorkelen en duiken.

Everglades National Park
Miami herbergt de grootste subtropische jungle van de gehele Verenigde Staten. Het is een gigantisch park van bijna 7000 km².

Haven van Miami
Ga zeker eens een bezoekje brengen aan de haven waar de drukste aanmeer plaats van cruiseschepen ter wereld is terug te vinden. Ze is gesitueerd tussen de eilanden Dodge en Lummus is Biscayne Bay.

Little Havana
Een heel groot deel van bijna twee miljoen geimmigreerde Cubanen woont in de wijk Little Havana. Met zijn leuke typische winkeltjes en restaurantjes is het er heerlijk vertoeven. Proef de sigaren en dans mee met de salsa.

Ocean Drive
Als je een stapje in de wereld wil zetten, lekker eten in een restaurantjes of een biertje wil drinken of heerlijke cocktail dan ben je in Ocean Drive aan het goede adres. De kans is groot dat je hier enkele bekende mensen tegenkomt, het is immers de plaats waar je dient naartoe te gaan als je gezien wil worden.

South Beach
Waar de kans op vips spotten ook groot is is op South Beach, het langgerekte strand waar heel veel Amerikanen hun weekends doorbrengen.

Andere leuke plaatsen om te bezoeken zijn;
  • Het winkelgebied op Miracle Mile
  • Miami Zoo
  • Holocaust Memorial
  • Cape Florida’s Vuurtoren
  • Freedom Tower
  • De gebouwen in art-deco stijl aan South Beach van Miami Beach

Beste periode - temperatuur

De beste periode om naar Miami te gaan is in de lente, herfst of winter. De zomers zijn er heet en vochtig. Florida kent een tropisch klimaat waardoor het het ganse jaar zeer lekker weer blijft. Temperaturen dalen zelden onder de 25°C en in de zomermaanden kent met er een gemiddelde van 32°C of meer. Dan valt er ook de meeste neerslag.
Het gebied kent veel onweer en het orkaanseizoen loopt er van begin juni tot einde november, met uitschieters in augustus en september.

Hoe daar geraken?

Er zijn verschillende maatschappijen die de verbinding maken vanuit Brussel of Amsterdam naar Miami. Er is echter niemand die dit non-stop doet waardoor je minimum één overstap dient te maken. Naargelang de tussenstop bedraagt de totalen vliegtijd ongeveer 12 tot 13 uren.

Vanuit Brussel met Air France (Parijs), Delta Airlines (Atlanta), British Airways (London), American Airlines (NY of Chicago), Swiss Air (Zurich), Continental (New Jersey), US Airways (Philadelphia), United Airlines (Washington), Iberia (Madrid), Alitalia (Rome), Lufthansa (Frankfurt), Brussels Airlines (Chicago), Virgin (London), Jet Airways (NY), Bmi en Northwest Airlines.

Vanuit Amsterdam met Continental (Houston), US Airways, Delta Airlines (Atlanta), British Airways (London), Virgin Atlantic (London), Iberia (Madrid), Air France (Parijs), Alitalia (Rome), United, Northwest Airlines (NY), American Airlines, Lufthansa, KLM (London) en bmi (London).

Allerlei

De munt in Miami is de Amerikaanse Dollar. Je kan er zowel met verschillende kredietkaarten betalen als met je Maestro PIN-pas (bankkaart). Ook de traveller cheques worden overal aanvaard. Belgen en Nederlanders hebben een geldig paspoort nodig (het boekje, niet je identiteitskaart) en kunnen daarmee drie maanden blijven. Je moet geen speciaal visum hebben maar je moet wel voor vertrek naar de Verenigde Staten online inschrijven in het Visa Waiver programma enkele dagen voor vertrek (sinds begin 2009).
© 2009 - 2024 Bartmelis, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Krokodillen in de EvergladesIn het zuiden van Florida ligt de Everglades waar je kunt genieten van de prachtige natuur maar ook van de indrukwekkend…
Een rondreis in de Verenigde Staten: FloridaNaast New York en Californie, is Florida de derde populairste vakantiebestemming in de Verenigde Staten. Deze zonnige st…
Miami is meer dan een stad met zon en zeeDe stad Miami is de meest tot de verbeelding sprekende stad van Florida. Onder andere de televisieserie "Miami Vice" hee…
Wat leeft er in de EvergladesDe Everglades is een reusachtig subtropisch moeras in het zuiden van Florida waar het wemelt van de wilde dieren. Dit is…

Een blik op ... Las Vegas in Nevada, VSEen blik op ... Las Vegas in Nevada, VSHet is de grootste speeltuin voor volwassenen die je in gans Amerika kan vinden. Las Vegas is met zijn goktempels en gig…
Op ontdekkingsreis naar de Azoren: het eiland GraciosaOp ontdekkingsreis naar de Azoren: het eiland GraciosaGraciosa is na Corvo het kleinste eiland van de Azoren, maar desalniettemin een bezoekje waard. Beleef de authentieke sf…
Bartmelis (25 artikelen)
Gepubliceerd: 26-07-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.