Victoria: bezienswaardigheden, algemene informatie

Victoria: bezienswaardigheden, algemene informatie Victoria is de hoofdstad van Britisch Columbia gelegen aan de zuidpunt van Vancouver Island. De stad is goed te bereiken met ferry’s van uit Vancouver. De overtocht, samen met een autorit naar de stad, neemt ongeveer drie uren in beslag en is zeer fraai. Engelse invloeden zijn nog duidelijk aanwezig in de vorm van rode dubbeldekkerbussen en architectuur van de gebouwen. Vanuit Victoria kunnen vaartochten geboekt worden om beren, orka’s en walvissen te spotten. De bekendste bezienswaardigheden liggen rondom de haven, verder zijn er mooie parken en er zijn voldoende activiteiten om iets te doen! De stad is goed te voet te verkennen, maar wie minder wil lopen kan altijd een watertaxi nemen.

Victoria, algemene informatie

Victoria is de grootste stad van Vancouver Island en er zijn voor Canadese begrippen veel oude gebouwen te bewonderen. Deze hoofdstad van British Columbia is gelegen op de zuidpunt van het eiland en is een vriendelijk aandoende stad met een heerlijk mild klimaat. In de zomer is Victoria mooi aangekleed met veel bloemen en het centrum van de stad wordt opgevrolijkt met bandjes en doedelzakspelers. Er is maar weinig hoogbouw te vinden en rond de gezellige haven zijn veel bezienswaardigheden te vinden. Victoria kan goed te voet worden verkend, maar veel bezienswaardigheden kunnen ook met de watertaxi of ferry worden bereikt.

Bezienswaardigheden Victoria; leuke buurten

Inner Harbour

De Inner Harbour is het centrum van de stad wat rond de haven gelegen is. Mensen slenteren langs fraaie gebouwen, zoals de Parliament Buildings en het Empress Hotel en verscheidene bandjes zorgen er voor een gemoedelijke sfeer. De buurt ziet er fleurig uit door de vele bloemperken en bloembakken. Tijdens de zomermaanden worden er markten en festivals georganiseerd. Bij de haven is een infocentrum te vinden waar allerhande informatie over de stad en de nabije omgeving te vinden is.

China Town

China Town in Victoria is de oudste China Town van Canada en de op één na oudste van Noord-Amerika. Het is leuk om door de straatjes te lopen en vergeet vooral ook niet de smalle steeg Fan Tan Alley, waar veel kleine winkeltjes te vinden zijn. De steeg is zo smal dat je aan beide zijden de muren kunt aanraken als je er doorheen loopt.

Op bepaalde dagen zijn er georganiseerde wandelingen van ongeveer 90 minuten door China Town, waarbij je met een gids een tempel en besloten pleintjes gaat bekijken en de vele winkeltjes en restaurants.

Fisherman’s Wharf
Vanaf de Inner Harbour is het 10 minuten lopen langs het water naar Fisherman’s Wharf. Verder is de plek bereikbaar met één van de vele gele watertaxi’s of per ferry en een aantal keer per uur zie je watervliegtuigen opstijgen en landen.

Bij Fisherman’s Wharf kun je genieten van heerlijke verse visgerechten en het is leuk om over de vlonders tussen de gekleurde woonboten en vissersboten te lopen. Een groot aantal van deze woonboten zijn commercieel ingericht met een winkel of restaurant, maar een flink aantal zijn ook bewoond.

Mooie gebouwen in Victoria

Empress Hotel

Het hotel is ontworpen door de architect Francis Rattenbury. In de lobby van het hotel kan je de pracht en praal van de koloniale tijd bewonderen en een prachtig glas-in-loodplafond. De buitenzijde van het gebouw is grotendeels bedekt met klimop. Het is leuk en lekker om bij een bezoek aan het hotel in de Tea Lounge te genieten van een afternoon tea met scones en sandwiches. Je waant je direct in Engeland!

Parliament buildings

Aan de zuidkant van de haven zijn de Parliament buildings te vinden, ook al ontworpen door de architect Francis Rattenbury. Er worden rondleidingen gegeven in de zomer. Voor dit fraaie gebouw ligt een groot park waar het overdag gezellig druk is. De buitenzijde van het gebouw is ’s avonds mooi verlicht en vormt een mooie plaatje met de ervoor liggende haven.

Activiteiten

Whalewatch Tours – Orka- en walvistochten

Vanuit Victoria kunnen er verscheidene whalewatch tours gemaakt worden. Voor de kust woont een grote groep orka’s (killer whales), maar ook grijze walvissen, dolfijnen, bruinvissen en zeeleeuwen zijn in de wateren aanwezig en kunnen tijdens de tochten vaak worden bewonderd. De tochten kunnen worden gemaakt met een snelle zodiac boot of met een wat rustigere vissersboot. Neem bij beiden voldoende warme kleding mee en pas op met foto- en filmapparatuur, je kunt namelijk flink nat worden.

Royal British Columbia Museum

Dit museum ligt vlakbij het parlementsgebouw. Er is een uitgebreide vaste collectie te vinden aangevuld met tijdelijke tentoonstellingen. Een liefhebber kan gemakkelijk een dag rondbrengen in dit museum. De vaste collectie is onderverdeeld in Living land en Living Sea Gallery, Open Ocean Gallery, First Peoples Gallery en de Modern History Gallery.

Victoria Bug Zoo

Deze insecten dierentuin ligt in het centrum van Victoria en heeft een grote collectie insecten, waarvan enkele mogen worden vastgehouden als je met een rondleiding door het museum meegaat. Het is ook mogelijk om zonder rondleiding het museum te bezoeken.

Butchart Gardens

Deze tuinen liggen op ongeveer 21 km afstand van Victoria en zeker een bezoek waard! De toegangsprijzen zijn hoog, maar je krijgt waar voor je geld. Er staan meer dan een miljoen planten, struiken en bomen met naamaanduiding in. In de zomer wordt het geheel nog opgevrolijkt met muziek en vuurwerk op zaterdagavonden. Van half juni t/m eind september zijn de tuinen ook in de avond geopend en zijn verlicht met duizenden lampjes. De tuinen worden druk bezocht, het is aan te raden om of heel vroeg te gaan of juist later in de middag.

Mooie parken in Victoria

Thunder bird Park

Achter het Royal British Columbia Museum ligt dit park met een grote collectie totempalen. De houten totempalen zijn zeer kleurvol en gedetailleerd uitgewerkt. De versieringen bevatten veel dieren als vogels en beren. In het park ligt ook het Helmcken House, het oudste huis van Vancouver Island. Het huis heeft een mooie collectie meubilair, voorwerpen en Victoriaanse voorwerpen.

Beacon Hill park

Dit park ligt heuvelopwaarts achter het museum en is zeer mooi met een afwisseling van bos, park, speeltuinen, vijvers en open plekken. Het is een heerlijke plek voor een rustige wandeling, picknick of als speelplek voor de kinderen.
© 2015 - 2024 Wilmo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Winkelen bij Victoria's SecretVictoria's Secret verkoopt prachtige lingerie en nog veel meer. Het is van oorsprong een Amerikaanse bedrijf en daardoor…
Victoria's SecretVictoria's SecretWie kent er tegenwoordig niet het lingeriemerk Victoria's Secret? Ze staan bekend om hun mooie modellen en hun prachtige…
Hongkong, een geschikte stop-over bestemmingHongkong, een geschikte stop-over bestemmingHongkong is onderdeel van de Volksrepubliek China. Het grootste gedeelte van het land is een schiereiland, grenzend aan…

Vulkaaneifel in de zomer, een waar paradijsVulkaaneifel in de zomer, een waar paradijsDe Vulkaaneifel is een fantastische streek om een paar dagen, een week of zelfs een hele maand door te brengen. In de zo…
Moezel: Zell an der Mosel, bakermat van de Schwarze KatzMoezel: Zell an der Mosel, bakermat van de Schwarze KatzZell ligt aan de Moezel. Het is een zeer gekende stad bij wijnliefhebbers want het is hier dat de Schwarze Katz vandaan…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Eigen foto
  • Reisgids Vancouver & de Canadese Rockies ISBN 90 215 9684 9
  • Informatiegids Jandoets; British Columbia
Wilmo (308 artikelen)
Laatste update: 27-10-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.