Betaalbare zonvakanties in de winter

Betaalbare zonvakanties in de winter Als u van de zon houdt is het zeer aan te raden een keer in de winter een zonnig land op te zoeken. Vooral voor mensen met een winterdepressie kan een zonnige vakantie tussendoor ervoor zorgen dat ze weer helemaal opladen en opbloeien. Een zonnige vakantie hoeft niet heel veel te kosten, voor 600 euro heeft u een reis naar de Canarische eilanden, Egypte, Dubai, Gambia of de Kaapverdische eilanden.

De Canarische eilanden

De Canarische eilanden behoren tot Spanje, maar liggen dichtbij Afrika. Er zijn in totaal zeven eilanden:
 • Tenerife
 • Gran Canaria
 • La Palma
 • La Gomera
 • Fuerteventura
 • Lanzarote
 • El Hierro

Alle eilanden hebben hun eigen charmes. Zo hebben La Palma en La Gomera niet zoveel witte zandstranden als Gran Canaria en Tenerife, maar deze hebben wel een prachtige flora en fauna. De Canarische eilanden liggen op ongeveer 4 tot 5 uur vliegen. In de winter is er geen tijdverschil met Nederland. Het weer in de winter ligt tussen de 16 en 22 graden. Het zwemmen in de zee kan net te koud zijn, maar een hotel of appartement met een verwarmd zwembad is heerlijk. De zon schijnt in de wintermaanden ongeveer 6 uur per dag.

Egypte

Des te zuidelijker u gaat des te aangenamer zal het weer in Egypte zijn. In Egypte is de temperatuur in de winter zelf veel beter uit te houden dan de bloedhete zomers. Bekende toeristische plaatsen in Egypte zijn Marsa Alam, de Rode zee en Sharm el Sheikh. Allemaal hebben ze fantastische snorkel- en duikmogelijkheden aan de stranden. De meeste resorts zijn all-inclusive dus voor uitrusten, zon en strand kunt u prima terecht in Egypte. Afhankelijk van waar u heen gaat is het tussen de 4,5 tot 5,5 uur vliegen. In Egypte is het in de winter een uur later dan in Nederland. Egypte is een van de droogste landen ter wereld wat maakt dat er het hele jaar door heel weinig kans op regen is. Het is er in de wintermaanden tussen de 18 en 30 graden en er zijn zo'n 8 zonuren op een dag.

Dubai

De meeste bestemmingen op Dubai zijn geen cliché zon-, zee- en strandvakantie. Hoewel het allemaal aanwezig is heeft Dubai nog zoveel meer te bieden. Was Dubai ooit een grote zandvlakte, nu heeft het de meeste moderne gebouwen. In Dubai vindt u onder andere:
 • een indoor skihal (wat in Nederland niet gek is, maar wel in een zonnig woestijnland),
 • het hoogste gebouw ter wereld,
 • een glijbaan in een waterpark die door een bassin met haaien en roggen gaat,
 • het grootste overdekte winkelcentrum met daarin ook een groot aquarium en
 • de grootste bloementuin ter wereld.
Het hoogste gebouw ter wereld staat in Dubai / Bron: Renategranade0, PixabayHet hoogste gebouw ter wereld staat in Dubai / Bron: Renategranade0, Pixabay
Op zo'n 6,5 uur vliegen vindt u dit verrassende land. In Dubai is het in de wintermaanden 3 uur later dan in Nederland. In de zomer is het op Dubai bijna niet uit te houden qua temperaturen. In de winter is het echter perfect voor een zonnige vakantie. De temperaturen liggen tussen 20 en 35 graden en regen valt er zeer zelden en er zijn zo'n 8 tot 9 uren zon per dag.

De Kaapverdische eilanden

De Kaapverdische eilanden bestaan uit tien eilanden die ten noordwesten van Afrika liggen. De meest bezochte eilanden zijn Sal en Boa Vista. Er zijn vanuit Nederland ook rechtstreekse vluchten naar deze eilanden. Op de Kaapverdische eilanden regent het slechts 12 dagen per jaar. Dit maakt dat de eilanden een populaire zonnige bestemming vormen. De eilanden zijn ook perfect voor watersporters zoals surfers en duikers. Op de meeste eilanden vindt men weinig vegetatie dankzij de droogte. De eilanden die wel een prachtige natuur hebben waarvan Santo Antão er een is zijn dan weer voornamelijk te bereiken per boot vanaf de andere eilanden. De Kaapverdische eilanden liggen op ongeveer 6 uur vliegen, maar het tijdsverschil is slechts 2 uur in de winter. De wind die kan waaien zorgt voor een aangename temperatuur. In de wintermaanden ligt de temperatuur tussen de 20 en 30 graden.

Gambia

Gambia is net als Kaapverdië een derde wereldland. Echter proberen veel Afrikanen ook hun brood te verdienen met het toerisme. Het eten en drinken is hier goedkoop in vergelijking met Nederland. U vindt op Gambia hotels direct aan het strand en uitstapjes die u elders weinig ziet. Zo kunt u naar een krokodillenpool of een apenreservaat. De mensen zijn over het algemeen zeer gastvrij. Gambia wordt ook wel the smiling coast of Africa genoemd. Gambia ligt op ongeveer 6 uur vliegen en heeft in de winter maar een uur tijdverschil met Nederland. Zo komt u van een verre reis zonder jetlag. Het is er doorgaans tussen de 20 en 33 graden en u heeft er ongeveer 8 zonuren per dag.
© 2015 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Winterzonvakantie: Leukste winterzon bestemmingen EuropaWinterzonvakantie: Leukste winterzon bestemmingen EuropaWanneer de winter je afschrikt en je niet zo dol bent op wintersport, kun je ook kiezen voor een zonvakantie in de winte…
Winterzon: waar is het mooi weer in de winter?Winterzon: waar is het mooi weer in de winter?Als je in de winter de zon op wil zoeken, is het handig om te weten waar je dan het beste heen kunt gaan. Je kunt helema…
Winterzonvakantie, bijzondere zonvakanties tijdens de winterWinterzonvakantie, bijzondere zonvakanties tijdens de winterHeerlijk op vakantie in de zon terwijl het winter is in Nederland. Waar schijnt de zon voor een perfecte strandvakantie?…

Rijn: KonigswinterRijn: KonigswinterOp de Rijn, in het natuurgebied Siebengebirge, ligt de stad Königswinter. Een stad waar je gerust een paar dagen kan doo…
Het onbewoonde eiland Klein CuraçaoHet onbewoonde eiland Klein CuraçaoVoor wie op zoek is naar een rustig, tropisch eiland met mooie duik- en snorkelmogelijkheden is Curaçao natuurlijk een u…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Kikatani, Pixabay
 • http://www.waarschijntdezonwel.nl/weer-gambia-klimaat
 • http://www.landenkompas.nl/kaapverdie
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Dubai_%28stad%29
 • Afbeelding bron 1: Renategranade0, Pixabay
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 05-03-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.