Maui een van de prachtige eilanden van Hawaï

Maui een van de prachtige eilanden van Hawaï Maui wordt ook wel het vallei-eiland van Hawaï genoemd. Het eiland is ontstaan door twee vulkanen die elkaar overlappen. Maui is een perfecte vakantiebestemming met veel uiteenlopende natuurverschijnselen. Van watervallen, jungle, stranden, vulkanen tot ongeveer de mooiste zonsopkomst ter wereld het is allemaal te zien op Maui.

Topografie

De eilanden van Hawaï zijn onderdeel van Amerika. Alle eilanden liggen in de stille oceaan. De acht grootste eilanden zijn:
 • Big Island
 • Maui
 • Oahu
 • Kaui
 • Molokai
 • Lanai
 • kaho'olawe
 • Niihau
Maui is met 1883 kilometer op Big Island na het grootste Eiland. De lengte van het eiland is ongeveer 77km en de breedte bedraagt bijna 42km. Het hoogste punt is de top van de Haleakala met 3055 meter. De bekendste plaatsen op het eiland zijn Kihei, Lahaina, Kahului en Wailuku. Alle internationale vluchten richting Maui komen aan op Kahului airport.De omgeving

Maui bestaat eigenlijk uit twee vulkanen de Haleakala en de overblijfselen van de West Maui Volcano. De Haleakala wordt nog als actief beschouwd, maar is waarschijnlijk voor het laatst rond 1600 uitgebarsten. De twee vulkanen zijn aan elkaar verbonden waardoor er lager land tussen de vulkanen ligt. Maui wordt daarom ook wel The Valley Island(vallei eiland) genoemd. De omgeving van Maui kan er dus heel verschillend uitzien. Op de vulkaan kijkt u in een soort maankrater landschap met stenen en droogte. Het weer speelt ook een rol bij de omgeving. Bij de kustlijn van de plaats Hana valt per jaar zo'n 10meter regen en is daarmee de natste plek op aarde. Dit zorgt er wel voor dat er een prachtige groene jungle is en adembenemende watervallen. In Kihei valt er gemiddeld zo'n 250mm regen per jaar. Dit en het feit dat Kihei aan mooie stranden ligt maken Kihei tot een geliefde plek voor toeristen. Maui bestaat dus voornamelijk uit:
 • vulkanische gebieden
 • jungle
 • groene vlaktes
 • vele stranden

Het Klimaat

Het hele jaar door is er op zeeniveau een tropisch klimaat. De temperaturen liggen in de zomer rond de 26 graden en de zon schijnt zo goed als elke dag. In de winter kan het ongeveer 2 graden kouder worden. Van november tot april is het de regentijd. De kans op regen verschild zoals men eerder kan lezen echter heel erg qua plaats. Het regent ook bijna nooit meer dan 3 dagen achter elkaar op een plaats, maar als er regen valt kan het heel hard gaan. Het kan als het ware voorkomende dat u echt in een tropische stortbui terecht komt. Voor het weer kunt u de tv in de gaten houden of informatie vragen bij de lobby van een hotel. Soms wordt er gewaarschuwd voor een tropische storm. In Hawaï kunnen namelijk nog weleens een flash flood voorkomen. Een flash flood houdt in dat er door hevige regenval water langs steile hellingen naar beneden zal komen. Deze stromen water kunnen ook over het wegdek de weg vervolgen waardoor er een kans is op aquaplaning. Neem alle waarschuwingen dan ook altijd serieus.

Activiteiten op Maui

Uiteraard is er voor iedereen wel iets te vinden op Maui wat men geweldig zal vinden. Er is eigenlijk te veel om op te noemen, maar bij deze een paar van de populairste activiteiten.
 1. The Road to Hana - Hana is een plaats in Maui. Het gaat echter niet om het bereiken van de plaats, maar de weg er naartoe. U rijdt door de jungle en langs de kustlijn. Er zijn prachtige hikes door bamboewouden en langs watervallen. De uitzichten die u tegen zult komen zijn adembenemend.
 2. The Haleakala sunrise - Haleakala betekend ook wel huis van de zon. Het is een vulkaan met een hoogte van 3055meter. U kunt helemaal naar de top rijden en vanaf daar heeft u een prachtig uitzicht in een krater omringd door de wolken. De zon komt ongeveer tussen half 6 en half 7 op dus u zult heel vroeg op pad moeten. Dit zal het waard zijn want de u kunt hier genieten van ongeveer de mooiste zonsopkomst ter wereld. U kunt op de Haleakala ook de zeldzame Silversword plant zien. Deze groeit nergens anders ter wereld. U kunt er prachtige wandelingen maken en het hele eiland zien of met een tour van de Haleakala naar beneden fietsen.
 3. Luau - Een Luau is een traditioneel Hawaïaans feest. Tijdens zo'n feest kunt u allerlei echte Hawaïaanse gerechten proberen en genieten van een dansperformance. U voelt u hier echt goed dat u in Hawaï bent. De twee bekendste en beste Luau's op Maui zijn The Old Lahaina Luau en The feast at lele. De luau's zijn vrij prijzig, maar u krijgt ook een volle avond Hawaiiaans vermaak.
 4. Snorkelen/duiken/surfen - kortom alles in en om het water mag u niet missen. Surfen is de bekendste watersport op Hawaii de stranden en de zee zijn hier perfect voor. Maui is een van de weinige eilanden waar ook windsurflessen worden gegeven. Verder zijn er vele stranden waar men kan snorkelen. Wilt u wat verder van de kust van Maui? Er zijn heel veel verschillende tourcompanies waarmee u met de boot op pad kunt naar plekken om dolfijnen, walvissen, schilpadden en vissen te zien. Twee bekendste snorkel/duikplekken die u met de boot kunt bezoeken zijn Lanai en de Molokini Crater.

Weetjes

 • Op Maui kunt u het beste een auto huren. Het openbaar vervoer komt niet overal en het kan heel wat tijd in beslag nemen. Alle wegen zijn goed geasfalteerd en zo niet dan staat dit op de kaarten goed aangegeven. Alle auto's op Hawaï zijn automaten u hoeft dus niet te schakelen. Het verkeer rijd vriendelijk en rustig met een maximale snelheid van 80km per uur.
 • Op de eilanden van Hawaï is het net zoals in Amerika gebruikelijk om met een creditcard te betalen. Voor het hotel of de autoverhuur moet u soms een creditcard laten zien waar soms een bedrag als borg op wordt vastgehouden. Bij sommige kraampjes zoals verse fruitkraampjes langs de weg kunt u alleen met contant geld betalen. Zorg dus ook dat u altijd wat contant geld bij de hand heeft.
 • Op Hawaï is het heel normaal om tip te geven. Op de bonnetjes van restaurants staan soms de procenten al voor u uitgerekend. Gebruikelijk is om tussen de 15 tot 20% tip te geven.
 • Hoewel het in Nederland langer ligt blijft in de zomer is het in Hawaï altijd vroeg donker. De zon gaat tussen kwart voor 7 en 7 uur al onder.
 • Een vliegreis naar Maui kan vanaf Nederland met twee keer overstappen. De reis zal met overstap ongeveer 25 uur duren.
 • Als je naar Maui gaat gaat u 12 uur terug in de tijd. Dit betekend wel dat u rekening moet houden met een jetlag bij terugkomst in Nederland.
 • Hawaï is qua boodschappen een stuk duurder dan Nederland. Een zak chips kost rond de 4 dollar en een brood rond de 5. Echter zijn sommige producten zoals frisdrank weer goedkoper. Daarbij is ook de benzine weer een stuk goedkoper dan in Nederland.
© 2014 - 2023 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zakynthos, een perfect vakantie-eilandZakynthos, een perfect vakantie-eilandZakynthos is een eiland van Griekenland, u beleefd hier ook echt de Griekse sfeer en gastvrijheid. Het is in de zomer al…
De eilanden van de archipel Hawaï, 50ste staat van AmerikaDe eilanden van de archipel Hawaï, 50ste staat van AmerikaDe prachtige eilanden van Hawai zijn een ideale vakantiebestemming door hun prachtige omgeving met stranden, natuur, cul…
De bekendste eilanden van HawaïDe bekendste eilanden van HawaïDe reis vanaf Nederland is nooit rechtstreeks en duurt rond de 20 uur, maar Hawaï is een prachtige bestemmingen waar u d…
Haleakala, een van de grootste vulkaankraters ter wereldDe hellingen en de bodem van de 760 m diepe Haleakala-krater maken sinds 1960 deel uit van het 11.597 hectare grote Hale…

Slim shoppen in het buitenlandSlim shoppen in het buitenlandUitgebreid shoppen is iets wat voor velen absoluut hoort bij een verblijf in het buitenland. Maar hoe pak je dat slim aa…
Via Verde CataloniëVia Verde CataloniëDe letterlijke betekenis van de Via Verde is groene weg. In heel Spanje zijn er enkele gebieden met een Via Verde en een…
Bronnen en referenties
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 09-08-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.