Interessante informatie over Italië

Italië is een erg populair vakantieland bij Nederlanders om de prachtige natuur en het lekkere eten. Maar wat is allemaal interessant om over Italië te weten?

Italië

Italië is een land dat in het zuiden van Europa ligt. Italië ziet er op een kaart net uit als een laars. De eilanden Sicilië en Sardinië horen bij Italië. Ongeveer 150 jaar geleden waren er verschillende regioís die later het huidige Italië zijn gevormd. In Italië liggen ook twee staatjes die niet bij Italië horen, dat zijn Vaticaanstad en San Marino.

Het land

Italië bestaat voor het grootste gedeelte uit bergen en heuvels. Deze bergen en heuvels hebben een dunne bodemlaag. Dit is voor landbouwbedrijven erg moeilijk, veel planten kunnen zich namelijk niet goed wortelen in een dunne bodemlaag. In het zuiden van Italië kan het erg warm zijn en regent het maar weinig. In het noorden van het land vind je de hoogste bergen.

Eten

In Italië eet men graag. Vlees met salade, pasta, brood en kaas is een erg populair lunch. Het land staat bekend om zijn lekkere eten. Uit Napels kwamen de eerste pizza´s, maar tegenwoordig vind je overal in Italië pizzeria´s. Je kunt in een pizzeria zien hoe een pizza wordt gemaakt. Italië staat er ook om bekend dat je er heerlijk ijs en lekkere koffie kunt krijgen.

Werk

Veel mensen in het noorden van Italië werken in de landbouw, ze verbouwen tarwe, fruit en groenten. Veel bedrijven zijn tussen 1 uur en 4 uur gesloten omdat het dan veel te warm is om te werken. De mensen in het midden en zuiden van Italië werken meestal in winkels en kantoren. De fabriek liggen meestal in het noorden van het land. Ze maken in deze fabrieken producten als auto´s en motoren.

Talen

Het Italiaans is de officiële taal in Italië, maar veel regio´s hebben een eigen dialect. Het Italiaans is ontstaan uit het latijn. Op het eiland Sardinië wordt Sardinisch gesproken. Er is ook een kleine groep mensen die Duits, Frans, Sloveens, Grieks, Friulaans of Kroatisch spreekt.

School

Kinderen gaan van zes tot en met elf jaar naar de lagere school. De school begint om 8:30 en eindigt om 13:00. De kinderen gaan zes dagen per week naar school. Daarna gaan de kinderen tot hun veertiende naar de midden school. Op deze school duurt een schooldag langer dan op de lagere school. Na de middenschool kunnen de kinderen naar het hoger onderwijs.

Reizen naar Italië

Vanuit Amsterdam vliegen er dagelijks veel vluchten naar Italië, ook low cost airlines. Je kunt Italië ook gemakkelijk bereiken per trein. Sicilië en Sardinië zijn ook per trein bereikbaar. Italië is ook uitstekend bereikbaar met de auto. Als je naar Italië wilt rijden moet je door Zwitserland of Oostenrijk, voor allebei de landen heb je een tolvignet nodig. In Italië moet je ook tol betalen. Bijna alle snelwegen in Italië zijn tolwegen.
© 2014 - 2024 Emilytje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Eetcultuur: ItaliëEetcultuur: ItaliëWie aan Italiaans eten denkt denkt waarschijnlijk vooral aan pasta en pizza. Traditioneel was dit het voedsel van de arm…
Op vakantie naar ItaliëItalië is een erg populair vakantieland om het prachtige weer en de schitterende natuur.Wat houdt het eigenlijk in om op…
Vegetarisch eten in ItalieVegetarisch eten in ItalieDe meeste mensen denken wel te weten wat er op vegetarisch gebied te koop is in een Italiaans restaurant. Dat komt omdat…
Italië-quiz: vakantiespel voor mensen met dementieItalië-quiz: vakantiespel voor mensen met dementieOok mensen met dementie, door bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer, hebben behoefte aan een leuke vakantie. Als echt op…

Büyükada: een Turks eilandBüyükada is het grootste en populairste Prinseneiland. Het ligt in de Zee van Marmara en hoort bestuurlijk gezien bij ee…
Moezel: Doornroosjes Beilstein aan de MoezelMoezel: Doornroosjes Beilstein aan de MoezelWie het drukke Cochem heeft gezien of wil vermijden, kan een stukje verder de Moezel afrijden. Enige kronkels verder lig…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Itali%C3%AB
Emilytje (133 artikelen)
Gepubliceerd: 30-07-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.