Australië: Phillip Island

Australië: Phillip Island Phillip eiland, gelegen vlak bij Melbourne, is vooral bekend geworden vanwege zijn pinguïns en de pinguïnparade die hier dagelijks voor komt. Toch heeft het eiland nog meer natuur te bieden. Zo vind je hier koala's, zeehonden en talloze mooie baaien en kusten. Dit eiland, dat bereikbaar is met de veerboot en via een brug, is een echte toeristentrekker. Ontdek het eiland en zijn natuur gemakkelijk met de auto of te voet.

Inhoudsopgave


Algemene informatie over Philip eiland

Phillip eiland is een eiland van ongeveer honderd vierkante kilometer groot. Maar liefst zestig procent van het eiland is weide, vooral bedoeld voor vee. Op het eiland leven dan ook voornamelijk boeren die schapen en koeien houden, alhoewel er ook kippen worden gehouden. Echte landbouw vindt hier weinig plaats, alhoewel het hier en daar wel degelijk voorkomt.

Op het eiland leven meer dan tienduizend vaste bewoners, maar dit neemt nog steeds toe. Het inwoneraantal neemt voornamelijk toe omdat de natuur er mooi is. Op en rondom het eiland is er veel te doen en dit trekt veel gezinnen en ouderen aan.

Tegenwoordig is het eiland dus een echte toeristische trekpleister. Niet alleen buitenlandse toeristen, maar ook toeristen uit eigen land komen deze kant op om de pinguïns te zien, de rust te ervaren en er eens echt uit te zijn. Doordat het toeristisch is, kan het wel erg druk worden in de vakanties van Australiërs. Probeer dan ook deze momenten te vermijden, vooral in de zomer. Temperaturen hier zijn dan erg aangenaam, waardoor er veel Australiërs op dit eiland af komen.

Pinguïns en hun parade op Philip eiland

De grootste toeristische trekpleister op dit eiland is waarschijnlijk de pinguïnparade. De pinguïnparade speelt altijd af gedurende het ondergaan van de zon. De kleine pinguïns komen dan allemaal het strand op en hoppen richting hun holen. De pinguïn waar het hier om gaat is de dwergpinguïn. Deze pinguïn wordt maximaal veertig centimeter groot, weegt minder dan twee kilo en is vooral in het water te vinden als hij actief is.

Deze pinguïn voedt zicht met vissen en schaaldieren, alhoewel vis zijn voorkeur heeft. Ze leggen soms enorme afstanden af gedurende een dag, maar komen altijd - voor het donker wordt - terug naar de plek waar ze hun nest hebben. Als er weinig voedsel is, dan gaan er veel jonge pinguïns dood. Het kan zelfs zo erg zijn dat er slechts een tiental jongen overleeft.

De pinguïnparade zien kan in principe alleen met een tour. Dus je zal een tour moeten boeken. Spreek af waar je de gids ontmoet, want je kan ook afspreken vlakbij de parade. Dit scheelt vaak extra reistijd, denk hier dus even goed over na. De pinguïnparade speelt af in het zuid-westen van Phillip eiland.

Ander dierenleven op het eiland

Het andere dierenleven op dit eiland bestaat uit zeehonden, koala's, opossums en vele soorten vogels. Koala's zijn typisch Australische dieren. Als je het over koala's hebt, dan heb je het over Australië. Koala's zijn bijna altijd in bomen te vinden, dus mocht je ze zoeken: kijk dan in de bomen.

Zeehonden zijn goed te zien rondom Phillip eiland, maar op sommige plekken is het makkelijker dan op andere. Helemaal in het zuid-westen, vlakbij de pinguïnparade, Hier vlakbij ligt de zeehonden rots. Op deze rots zijn vaak honderden tot zelfs duizenden zeehonden te vinden die aan het rusten zijn. Op deze rots leven maar liefst 16.000 zeehonden, dus de kans dat je er geen één ziet is minimaal. Het kan zijn dat je geluk hebt en dat er een zeehond vlak voor je neus zwemt of dat er zelfs één op het strand komt. Kijk altijd goed om je heen in het uiterste zuid-westen, want zeehonden zijn logge beesten die sterker zijn dan jij bent.

De vele vogels op en rondom Phillip eiland zijn voornamelijk watervogels. Toch komen hier bijvoorbeeld ook papegaaien voor. De bekendste vogels zijn alsnog de pinguïns. Andere bijzondere vogels die hier voorkomen zijn de dunbekpijlstormvogel en de diksnavelmeeuw. Ook een soort van de kuifsternen en de oranjebuikparkiet komt hier voor.

Natuur en bijzondere plekken op Philip eiland

Phillip eiland bestaat uiteindelijk voornamelijk uit weilanden. Daarnaast bestaat het uit bossen, stranden en rotsen. Er zijn geen hele bijzondere plekken waar altijd foto's worden gemaakt, maar er is wel genoeg te fotograferen. In de bossen zijn er geregeld heldere beekjes te vinden waar het zonlicht op straalt en aan de kust is de zonsondergang fenomenaal.

Zeker wanneer je op de rotsen staat en over de zee uitkijkt kan je bijzondere dingen zien en kijk je over de zee uit. Met wat geluk zie je dan een heel bijzondere plaatje. Zeker als een dolfijn zich laat zien.

Verder heeft Phillip eiland wel een aantal belangrijke plekken. In het noorden ligt een koala beschermingscentrum. Dit centrum probeert gewonde koala's te beschermen en legt mensen uit wat ze moeten doen als ze een gewonde koala zien. Verder zijn er in het oosten twee belangrijkere plekken. De ene plek is de plek waar pelikanen worden gevoerd, de andere is de beste plek om te surfen. De pelikanen zijn aan de oostkant van de brug, de surfplek is aan de westkant van de brug. In het zuid-westen ligt ook nog een scheepswrak, niet ver van de pinguïnparade.

Sport op Phillip eiland

Jaarlijks gaan vele mensen hier wandelen en rijden veel mensen een rondje op de motorsportbaan. Andere sporten die hier beoefend kunnen worden zijn: surfen, mountainbiken, wielrennen, vissen en vele watersporten. Zo kan je waterskiën, maar ook duiken en snorkelen.
© 2014 - 2024 Mattie010, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een ERP-pakket automatiseert de waardekringloopOver wat een ERP-pakket nu precies is en doet, wordt verschillend gedacht. Sommigen zien het als een logistiek pakket da…
recensieFilmverslag I love you Phillip MorrisDit een filmverslag van de film 'I love you Phillip Morris' met bekende acteur Jim Carrey. Dit artikel kan nuttig zijn v…
Ellis Island – eiland in de monding van de Hudson rivierEllis Island – eiland in de monding van de Hudson rivierEllis Eiland ligt in de monding van de Hudson rivier, in de haven van New York en onder de rook van Manhatten. Ellis Isl…
Eilanden; BakereilandEilanden; BakereilandIn de noordelijke Stille Oceaan, halverwege Hawaï en Australië ligt het onbewoonde Bakereiland. Het is 1,4 km² groot en…

Australië: Kangoeroe eilandAustralië: Kangoeroe eilandKangaroo Island, zoals het in het Engels wordt genoemd, ligt in het zuiden van Australië. Kangoeroe eiland is vooral bek…
Bulgarije: Sunny BeachBulgarije: Sunny BeachHeerlijke zandstranden, vele uitgaansgelegenheden en shop till you drop dat vind je in Sunny Beach. Aan de zwarte zee in…
Bronnen en referenties
  • http://www.visitphillipisland.com/
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Phillip_Island
  • http://www.penguins.org.au/
  • http://www.phillipislandcircuit.com.au/
  • http://www.visitvictoria.com/Regions/Phillip-Island/Activities-and-attractions/Nature-and-wildlife/Wildlife-and-zoos/Phillip-Island-Nature-Park.aspx
Mattie010 (86 artikelen)
Laatste update: 04-09-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.