Top 5: backpack-landen in Afrika

Top 5: backpack-landen in Afrika Afrika is een veelzijdig continent, het bevat namelijk savanne, tropisch regenwoud en woestijn. Naast grote steden zijn er ook nog vele stammen met verschillende culturen. Maar wat de meeste mensen lijkt te trekken in dit land zijn de safari's en de talloze dieren die te zien zijn. In heel Afrika zijn er 54 onafhankelijke landen, dit zijn er nog al wat! Welk land is nou eigenlijk het beste om als backpacker naar toe te gaan? Hier een top 5 van de beste backpack-landen in Afrika:

1. Zuid-Afrika

Tegenwoordig biedt Zuid-Afrika steeds meer mogelijkheden om low-budget te reizen. Avontuur is altijd dichtbij wanneer je naar Zuid-Afrika reist. Daarbij beschikt dit land over vele hostels waar je relatief goedkoop kan overnachten. Echter zijn ze er niet in overvloed zoals in Azië, dus je moet je route wel ongeveer plannen. Wat backpackers veelal trekt is een safari, over de savanne toeren in een jeep opzoek naar olifanten, giraffes en leeuwen. Een voorbeeld van een nationaal park waar je goedkoop op safari kan is het Hluhluwe National Park. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een boottrip in St. Lucia, waar je een heel gevaarlijk dier kan bekijken, het nijlpaard.

Budget per dag: €15-€50
Dit budget is gebaseerd op verblijf in een eenvoudige accommodatie, goedkoop vervoer en af en toe verwenning voor jezelf door middel van een biertje.

Bron: ProfessorX., Wikimedia Commons (Publiek domein)Bron: ProfessorX., Wikimedia Commons (Publiek domein)

2. Marokko

Marokko is een geweldige optie wanneer je niet te ver van huis wil zijn (dus een goedkoop vliegticket!) maar dat je toch in een totaal andere wereld bent. Het is een land met mooie medina's en de bijzondere Sahara. Een voordeel aan dit land is dat het vervoer goed geregeld is, daarbij is de bevolking behulpzaam en vriendelijk. Een hoogtepunt van Marokko is het Atlas gebergte, een regio waar je goed kan wandelen en de natuur kan ontdekken. Veel reizigers gaan op tour naar de Sahara, waar je op een kameel door de woestijn kan lopen. Wanneer je niet te lang weg wilt zijn is Marokko ook een goede optie, in drie weken kun je een goed beeld krijgen van dit land en de hoogtepunten.

Budget per dag: €25-€35

Bron: Lviatour, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Bron: Lviatour, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

3. Ethiopië

Dit land is niet één van de meest bezochte landen in Afrika, maar is daarom zeker niet minder. Naast dat er genoeg natuur te ontdekken valt in de natuurparken, heeft Ethiopië een rijke historie met veel cultuur en een aantal oude stammen. Het mooiste natuurpark van Ethiopië zijn de Simienbergen, een goede omgeving om mooie wandeltochten te maken. Een ander mooi gebied is het Bale Mountains National Park met bijzondere dieren zoals de Ethiopische wolf. Voor het proeven van de bijzondere geschiedenis is de Omo-vallei, hier wonen tientallen oude volkeren.

Budget per dag: €10-€20

Bron: Mc bos, Flickr (CC BY-ND-2.0)Bron: Mc bos, Flickr (CC BY-ND-2.0)
Bron: Ondej váek, Wikimedia Commons (CC BY-2.5)Bron: Ondej váek, Wikimedia Commons (CC BY-2.5)

4. Tanzania

Tanzania is erg divers, je kan hier op safari, de Kilimanjaro beklimmen of duiken. De grote trek is zeer bijzonder om mee te maken, hierbij verhuizen duizenden zebra's en gnoes van de ene naar de andere plek. Een prachtig beeld om eens in het echt te zien in plaats van op televisie. De echte avonturiers gaan natuurlijk richting de Kilimanjaro, de hoogste berg in Afrika. Gelukkig hoef je hier geen berg-beklim-specialist voor te zijn, ook met wandeltochten is deze berg goed te verkennen. Op het eiland Zanzibar is er veel mogelijkheid om te duiken, naast grote groepen vissen zijn er mooie delen koraal.

Budget per dag: €15-€25

Bron: Gary, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)Bron: Gary, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)
Bron: Chris 73, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Bron: Chris 73, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

5. Egypte

De bezienswaardigheden in Egypte zijn ontelbaar, daarna is er een goede mogelijkheid om te duiken. Ook een cruise over de Nijl wordt door veel toeristen gedaan, maar zeilen over de Nijl is nog veel mooier. De grootste hoogtepunten in Egypte zijn de piramides in Caïro en de sfinx die hiernaast staat, ze geven een indrukwekkend beeld met een mooi uitzicht voor Caïro. Ook de Vallei der Koningen is prachtig, dit is een gebied waarin veel farao's zijn begraven. Een aantal van deze graven kan je van binnen bekijken, erg indrukwekkend. Naast de rijke geschiedenis van Egypte komen ook veel mensen naar dit land om duiken in de Rode Zee, er zijn veel kleurrijke vissen en mooi koraal te vinden.

Budget per dag: €20-€40

Bron: Ricardo Liberato, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)Bron: Ricardo Liberato, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)

Lees verder

© 2014 - 2024 Nieks, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Studeren in Zuid-AfrikaZuid-Afrika is een land met veel tegenstellingen zoals het verschil tussen armoede en rijkdom. In Zuid-Afrika zijn veel…
Afrikaanse Unie – vereniging van Afrikaanse landenAfrikaanse Unie – vereniging van Afrikaanse landenDe Afrikaanse Unie is een vereniging van Afrikaanse landen. Bijna alle Afrikaanse landen zijn lid van het samenwerkingsv…
Noord Afrika: de mysterieuze SaharaWat wij nu kennen als de woestijn Sahara, was vroeger (ongeveer 11.000 jaar geleden) een savanne waar mogelijkerwijs oli…

Langkawi archipelOp nauwelijks 35 km van de Thaïse grens, in de Andamanse zee voor de westkust van het schiereiland Maleisië ligt de eila…
Op reis naar ZanzibarOp reis naar ZanzibarZanzibar; een kleine parel in de Indische Oceaan, vlak voor de Oostkust van Afrika. Een ver land, een arm land, een Afri…
Bronnen en referenties
Nieks (11 artikelen)
Laatste update: 01-03-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 9
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.