Sunny Beach (Bulgarije): voor- en nadelen

Sunny Beach (Bulgarije): voor- en nadelen Sunny Beach (Zonnestrand) is een van de populairste bestemmingen voor jongerenvakanties. Een mooie vakantie voor weinig geld! Klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Is het wel echt zo'n super vakantie zoals ze je op de televisie doen laten geloven? Of zitten er ook nadelen aan een reis naar dit populaire vakantieoord? Het klopt, je vakantie in Sunny Beach kan zeker de ideale vakantie zijn. Zeker voor jongeren is het de moeite waard om deze bestemming te overwegen. Maar het is wel een bestemming met een 'handleiding'. Zorg er voordat je naar Sunny Beach gaat voor dat je van deze 'handleiding' op de hoogte bent. Hier volgen een aantal dingen die je moet weten om van jouw vakantie een topvakantie te maken.

Water

Aangezien je tijdens je vakantie het liefst in een strandstoeltje zit en niet op het toilet, is het belangrijk om te weten dat het water dat in Bulgarije uit de kraan komt niet drinkbaar is! Ga dit ook niet proberen want voor dat je het weet ben je aan de diarree. Op iedere hoek van de straat vind je een supermarkt waar je grote flessen water kunt kopen.

Voor de dames

De Bulgaarse jongemannen zijn over het algemeen behoorlijk gecharmeerd van de vrouwelijke toeristen in Sunny Beach. Schrik er dan ook niet van als er ineens een Bulgaar naar je kont grijpt, of je stevig vastpakt. Zit je hier niet op te wachten? Laat hem dat dan op een nette maar toch duidelijke manier merken. De meeste geven het dan al gauw op. Heb je met een volhoudertje te maken? Stap dan naar een man van de beveiliging toe, hij zal je helpen van hem af te komen.

Voor de heren

De kans dat je in Sunny Beach een schaars geklede jongedame voor een club ziet staan of zitten is groot. Het barst er namelijk van de seksclubs. Laat je niet verleiden door een van deze dames! Ze nemen je mee de club in, jij bestelt een drankje en ze vragen een absurd hoog bedrag hiervoor. Je mag de club pas verlaten nadat je het drankje betaald hebt.

Geld

In Bulgarije betalen ze niet met de euro maar met de Bulgaarse lev, een lev is ongeveer vijftig eurocent waard. Met je pinpas kun je gewoon pinnen in Bulgarije en als je euro's bij je hebt kun je ze daar wisselen. Let er wel goed op waar je dit doet! Je kunt je euro's al direct op het vliegveld inruilen voor leva. Doe dit niet! Je krijgt hier heel weinig leva voor je euro's. Ook in Sunny Beach moet je opletten waar je gaat pinnen. Het beste kun je gaan pinnen bij de First Investment Bank, hou er wel rekening mee dat je maar een keer per dag geld op mag nemen en dat het maximale bedrag dat je per keer op mag nemen 400 leva is.

Uitgaan

Sunny Beach is de uitgaansplek bij uitstek. Aan discotheken, kroegen en barretjes hier geen tekort. Maar let op dat je niet in een van de volgende clubs je feestje gaat bouwen:
  • Grand;
  • Mania;
  • Lazur.
In deze clubs komt de Bulgaarse maffia graag en hier kun je dus beter uit de buurt blijven. Maar er zijn genoeg andere leuke clubs waar je het zeker naar je zin zult hebben en waar geen maffia aanwezig is.

Overig

Als je over straat loopt moet je uitkijken voor zogenaamde fruitmannetjes. Deze mannen duwen fruit in je handen of gooien het zelfs naar je. Als je het fruit hebt aangeraakt moet je betalen. Meestal moet je alles inleveren wat je bij je hebt. Neem dus nooit al je geld mee! Dit geldt ook als de politie je betrapt op wildplassen. De boete bedraagt het bedrag wat je op dat moment bij je hebt. Zoek dus gewoon een toilet als je nodig moet!

Maar

Het lijkt misschien alsof er weinig positiefs overblijft aan een vakantie naar Sunny Beach. Maar als je rekening houdt met bovenstaande is de kans groot dat je toch een topvakantie tegemoet gaat. Lekker genieten in de zon aan het strand met een niet al te dure cocktail, voor een tientje uiteten en feesten tot het weer licht wordt!
© 2013 - 2024 Stepphhanie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Jongerenvakantie: Bestemmingen met veel uitgaansgelegenhedenJongerenvakantie: Bestemmingen met veel uitgaansgelegenhedenBelangrijke ingrediënten van een ideale zonvakantie zijn natuurlijk een mooi strand met bars en restaurants en daarbij g…
Bekende bestemmingen voor jongerenvakantiesBekende bestemmingen voor jongerenvakantiesDe welbekende jongerenvakanties vol met zon, zee, strand en natuurlijk lekker uitgaan en genieten. Maar wat zijn nu de b…
Hoe kies je de juiste jongerenvakantie?Hoe kies je de juiste jongerenvakantie?Vele jongeren kiezen ervoor om zelfstandig met een groepje vrienden een jongerenreis te boeken. Plaatsen als Lloret de M…
Bulgarije: Sunny BeachBulgarije: Sunny BeachHeerlijke zandstranden, vele uitgaansgelegenheden en shop till you drop dat vind je in Sunny Beach. Aan de zwarte zee in…

Nationale parken Noord-Amerika: Black Canyon of the GunnisonNationale parken Noord-Amerika: Black Canyon of the GunnisonBlack Canyon of the Gunnison is een van de minder bekende nationale parken van Amerika. Dit houdt in dat het hier relati…
De werking van het openbaar vervoer in RomeRome wordt ook wel de eeuwige stad genoemd. Als u er geweest bent, zult u weten waarom! Het verleden en heden zijn hier…
Stepphhanie (10 artikelen)
Laatste update: 30-11-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.