Engeland, van wereldstad Londen tot oude universiteitssteden

Engeland, van wereldstad Londen tot oude universiteitssteden Engeland wordt ook wel Groot-Brittannië genoemd. Ook noemen mensen het vaak Verenigd Koninkrijk, al klopt dit niet helemaal. Engeland is namelijk samen met Noord-Ierland, Schotland en Wales het Verenigd Koninkrijk.

Steden in Engeland

Londen

De hoofdstad van Engeland is Londen, een stad met enorm veel kerken, musea, markten en andere bezienswaardigheden. Londen is een echte wereldstad. Je zult er dan ook veel verschillende culturen tegenkomen. Iedere buurt straalt een andere sfeer uit en veel mensen gaan naar Londen voor een rondreis of stedentrip. Londen staat bekend om de goede winkelmogelijkheden en het kerstshoppen in Londen is al jaren ontzettend populair. Behalve de winkels heeft Londen nog meer te bieden. Eén van de bekendste bezienswaardigheden in Londen is waarschijnlijk wel de Big Ben. Ook bekend is de Tower Bridge, een bezienswaardigheid die je niet mag missen tijdens een bezoek aan Londen. Een andere klassieker die je niet mag missen is Buckingham Palace, met zijn bekende ceremonie van de wachtwisseling. Londen kent daarnaast veel kathedralen en kerken. Eén daarvan is St. Paul’s Cathedral, waarvan de eerste dienst in 1697 was. Ontspannen kan in Londen ook prima, zoals in bijvoorbeeld Hyde Park, het grootste park van Londen. Ook kun je een dagje weg, naar bijvoorbeeld naar Londen Zoo en Londen Aquarium, om dieren te bekijken. Ook een aanrader is de Londen Dungeon, een museum vol special effects, maar is niet aan te raden voor kleine kinderen omdat het soms wat eng kan zijn.

Cambridge

Cambridge is één van de twee belangrijke universiteitssteden van het land. De andere stad is Oxford. Cambridge is over de hele wereld beroemd en veel studenten uit andere landen willen hier graag studeren. Cambrdige heeft veel oude universiteiten. De oudste is Peterhouse, die gesticht werd in 1280. De universiteit heeft een middeleeuws uiterlijk. Een ander middeleeuws universiteitsgebouw is King’s College Chapel. Cambridge heeft nog meer prachtige bezienswaardigheden, zoals veel mooie kerken. Er is echter geen Kathedraal aanwezig in de stad. Vanwege de vele universiteiten, zijn er ook ontzettend veel musea in Cambridge. Opvallend is Fitzwilliam, in een neoklassiek pand. Het museum wordt ook wel het mooiste kleine museum van Europa genoemd. Het uitgaansleven in Cambridge is dankzij de vele studenten in de stad ook zeker de moeite waard.

Oxford

De stad Oxford is de andere bekende universiteitsstad van Engeland en bekend over de hele wereld. Oxford is altijd de rivaal van Cambridge geweest en deze rivaliteit lijkt nooit ten einde te komen. Beide steden zijn bekend vanwege de universiteiten en willen hier duidelijk in groeien. De meeste toeristen komen naar Oxford om de vele universiteitsgebouwen te bekijken, zoals bijvoorbeeld Magdalen College. Eén van de bekendste punten van de stad is Radcliffe Camera, dankzij de rond koepel. Dit is tegenwoordig een grote leeszaal voor een bibliotheek. Er zijn in de stad ook veel musea, waaronder enkele van de beroemdste ter wereld. Zoals bijvoorbeeld het 563Ashmolean Museum of Art and Archeology. Bij de rivieren van Oxford kun je tot rust komen en mooie wandelingen maken. Er is ook veel industrie in deze stad, wat Oxford tot een echte handelsstad maakt.

Manchester

Manchester is een stad die veel rivaliteit heeft met de stad Liverpool. Manchester is altijd een industriestad geweest en Liverpool is juist een handelsstad. Manchester heeft het vooral te danken aan de textielindustrie en wordt vaak Katoenstad genoemd. Veel van de oude katoenfabrieken zijn tegenwoordig deels omgebouwd tot winkels en atelierruimtes. Ook gaan veel mensen naar Manchester vanwege de voetbalploeg Manchester United. Er is weinig over van de historische stad van Manchester. Toch vind je nog enkele oude gebouwen, die naast moderne architectuur staat. Hierdoor heeft de stad een leuke en unieke uiterlijk. Eén van de oude overgebleven gebouwen is Manchester Town Hall, dat gebouwd is in neogotische stijl. Het nachtleven van Manchester is zeer de moeite waard. Er zijn talloze uitgaansgelegenheden en op veel plekken vinden regelmatig optredens plaats van (beginnende) artiesten.

Natuur

Northumberland National Park is een nationaal park met een lengte van bijna honderd kilometer. Het is gelegen op de grens met Schotland. Het bestaat uit bossen en schitterende moerasgebieden. Yorkshire Dales National Park heeft veel mooie bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld kalksteengrotten, moerasgebieden en kleurrijke weilanden. Er zijn ook kleine dorpjes te vinden in dit natuurgebied. In The New Forest grazen kuddes en pony’s vrij rond. Ga ook eens naar het Eiland van Wight.

Beste reistijd

Het is moeilijk om aan te geven wat de beste reistijd is voor Engeland. In de zomer is het er niet extreem warm en in de winter zou het redelijk koud kunnen zijn. In het algemeen kun je waarschijnlijk het beste reizen in mei en juni. De temperatuur is dan waarschijnlijk redelijk. Daarnaast zijn er in deze periode minder toeristen in Engeland.

Klimaat

Het klimaat van Engeland is mild. In de winters is het er vrij koud en komen de temperaturen meestal net rond het vriespunt. In de zomermaanden komt de temperatuur haast nooit boven de 30 graden Celsius uit. Regenachtige en bewolkte dagen zijn geen uitzondering. De meeste regen valt doorgaans in het heuvelachtige landschap in het westen van Engeland.

Reisdocumenten voor Engeland

Een visum is niet nodig om naar Engeland te reizen. Een geldig Nederlands paspoort of een Europese Identiteitskaart is daarentegen wel nodig. Bij voorkeur is het paspoort of identiteitskaart nog zes maanden geldig na terugkomst in eigen land. Heb je geen Nederlandse identiteit? Dan kun je het beste contact opnemen met de ambassade. Je kunt naar Engeland reizen met het vliegtuig, de boot, de trein of de auto.

Gezondheid in Engeland

De gezondheid in Engeland is prima en te vergelijken met die in Nederland. Er zijn voldoende dokters en ziekenhuizen waar je zonder problemen terecht kunt. Je hebt geen vaccinaties nodig voor een reis naar Engeland. Ook de hygiëne is goed. Het water kun je gewoon drinken en ook groente en fruit is betaalbaar. Voor je rondreis is een EHBO-setje echter wel aan te raden.

Engelse Pond

In Engeland wordt betaald met de Engelse Pond. Je kunt overal goed pinnen in Engeland, aangezien vrijwel overal werkende pinautomaten te vinden. Ook de creditcard wordt vrijwel overal geaccepteerd. Ook reischeques zijn goed in te wisselen. De banken in Engeland zijn doorgaans geopend van 9.00 tot 17.00 uur.

Engels

In Engeland wordt Engels gesproken. Het Engels van Engeland wordt doorgaans gezien als een beetje een bekakte taal. Het klinkt allemaal wat deftiger dan bijvoorbeeld het Engels uit Amerika. Er worden soms ook wat andere woorden gebruikt dan in het Amerikaans. Maar ondanks dat is het Engels in Engeland heel erg goed te verstaan en kun je prima communiceren met de bevolking.

Thee in Engeland

Theeliefhebbers doen er goed aan om naar Engeland te gaan. Er wordt veel thee gedronken door de bevolking en hier zijn vaak zelfs speciale tijden voor, het zogenaamde ‘tea time’. Er wordt meestal een traditionele theepot gebruikt voor de thee in Engeland. Als iemand je vraagt ‘Would you like a cuppa?’ dan betekent dit dat ze willen weten of je thee wilt. Ook wordt er in Engeland veel aan high tea gedaan, waarbij je lekkere broodjes en gebakjes bij de thee hebt.

Lees verder

© 2013 - 2024 Reisliefhebber, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Studeren: in Nederland of in het buitenlandStuderen: in Nederland of in het buitenlandStuderen in het buitenland: goede studenten gaan liever naar een topuniversiteit in het buitenland dan dat ze hier in Ne…
Wat te doen in Londen?Wat te doen in Londen?Wat te doen in Londen? Londen trekt elk jaar weer erg veel toeristen aan. De stad biedt dan ook ontzettend veel beziensw…
Lush Oxford Street en hun productenLush Oxford Street en hun productenLush houdt zich bezig met het bedenken en produceren van diervriendelijke en natuurlijke cosmetica-producten. Inmiddels…
Winkelen in LondenIn Londen kan je dagenlang rondlopen, niet alleen om de talrijke musea en bezienswaardigheden te bezoeken, maar ook om t…

De Dolmus in Turkije: een belevenis op zich!Wie wel eens in Turkije is geweest, heeft vast al een keer kennis gemaakt met de Dolmus, een speciale Turkse minibus. Oo…
De bekendste eilanden van HawaïDe bekendste eilanden van HawaïDe reis vanaf Nederland is nooit rechtstreeks en duurt rond de 20 uur, maar Hawaï is een prachtige bestemmingen waar u d…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Adrian Pingstone, Wikimedia Commons (Publiek domein)
  • http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Houses.of.parliament.overall.arp.jpg
Reisliefhebber (60 artikelen)
Gepubliceerd: 12-07-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.