Tunesië - bezoek de markt van Tunis

Tunesië - bezoek de markt van Tunis Tunesië is gelegen in Afrika en hoort tot de Maghreblanden, waar ook de landen Marokko, Mauritanië, Algerije en Libië bij horen.

Inhoudsopgave


Algemene informatie

  • Continent: Afrika
  • Originele naam: Tunisiyya
  • Taal: Arabisch
  • Valuta: Tunische Dinar

Steden

Tunis

Tunis is de hoofdstad van Tunesië en is altijd druk en bruisend. Het is ook meteen de grootste stad van het land en is gelegen in het uiterst noorden aan de Middellandse Zee. Er zijn veel mooie bezienswaardigheden in de stad en je kunt diverse musea bezoeken. De stad oogt als een Westerse stad in combinatie met een Oosters uiterlijk. Er is een internationaal vliegveld, namelijk het Tunis-Carthage International Airport. Tevens is er een haven met veerbootdiensten naar Italië. Je kunt binnen de stad gebruik maken van de taxi om je te verplaatsen. De thermen van Tunis zijn ontzettend populair bij de toeristen, maar er is nog meer te zien. De markt van Tunis wordt gezien als één van de mooiste van Afrika en is dus zeker de moeite waard te bezoeken. Er zijn veel moskeeën in de stad, maar ze zijn niet allemaal te bezoeken. De moskeeën die je wel mag bezoeken, mag je alleen in als je degelijk gekleed bent en bovenarmen, schouders en bovenbenen bedekt hebt.

Houmt Souk

Houmt Souk is een stad in Tunesië en de hoofdstad van het eiland Djerba. Dit eiland is vooral bekend om het mooie weer en de witte stranden. Er zijn verschillende moskeeën in de stad die de moeite waard zijn. De stad is erg levendig, omdat er veel markten zijn. Ook vind je er enorm veel eetstalletjes. De haven van Houmt Souk is erg belangrijk en biedt tevens veel vertier voor bezoekers.

Andere steden

Carthago is een historische stad die voornamelijk bestaat uit ruïnes. In Douga vind je de imposante overblijfselen van een oude Romeinse stad. Kairouan is één van de belangrijkste steden van de Islam en de moskee is dan ook één van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad. In de stad vind je tevens een middeleeuwse sfeer.

Natuur

In Tunesië zijn vier nationale parken. Garet Ichkeul is er eentje van. Het is een bergmassief met verschillende warmwaterbronnen. Ook zijn er zwavelhoutbronnen. Het nationale park is daarna een must voor alle liefhebbers van vogels. Er leven ruim 300.000 ganzen, eenden en waterhoenen. Het Nationaal park Djebel Bou Hedma is in de uitlopers van het Atlasgebergte te vinden en er leven veel bijzondere diersoorten, zoals mhorrgazellen, addax en struisvogels.

Beste reisperiode

De beste reisperiode voor Tunesië is tussen half september en half november. Ook kun je goed reizen tussen half maart tot en met half mei. De temperatuur is dan nog aangenaam en je hebt niet al teveel last van regen. Wel kan de zon nog aardig warm zijn. Zonnebrandcrème en iets voor op het hoofd is ook in deze periode geen overbodige luxe.

Klimaat van Tunesië

Tunesië is best een klein land, maar heeft ondanks dat een heel divers klimaat. De kuststrook in het noorden heeft bijvoorbeeld een heel ander klimaat dan het midden van Tunesië. Tussen oktober en mei is de gemiddelde temperatuur tussen de 12 en de 28 graden. Ga je in de lente naar Tunesië? Dan kun je overal mooie bloemen vinden. De warmste maand is augustus. De temperatuur kan dan ver boven de dertig graden komen.

Reisdocumenten voor Tunesië

Voor een reis naar Tunesië heb je geen visum nodig. Wel ben je verplicht een geldig Nederlands paspoort te hebben. Heb je geen Nederlandse identiteit? Dan kun je het beste contact opnemen met de ambassade voor meer informatie. Het is verstandig om rekening te houden met de geldigheidsdatum van het paspoort. De kans is zeer klein, maar het is altijd mogelijk dat je door omstandigheden langer in het land moet blijven.

Gezondheid

Voor een reis naar Tunesië wordt aangeraden om vaccinaties tegen DTP en hepatitis A te nemen. Het is verstandig om altijd voor vertrek naar Tunesië een huisarts of GGD te raadplegen voor meer informatie. Zij zijn op de hoogte van de laatste gezondheidsontwikkelingen in het land. Ook is het raadzaam om goed op te letten wat je eet. De hygiëne is immers in Tunesië niet altijd even goed.

Tunische dinar

In Tunesië wordt betaald met de Tunische dinar. Op veel plaatsen in Tunesië kun je pinnen, maar vooral in de kleinere dorpen is dit erg moeilijk. De creditcard wordt vrijwel overal geaccepteerd. Reischeques kun je tegen commissie inwisselen bij de bank. Het kan soms erg tijdrovend zijn om reischeques in te wisselen. Het is in Tunesië tevens gebruikelijk om een fooi te geven voor verleende diensten.

Arabisch

De officiële taal in Tunesië is het Arabisch. Per regio zijn er verschillende dialecten in deze taal. Er wordt ook redelijk Frans gesproken in Tunesië, al zijn de meeste jongeren hier nogal laks in. Zij praten liever Arabisch. Om deze redenen is het verstandig om een taalgids mee te nemen met daarin standaardzinnen in het Arabisch. De bevolking zal het tevens erg waarderen als je hun taal probeert te spreken.

Kledingvoorschriften Tunesië

Omdat Tunesië een overwegend Islamitisch land is, gelden er enkele kledingvoorschriften. Zowel mannen als vrouwen moeten zich degelijk kleden en de schouders, bovenarmen en bovenbenen bedekken. Als je een kerk bezichtigd, doe dan iets op je hoofd en kleed je netjes. Bij zwembaden is het voor vrouwen beter om een badpak aan te trekken dan een bikini. Alleen op het eiland Djerba hoef je hier geen rekening mee te houden.
© 2013 - 2024 Reisliefhebber, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tunesië, een veelzijdige vakantiebestemmingTunesië, een veelzijdige vakantiebestemming, die meer biedt dan zon, zee en strand. De cultuur, monumenten, archeologisc…
Zonbestemmingen voor de herfstAls de temperaturen thuis dalen, begint rond om de Middellandse Zee de mooiste tijd. De ergste zomerhitte is voorbij, de…
Tunesië, land met mystieke sfeerTunesië, land met mystieke sfeerBij aankomst in Monastir merk je het al aan de typisch oosterse sfeer en het onleesbare schrift. East meets west. Tunesi…
Het rijk van de FeniciërsHet rijk van de FeniciërsVele eeuwen voor Christus leefden de Feniciërs in een gebied aan de Middellandse Zee. Het Fenicische rijk bloeide door d…

Liberty Island – eiland in New York met VrijheidsbeeldLiberty Island – eiland in New York met VrijheidsbeeldEen van de beroemdste eilanden van de wereld is een eilandje waar niemand woont en waar jaarlijks miljoenen mensen naar…
Nepal, wandelen in het Himalaya gebiedNepal, wandelen in het Himalaya gebiedNepal is een land in het Himalaya gebied in Azië, dat gelegen is tussen India en China. Het grootste gedeelte van de bev…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Publiek domein, Wikimedia Commons (PD)
  • http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ibn_Khaldoun-2.jpg
Reisliefhebber (60 artikelen)
Gepubliceerd: 26-06-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.