Venezuela, land met de hoogste waterval (de Angel Falls)

Venezuela, land met de hoogste waterval (de Angel Falls) Venezuela is gelegen in Zuid-Amerika. Het ligt aan de Caribische Zee en de Atlantische Oceaan. Ook grenst het aan de landen Brazilië, Guyana en Colombia. In de oceaan vlakbij het land liggen de eilandengroep de Nederlandse Antillen en Trinidad en Tobago.

Inhoudsopgave


Algemene informatie

  • Continent: Zuid-Amerika
  • Originele naam: República Bolivariana de Venezuela
  • Taal: Spaans
  • Valuta: Bolívar Fuerte

Steden

Caracas

Caracas is de hoofdstad van Venezuela. Het ligt in een schilderachtige vallei, zon 900 meter boven zeeniveau. Aan de ene kant van de vallei is het volgebouwd, terwijl je aan de andere kant kunt genieten van een prachtige omgeving. Het is een echte metropool met meer dan een miljoen inwoners. In het stedelijke gebied zijn er zelfs meer dan vijf miljoen inwoners. De stad vormt veel contrasten. Zo zijn er luxe gebouwen, maar ook veel sloppenwijken. In Caracas vind je een groot aantal koloniale gebouwen. Eerder waren er veel meer, maar deze zijn door aardbevingen verwoest. De gebouwen zijn zeer de moeite waard om te bekijken. Enkele gebouwen die zijn overgebleven zijn Plaza Plaza Bolívar en Santa Capilla. Een andere bezienswaardigheid is teleférico, een kabelbaan. Dit is zowel de langste als de hoogste kabelbaan ter wereld en heeft vier verschillende stations. Voor liefhebbers van kunst, moderne architectuur en podiumkunsten is Caracas zeer geschikt. Het Teresa Carreno is het centrum voor de beeldende kunst. Het complex is door verschillende toparchitecten uit Venezuela gebouwd en biedt plaats voor opera, ballet en theater. In het Sofia Imber museum vind je een grote collectie aan moderne kunst. In Caracas vind je nog veel meer boeiende musea, die allemaal zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Andere steden

Merida is een universiteitenstad gelegen in een dal.Ciudad Bolivar is een stad met veel hoge gebouwen en boeiende musea. Je kunt vanuit hier gemakkelijk een excursie maken naar de hoogste watervallen ter wereld: Angel Falls.

Natuur

Venezuela staat bekend om de vele prachtige natuur. Nog steeds is niet alle flora en fauna van het land in kaart gebracht. Er zijn meer dan veertig nationale parken in het land. Zo is er bijvoorbeeld Nationaal park Canaima, met daar in de hoogste waterval ter wereld, de Angel Falls. Ook is er het Nationale Park La Culata, waar de grootste vogel ter wereld leeft, de Andescondor. Ook is er het moerasgebied Los Llanos, waar veel verschillende vogel- en diersoorten voorkomen.

Beste reistijd

Venezuala kun je het hele jaar door prima bezoeken. Houd er wel rekening mee dat de droge periode van november tot en met maart is en het regenseizoen van april tot en met oktober. Tijdens de regenperiode regent het vooral s avonds en s nachts. De grootste waterval ter wereld, de Angel Falls, is in de droge periode niet echt aan te raden, maar is op zijn best tijdens het regenseizoen.

Klimaat van Venezuela

Venezuela kent twee seizoenen, namelijk een droog seizoen en een nat seizoen. Het is er het gehele jaar door erg warm. Het hele jaar door ligt de temperatuur rond de dertig graden. Op de eilanden van Venezuela is het doorgaans iets minder warm, omdat er meer wind is. Het regenseizoen is van april tot oktober en het droge seizoen van november tot en met maart.

Reisdocumenten voor Venezuela

Je hebt geen visum nodig voor een rondreis in Venezuela. Wel krijg je bij aankomst in het land een toeristenkaart. Deze moet je bij het vertrek weer inleveren. Ook heb je een geldig Nederlands paspoort nodig, dat nog zes maanden geldig is na terugkomst in eigen land. Heb je geen Nederlandse identiteit? Dan kun je het beste contact opnemen met de ambassade voor meer informatie.

Inentingen en malaria

Inentingen voor Venezuela worden aangeraden. Zo wordt bijvoorbeeld aangeraden om inentingen tegen DTP, Hepatitis A en Gele koorts te nemen. Voor de laatste ontwikkelingen binnen het land kun je het beste contact opnemen met je huisarts of de GGD. Zij zijn goed op de hoogte van de gezondheid in het land. Het kan ook verstandig zijn om malariatabletten te slikken. De malariamug komt met name voor in het Amazonegebied.

Bolívar Fuerte

De Bolívar Fuerte is de officiële munteenheid van Venezuela sinds 2008. Het is in Venezuela bijna niet mogelijk om te pinnen. Ook betalen met de creditcard is erg moeilijk. Ook het omwisselen van reischeques gaat met moeite. Het is daarom raadzaam om contant geld zoals Euros of Dollars mee te nemen om daar om wisselen. Let erop dat het geld dat je hebt niet beschadigd of beschreven is.

Spaans

De officiële taal in Venezuela is Spaans. De meeste mensen spreken het Spaans op een wat andere manier dan we gewend zijn van het Spaans in Spanje. Het Spaans in Venezuela wordt een beetje gemompeld. Ook worden letters vaak niet uitgesproken, zoals bijvoorbeeld de letter S. In toeristische gebieden spreekt men ook wel wat Engels, maar het is toch wel echt noodzakelijk om wat standaard Spaanse zinnen te kennen.

Hoe te gedragen in Venezuela?

Het is in Venezuela uit den boze om naar zweet te ruiken. Zorg er daarom voor dat je altijd iets van deodorant bij je hebt. Ook houden Venezolanen niet van okselhaar. Wat wel wordt gewaardeerd is sexy kleden, maar het is verboden om topless te zonnen. Als je een kerk bezoekt dien je je netjes te kleden. Zorg ervoor dat schouders, bovenarmen en benen zijn bedekt. In sommige kerken moet je ook iets op het hoofd hebben.
© 2013 - 2024 Reisliefhebber, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Overzicht van alle landen van Zuid-AmerikaZuid-Amerika is een continent op het zuidelijk halfrond van de wereld. Het continent ligt tussen Midden-Amerika en Antar…
Feesten en evenementen in VenezuelaHet Katholieke heeft in Venezuela vele vrolijke facetten. Geen dag die geen aanleiding geeft tot dansen, drinken en plez…
Simon Bolivar: De held van Zuid-AmerikaIn de geschiedenis van Europa is er geen persoon te noemen die qua daden in de buurt komt van de bevrijder van Zuid-Amer…
Highlights in Venezuela Isla de MargaritaVenezuela, een land met een zeer gevarieerd landschap. Regenwoud, savannes, stranden, rivieren, bergen. Het land biedt e…

Mongolië, bezoek Mongolië met de Trans-Siberische spoorlijnMongolië, bezoek Mongolië met de Trans-Siberische spoorlijnMongolië is een land in Azië dat grenst aan Siberië, een groot gedeelte van Rusland, en China. Mongolië bestaat voorname…
Cyprus, een Grieks en Turks gedeelteCyprus, een Grieks en Turks gedeelteCyprus is een eiland in de Middellandse zee en ligt vlakbij Turkije en Syrië. Het land behoort officieel tot Azië, maar…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Ccmaracay2, Wikimedia Commons (Publiek domein)
  • http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Valencia_(Venezuela)_Skyline.jpg
Reisliefhebber (60 artikelen)
Gepubliceerd: 18-06-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.