Siam Elegance Hotel & Spa, Belek, Turkije

Siam Elegance Hotel & Spa, Belek, Turkije Siam Elegance Hotel & Spa is een luxe vijf sterren hotel gelegen in Bogazkent in Turkije. Bogazkent ligt onder de rook van Belek. Een goed hotel met mooie zwembaden, glijbanen, privé strand en watersportmogelijkheden. Siam Elegance is kindvriendelijk. Er worden dagelijks activiteiten georganiseerd en shows gegeven. In dit artikel een overzicht van de mogelijkheden.

Siam Elegance Hotel & Spa, Belek, Turkije

Siam Elegance ligt in Bogazkent op ongeveer 10 kilometer van Belek. Het hotel ligt op een kleine 60 kilometer vanaf het vliegveld van Antalya. De reistijd van het vliegveld naar Siam Elegance is iets meer dan 1 uur en 15 minuten. Het hotel heeft in totaal 530 kamers en 1350 bedden.

All Inclusive

Net als vele hotels in Turkije is er de mogelijkheid om een All Inclusive verblijf te boeken. Je kunt dan gratis gebruik maken van de meeste faciliteiten en de hele dag door gratis eten en drinken. Zoals de naam al doet vermoeden is het hotel gebouwd in oosterse stijl. Deze accenten komen overal in het hotel weer terug.

Faciliteiten

Lobby

Bij binnenkomst van het hotel sta je meteen in de grote lobby met de receptie aan de rechterkant, stoelen en banken in het midden en een bar aan de linkerkant. Vanuit dit hart van het hotel zijn alle drie de gebouwen waaruit het hotel bestaat bereikbaar.

Restaurants

Op de onderste verdieping van het hotel liggen de restaurants. Het grote restaurant is dagelijks geopend voor ontbijt, brunch en diner. Daarnaast gaat het restaurant ook 's avonds laat nog open voor een late snack. De maaltijden worden aangeboden in de vorm van een lopend buffet. Er is voldoende keuze zodat iedereen wat van zijn gading vindt. De kwaliteit van het eten is absoluut goed te noemen. Naast het grote restaurant zijn er ook een Thais en Italiaans a la carte restaurant. Deze restaurants zijn niet altijd geopend. Tijdig reserveren is noodzakelijk omdat deze snel vol zitten. Wanneer je een All Inclusive verblijf hebt geboekt kan je één keer per week gratis gebruik maken van deze twee restaurants. In het hoogseizoen is er ook een visrestaurant geopend. Bij het zwembad is ook de snackbar gelegen. Hier kan je vanaf 12 uur tot 16 uur zoveel eten als je wilt. Er is keuze uit een uitgebreide saladebar, hotdogs, hamburgers, pizza en vaak ook wat Italiaanse en Turkse gerechten.

Bars

Verdeeld over het hele complex zijn bars te vinden waar je de gehele dag en avond drinken kan halen. Bars zijn te vinden in de lobby, op de beneden verdieping en verspreid bij de zwembaden. Er wordt van frisdrank en bier tot Wodka, Raki en cocktails geschonken.

Kamers

Er zijn zes soorten kamers beschikbaar. De drie meest gangbare kamers zijn:
  • Standaardkamer: Geschikt voor 3 personen. Een slaapbank kan omgetoverd worden tot vierde bed. De kamer is 27 m2 groot.
  • Familiekamer: Geschikt voor 4 +1 personen. De kamer is 45 m2 groot.
  • Familiesuite: Geschikt voor 4 + 2 personen. De kamer is 74 m2 groot.

Overig

Naast bovenstaande zijn er in het hotel ook enkele winkels, een kapper, fotograaf, fitness en een Hamam te vinden. De prijzen die gerekend worden in het hotel liggen aan de hoge kant. In de directe omgeving van het hotel zijn, op de fotograaf na, deze zaken ook te vinden tegen lagere prijzen.

Animatie in het hotel

In het hotel is vrijwel de hele dag en avond een animatieteam aanwezig. Er worden overdag een aantal activiteiten georganiseerd zoals ochtendgymnastiek, aqua aerobics, waterpolo, beach volleybal, luchtbuks schieten, darten, zwembadspelletjes etc. In de avond is er in het Amfitheater om 20:30 uur eerst de kinderdisco / minidisco. Om 21:30 uur is er dagelijks een show te zien die gegeven wordt door het animatieteam. De shows zitten leuk in elkaar en staan garant voor een hoop lol. De kans is wel aanwezig dat je zelf op het podium de hoofdrol moet spelen. Naast deze animatie is er ook de Miniclub voor de kleinste bezoekers. Hier worden de kinderen zowel s ochtends als s middags bezig gehouden met knutselen, zwembadspelletjes, tekenen en spelen. Voor de mensen die met Corendon vliegen is er de mogelijkheid om de kinderen 's ochtends en 's middags bij het Kids & Co team te brengen. Hier worden ze leuk bezig gehouden zodat je zelf ook van de rust kunt genieten.

Watersport

Op het strand is de mogelijkheid om watersport te beoefenen. De mogelijkheden bestaan uit het huren van waterscooters en waterfietsen tot parasailing. Dit is voor eigen kosten. In het hoogseizoen worden hier dan ook aardige prijzen voor gevraagd.

Zwembaden en glijbanen

In het hotel zit het kleine binnenzwembad. Buiten zijn twee grote zwembaden en een peuterbadje. De zwembaden zijn schoon en goed onderhouden. Er zijn ook vier grote glijbanen. Deze glijbanen zijn niet alleen voor de kleine bezoekers. Ook de vaders en moeders zullen deze glijbanen zeker leuk vinden. Een tip: Trek bij de rode glijbaan je benen iets op vlak voordat je in het water belandt. Dit veroorzaakt een flinke vloedgolf. Leuk als er nietsvermoedende mensen staan te kijken.

Autohuur

Wanneer je een auto wilt huren zijn daar legio mogelijkheden voor. Een van de goedkoopste mogelijkheden hiervoor vind je op een minuut lopen vanaf het hotel. Wanneer je de hoofdingang uitgaat en naar links gaat zie je na een meter of 50 schuin rechts een wisselkantoortje. Hier kan je tegen een goede prijs een auto huren.

Voor- en nadelen

Ieder hotel heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Wat lastig kan zijn is dat er door het personeel, zeker in het laagseizoen, heel erg slecht Engels wordt gesproken. Dit kan lastig zijn wanneer je specifieke informatie wilt hebben en ze je door het taalprobleem niet goed begrijpen. Aan de andere kant kom je met Duits wel heel erg ver. Het personeel is op zich vriendelijk maar ze laten het ook merken als je iets te 'lastig' bent. Soms kan het personeel dan wat kortaf zijn.

Siam Elegance?

Siam Elegance Hotel & Spa is zeker de moeite waard als je een vakantie in Turkije wilt hebben. Toch is het raadzaam om alle mogelijkheden te bekijken. De keuze uit luxe hotels in de regio is enorm en er wordt hard gebouwd aan nog veel meer hotels.

Fijne vakantie!
© 2013 - 2024 Panic, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Leuke badplaatsen aan de Turkse RivièraLeuke badplaatsen aan de Turkse RivièraOngeveer 3,5 uur vliegen vanaf Schiphol en je bent er: de Turkse Rivièra, een bestemming waar vele vakantiegangers 's zo…
Vakantie naar Turkije? Goedkoop in Lara of Side?Heeft u al een vakantie op het oog voor 2012? Turkije staat dit jaar weer hoog gewaardeerd! Dit komt in de eerste plaats…
All inclusive op vakantie of toch niet?Vakanties zijn vaak vooral zo lekker omdat alles voor u geregeld kan worden afhankelijk van uw boeking. Kiest u voor all…
De Dominicaanse Republiek: tips voor elke vakantiegangerDe Dominicaanse Republiek: tips voor elke vakantiegangerDe Dominicaanse Republiek is een prachtige bestemming voor een zonvakantie. Het hele jaar door kan men hier genieten van…

Cyprus - eiland van Aphrodite in Middellandse ZeeCyprus - eiland van Aphrodite in Middellandse ZeeCyprus is een zonnig eiland in de Middellandse Zee. Het ligt 70 kilometer onder Turkije en 105 kilometer westelijk van S…
Lofoten – legendarische eilandengroep in NoorwegenLofoten – legendarische eilandengroep in NoorwegenDe Lofoten, hoog in het noorden voor kust van Noorwegen, is een groep eilanden die ook wel De Legendarische Lofoten word…
Panic (59 artikelen)
Laatste update: 13-04-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.