Een dagje uit in Drenthe

Een dagje uit in Drenthe De provincie Drenthe ligt noordoost in Nederland en grenst aan Groningen, Friesland en Overijssel. In het oosten grenst Drenthe aan Duitsland. De hoofdstad van Drenthe is Assen, maar Emmen (wel bekend om zijn dierenpark) heeft de meeste inwoners. De provincie is iets groter dan Groningen en bevalt veel natuur. Er is veel te doen in het groene Drenthe, waar veel mensen op vakantie gaan om de rust op te zoeken.

Inleiding

Drenthe heeft veel veen en veel natuur. Veel uiteenlopende gebieden van stad en ongerepte natuur. Hier krijgt u een opsomming van de mooiste plekken om een dagje uit te gaan in Drenthe.

Uitjes

Dierenpark Emmen

Natuurlijk mag een van de grootste dierenparken van Nederland niet ontbreken. Het dierenpark is de enige grote in dit gebied van Nederland en behoort tot een van de belangrijkste attracties van Nederland. Het dierenpark is voor jong en oud, waar men dieren in ongerepte natuurlijk kan bewonderen. Het dierenpark heeft verschillende thema’s ingedeeld, zo is er een savanne, een Aziëhuis en verschillende andere thema’s. Enkele jaren geleden is het park enorm uitgebreid. Plaats: Emmen.

Kamp Westerbork en Sterrenwacht

Herdenkingskamp Westerbork geeft een goede blik op de tweede wereldoorlog. Het museum bevat films, foto’s en gebruiksvoorwerpen van de oorlog. Kamp Westerbork geeft een uniek beeld van hoe het er toen aan toe ging en het uitgestrekte gebied laat zien hoe het kamp eruit zag. Een monument is een stuk treinrails dat nog steeds als herdenkingsplaats ligt.
Niet alleen kunt u er zien hoe het er in de tweede wereldoorlog aan toe ging. U kunt er heerlijk wandelen in het Drentsche landschap, dat totale stilte en rust geeft. Wanneer u een ronde maakt in het bijgelegen bos komt u een pad tegen met de Sterrenwacht. Enorme telescopen die naar de hemel wijzen. De moeite van een bezoekje waart. Plaats: Hooghalen.

Survival Drenthe

U hoeft helemaal niet naar de Ardennen om een survival te hebben. Dit kan zelfs in het mooie Drenthe. Survival Drenthe biedt een uitgebreid en gevarieerd parcours bestaande uit diverse hindernissen, waarbij u kunt denken aan: banden, touwen, netten etc. Leuk met de familie of met vrienden. Plaats: Zwartemeer .

Een dagje voor de kinderen

In Ruinen vindt u Park Oikos, een mysterieuze dierentuin die anders is dan anderen. Hier vind u draken in alle vormen en maten. Het is gelegen in de bossen en bied een divers aanbod van draken. Plaats: Ruinen.

Speelstad Oranje. Een paradijs voor kinderen. Speelstad Oranje is een overdekt evenement voor kinderen waar ze de hele dag bezig kunnen zijn met van alles en nog wat. Omdat het overdekt is, biedt het ook een mooie gelegenheid voor regenachtige dagen. Een reuzenrad, botsauto’s, griezelhuis, kanobaan en vele andere attracties. Plaats: Oranje.

Relaxen in Drenthe

Wilt u liever ontspannen een dag genieten? Dat kan. Drenthe biedt een mooie sauna en beautycenter. Het Nolderwoud trekt veel mensen en bied een gevarieerd aanbod van massages, lichaamspakkingen en meer beautyarrangementen. Ook de sauna is een rustgevende beleving voor de echte genieter. Plaats: Zuidwolde.

Wandelen

Dwingelderveld

In het Zuidwesten van Drenthe ligt een bijzonder natuurgebied: Nationaal Park Dwingelderveld. Hier kunt een rustig een dag genieten van de ongerepte natuur, zoals de aarde deze uiteindelijk bedoeld heeft. Verschillende wandelroutes, diverse activiteiten, fietsroutes, heide. Allemaal teveel om op te noemen. Wilt u genieten van de dieren en de planten in de natuur? Ook bij de schaapskudde kunt u terecht, of picknicken op een zomerse dag. Plaats: nabij Dwingeloo en Ruinen.

Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa

Een anders Nationaal gebied ligt in het Drentsche Aa. Ook hier zijn verschillende activiteiten te beleven en kunt u genieten van de ongerepte natuur in bijvoorbeeld Nationaal Park Oosterschelde Plaats: Divers
© 2012 - 2024 Edwin666, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bezienswaardigheden DrentheBezienswaardigheden DrentheDrenthe is een provincie gelegen in Nederland in het noordoosten. Drenthe grenst aan de provincies Groningen, Friesland…
Fietsen in Drenthe: route rond WesterborkFietsen in Drenthe: route rond WesterborkWesterbork heeft veel te bieden en is het begin- en eindpunt van de hier beschreven fietsroute van 22 km lang. De route…
Joodse werkkampenNamen als Sobibor en Auschwitz zijn bij vrijwel iedereen bekend als de kampen waar tijdens de Tweede Wereldoorlog meer d…
4 mei: de herdenking op kamp WesterborkOp 4 mei staat Nederland stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Hoewel in de media steeds vaker de vraag w…

Een dagje uit in OverijsselEen dagje uit in OverijsselProvincie Overijssel ligt in het Oosten van Nederland en grenst aan Duitsland, Drenthe, Gelderland en Flevoland. Hoewel…
Een dagje uit in GroningenEen dagje uit in GroningenGroningen ligt in het meest noordoostelijke deel van Nederland. Groningen heeft een gevarieerd landschap. Zo kennen we d…
Bronnen en referenties
Edwin666 (79 artikelen)
Gepubliceerd: 20-04-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.