Een dagje uit in Groningen

Een dagje uit in Groningen Groningen ligt in het meest noordoostelijke deel van Nederland. Groningen heeft een gevarieerd landschap. Zo kennen we de stad, maar nog noordelijker, richting de Waddenzee mondt een van de kleinere provincies uit in een mooi, uitgestrekt landschap. Eind 2011 telde de provincie circa 581.192 inwoners, waarvan een derde in de hoofdstad Groningen (stad) woont.

Inleiding

Groningen wordt omringt door cultureel historisch erfgoed en dan specifiek door de vele kerken. Toch is er meer dan het historische erfgoed. U kunt verschillende activiteiten ondernemen in de provincie.

Uitjes

Zeehondencrèche

Een van de bekendste bezichtiging in Groningen is de Zeehondencrèche van Lenie ’t Hart. Al jaren zet zij zich in voor het welzijn van de zeehonden die in de Waddenzee leven en onder verschillende omstandigheden in haar opvangcentrum terecht komen. Een bezoek aan het opvangcentrum geeft u een goede kijk op het werk van de crèche. Dit is een leuk uitje voor de familie met kinderen of als u gewoon eens in de buurt bent en het werk van Zeehondencrèche wilt zien. Plaats: Pieterburen.

DoeZoo Insektenwereld

Bent u meer fan van de kleinere dieren? Dan kunt u in DoeZoo terecht om verschillende insecten te bewonderen. DoeZoo is een opvang voor insecten en stellen deze tentoon, zodat jong en oud kennis kan maken met deze dieren. Naast insecten vindt u ook insectenetende planten, hagedissen, neusberen, kikkers, slangen en spinnen. Plaats: Leens.

Groninger Museum

Voor wie graag musea bezoekt is een uitstapje naar het Groninger Museum een echter aanrader. Het gehele jaar door zijn hier tal van verschillende collecties te bewonderen. Ook is dit een leuk uitstapje met de familie, want voor kinderen wordt er veel georganiseerd. Zo is er een kindertheater, een voorleesmiddag en speciale thema’s rondom de collecties. Plaats: Groningen.

DamsterVeer

Is het buiten warm en bent u het liefste in de buurt van water? Ook een rondvaart behoort tot de mogelijkheden van Groningen. Vanuit Marenland Recreatie in Winsumerdiep vaart een rondvaartsloep DamsterVeer. Deze sloep brengt u door Winsum en vaart verschillende routes. Een dagtocht is in verschillende varianten en verschillende routes beschikbaar. Plaats: Winsum.

Martinitoren

In de 13e eeuw werd de Martinikerk gesticht. Een onderdeel daarvan is de Martinitoren. De toren heeft een hoogte van 97 meter en is hoger dan de twee voorgaande torens, waarvan een in de 16e eeuw vlam vatte en de andere daarvoor door Spaande troepen gedeeltelijk was afgebroken. Een bezoekje aan de Martinitoren is de moeite waard en leuk om gelijk met een dagje winkelen te combineren. Plaats: Groningen.

Arboretum Eenrum

Voor wie van planten houdt is een uitstapje naar Arboretum Eenrum een echte aanrader. Hier zijn diverse soorten planten te bewonderen van over de gehele wereld. Er zijn ruim 400 uitheemse bomen en 600 soorten rododendrons. In de lente is deze plek het mooiste om te bezichtigen. Plaats: Groningen.

Wandelen

Wadlopen

Mocht u meer van wandelen houden, maakte u dan eens een uitstapje vanaf Pieterburen. Tijdens het wadlopen heeft een geheel nieuwe beleving gevonden. Het wadlopen kan naar verschillende eilanden boven Groningen een Friesland. U zult zich een weg banen door slik, lopen over mosselpaden en zandplaten. Plaats: diversen.

Lauwersoog

Boven in Groningen ligt Lauwersoog, voor de meesten niet geheel onbekend door het Lauwersmeer. Dit natuurgebied grenst aan Friesland en biedt zeer mooie wandelingen door het natuurgebied. Ook voor vogelspotters is deze plaats uitstekend geschikt. U zult hier mooie vogels spotten als lepelaars, ganzen, flamingo’s en zelfs de zeearend. Plaats: Lauwersoog
© 2012 - 2024 Edwin666, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips voor een romantisch dagje uitTips voor een romantisch dagje uitIn het jachtige leven van alledag schiet het er vaak bij in om tijd voor elkaar te maken. Wordt het daarom niet weer een…
Groningen stad: uitgaan, winkelen, bezienswaardighedenGroningen stad: uitgaan, winkelen, bezienswaardighedenGroningen is een leuke stad waar je voor van alles en nog wat terecht kunt. Je kunt er leuk winkelen, uitgaan, gaan eten…
Een dagje voor moeder en dochterEen dagje voor moeder en dochterEen dagje weg voor moeder en dochter is niet alleen leuk, maar ook goed voor de band. Er is echt tijd voor elkaar om bij…
Goedkope en gratis dagjes weg in eigen landGoedkope en gratis dagjes weg in eigen landSteeds minder mensen kiezen voor een vakantie in het buitenland. Veel mensen kiezen ervoor om als alternatief dagjes weg…

Een dagje uit in DrentheEen dagje uit in DrentheDe provincie Drenthe ligt noordoost in Nederland en grenst aan Groningen, Friesland en Overijssel. In het oosten grenst…
Happen en Trappen, culinaire fietsroutes door heel NederlandHappen en Trappen, culinaire fietsroutes door heel NederlandEr is in Nederland een culinaire organisatie die u op de fiets naar de prachtigste plekjes in Nederland brengt. Happen e…
Bronnen en referenties
  • Uitzinnig.nl
Edwin666 (79 artikelen)
Gepubliceerd: 19-04-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.