Kunstrondje Dordt: iedere 1e zondag van de maand

De oude binnenstad van Dordrecht is net een openluchtmuseum. Steeds meer mensen weten de weg naar de historische binnenstad en het prachtige havengebied te vinden. Voor de kunst- en antiekliefhebbers heeft Dordrecht al jarenlang een trekpleister: het kunstrondje 'Dordt'. Op elke eerste zondag van de maand zijn veel aangesloten winkels en antiqairs geopend voor het publiek.

Van galerie tot curiosawinkel

Vlaggen bij deelnemers

U herkent de deelnemers aan de kunstroute van Dordt gemakkelijk: zij hebben allemaal een vlag van het kunstrondje opgehangen. Op deze zondag zijn alle andere winkels in Dordrecht gesloten. Het is dus een heerlijke rustige dag om de kunst- en antiekwinkels eens uitgebreid te bekijken. Ook de liefhebbers van galeries kunnen hier hun hart ophalen. Er worden hier tal van exposities georganiseerd.

Curiosa voor spotprijzen

Wat bij veel mensen onbekend is, is dat Dordrecht ook veel rommel- en curiosawinkels heeft. Voor spotprijzen kunt u hier op zoek naar antieke fotolijstjes, lp's uit de jaren '60 en natuurlijk ook naar originele tweedehandsmeubeltjes die naar wens op te pimpen zijn. In bepaalde winkels zijn de prachtigste zelfgemaakte sieraden verkrijgbaar. Er zijn ook veel (antiquaire) boekwinkels. Kortom: Dordrecht heeft voor ieder wat wils!

Openingstijden kunstroute Dordt

Gratis toegang kunstrondje
De openingstijden van de winkels en galeries zijn verschillend. Maar komt u tussen 12.00 uur en 17.00 uur dan is de kans groot dat de zaken van uw voorkeur open zijn. De toegang is gratis. Er doen ongeveer zeventig (tweedehands-)winkels, antiquairs en galeries mee dus er valt gedurende de hele dag genoeg te bekijken en te snuffelen.

Musea geopend

Ook kunt u tijdens deze kunstwandeling genieten van de mooie monumentale panden op de kunstroute. Alle musea zijn op deze zondag in Dordrecht toegankelijk voor het publiek, zij bieden tal van mooie tentoonstellingen en hedendaagse exposities. Uiteraard zijn verschillende cafeetjes en restaurantjes geopend voor een kopje koffie of een heerlijke lunch.

Vervoer

Parkeren

Dordrecht kent een autoluwe binnenstad. Aan de rand van het centrum zijn echter veel parkeergarages. Op het parkeerterrein van het Energiehuis kunt u gratis parkeren en de bus naar de stad nemen. Met de trein is een prima alternatief, vanaf het stationsgebied is het nog geen 10 minuten lopen naar het centrum.

Met de waterbus naar kunstrondje

Komt u uit het Drechtstedengebied, Gorinchem of Rotterdam dan is het wellicht leuk om de waterbus of de Fast Ferry te nemen. De boot meert af aan de Merwekade in Dordrecht waar de kunstroute om de hoek (Voorstraat) start. De waterbus is een leuk vervoersmiddel en geeft het gevoel echt een dagje uit te zijn. Vergeet niet een leuk terrasje te pakken aan de kop van de rivier!

Informatie
Meer informatie is te vinden op www.kunstrondje.nl. U kunt natuurlijk ook bij de lokale VVV terecht voor een folder over het kunstrondje. In deze folder staat ook een plattegrond met alle locaties van de deelnemers. Ook staat hier de looproute vermeld. Voor vervoersinformatie, kijk op www.waterbus.nl of www.9292ov.nl
© 2010 - 2024 Schoontje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dordrecht: stad vol historie, cultuur en vertierDordrecht: stad vol historie, cultuur en vertierDordrecht of 'Dordt' is een prachtig plaatsje in Zuid-Holland. De stad ligt op het punt waar de drie rivieren -de Merwed…
Dordrecht, de oudste plaats van NederlandDordrecht, de oudste plaats van NederlandDordrecht is een stad, die ligt tussen de rivieren de Maas, de Noord en de Merwede. Vroeger was het een eiland (het eila…
Bezoek Dordrecht tijdens Dordt in het StoomBezoek Dordrecht tijdens Dordt in het StoomDordt in het Stoom is het grootste stoomevenement van Europa en iedereen die affiniteit heeft met techniek en stoom moet…
Belastingen - moet ik over kunst en antiek belasting betalenBelastingen - moet ik over kunst en antiek belasting betalenHoeveel belasting en btw betaalt u over kunst en antiek in 2022 en 2023? Kunst en antiek kunnen een vermogen waard zijn,…
RCN Het Grote Bos: vakantieparkRCN Het Grote Bos: vakantieparkRCN park Het Grote Bos bevindt zich naast het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Een prachtig stuk natuur om in te wand…
Bronnen en referenties
  • www.kunstrondje.nl
Schoontje (91 artikelen)
Laatste update: 05-06-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.