7 Tips voor uitjes met kinderen op Texel

7 Tips voor uitjes met kinderen op Texel Aan de westkant van Texel ligt een uitgestrekt strand. Water en zand doen het over het algemeen altijd goed bij kinderen, maar wat als het weer niet mee werkt? Wanneer je met kinderen op vakantie gaat, kan het handig zijn een aantal activiteiten achter de hand te hebben die geschikt zijn voor kinderen. Helemaal mooi, wanneer een activiteit dan ook meteen voor de ouders interessant is. Je gaat voor de eerste keer met kinderen naar Texel. Wat ga je dan allemaal doen en hoe zorg je ervoor dat zowel jijzelf als de kinderen het naar hun zin hebben? Daarom zijn een aantal tips dat in ieder geval zal zorgen voor een afwisselende vakantie erg handig.

Ecomare

Ecomare is een van de bekendste attracties op Texel. Binnen leer je van alles over Texel, de Waddenzee en de Noordzee. Ook zijn er verschillende zeeaquariums waar je de dieren in het echt kunt zien die allemaal in de Waddenzee leven. Eenmaal per dag kun je kijken hoe de dieren gevoerd worden en vertelt de dierenverzorger van alles over de dieren.

Buiten vind je een aantal bassins die huisvesting bieden aan aangespoelde, vaak zieke, zeehonden en bruinvissen die, indien dit mogelijk is, op een later tijdstip weer vrij gelaten worden. Het is mogelijk om tijdens een bezoek aan Ecomare mee te kijken hoe deze dieren gevoerd worden. Tijdens het voeren krijg je allerlei informatie over deze dieren.

Ook kun je vanuit Ecomare een stukje duinen bezoeken dat alleen vanuit Ecomare bereikbaar is. Er is een korte wandeling voor kinderen uitgezet die ook goed met de kinderwagen bereikbaar is. Verder is er voor kinderen een eb- en vloedspeeltuin waar kinderen voetjes van de vloer kunnen spelen met de getijden. Ook is er een zandbak met zeehonden waar op geklommen kan worden en in het restaurant is nog een kinderhoekje.

Leeftijd: Ecomare is geschikt voor alle leeftijden. Voor jongere kinderen zijn er vele interactieve activiteiten, terwijl er voor volwassenen overal extra informatie te vinden is voor wie meer wilt weten over Ecomare en de Waddenzee.

Binnenspeeltuin de Krim

Als het weer even niet mee zit, dan kunnen kinderen terecht bij de binnenspeeltuin van vakantiepark de Krim. De binnenspeeltuin heeft onder andere glijbanen, trampolines en klim- en klautertoestellen. Voor de ouders staan er tafels met stoelen en is er gratis wifi. De binnenspeeltuin kan gratis bezocht worden, ook door mensen die niet op het vakantiepark verblijven.

Leeftijd: de binnenspeeltuin is geschikt voor kinderen van 2 tot 12 jaar.

Texel Zoo

Texel Zoo is een kleinschalig dierenpark op Texel. Er zijn rond de 40 diersoorten en meer dan 350 vogels. Dieren die je er kunt zien zijn onder andere stokstaartjes, prairiehonden en schildpadden. Op verschillende dagen is er ook een roofvogelshow. Wat de Texel Zoo interessant maakt voor volwassenen is dat deze in een tuincentrum gelegen is. Ideaal als je nog even rond wilt snuffelen.

Leeftijd: de Texel Zoo is vooral geschikt voor kinderen tot ongeveer 12 jaar.

IJsboerderij Labora

Bij deze ijsboerderij wordt het ijs zelf gemaakt. Hiervoor wordt de melk van hun eigen melkkoeien gebruikt. Het ijs kun je binnen, of buiten op het terras opeten. Buiten vind je ook meteen een speeltuin met trampoline, tractors, een klimtoestel en een air trampoline. Je kunt hier ook in de stal kijken waar de koeien lopen. De koeien worden er gemolken door melkrobots. Op een groot scherm kun je het verdere productieproces bekijken.

Leeftijd: de meeste speeltoestellen bij de IJsboerderij Labora zijn geschikt tot een jaar of 8. Wel staat er ook nog een grote airtrampoline waar zelfs volwassenen zich op kunnen vermaken.

Sommeltjespad

Het Sommeltjespad is een wandelroute speciaal voor kinderen. Sommeltjes zijn kleine aardmannetjes die langs de route uitgebeeld zijn door middel van gestapelde stenen. Iedereen die deze route loopt kan een steen achter laten met zijn naam erop of een andere mooie afbeelding. Overal langs de route vind je dan ook stenen met namen. De route is geschikt om met een kinderwagen te lopen.

Leeftijd: aangezien de wandelroute erg kinderlijk is opgezet en vrij kort is, is deze geschikt voor kinderen tot ongeveer 8 jaar.

Boottochten

In de haven van Oudeschild kun je verschillende boottochten reserveren. Je kunt kiezen om garnalen te gaan vissen, een kijkje te nemen in de marinehaven van Den Helder, zeehonden te gaan spotten of een wandeling te maken over een droog gevallen zandbank. Als je door de haven van Oudeschild loopt zie je de boten allemaal liggen. Bij de boten staan ‘hokjes’ waar je een plekje op een boot kunt reserveren.

Leeftijd: de boottochten zijn geschikt voor alle leeftijden.

Landgoed de Bonte Belevenis

Wanneer je de Bonte Belevenis bezoekt kun je een soort strippenkaart kopen waarmee je verschillende dingen kun gaan doen:
  • Brood bakken
  • Een kaarsje maken
  • Een zeepje maken
  • Papier scheppen

Buiten zijn verschillende speeltoestellen en er lopen enkele dieren rond. Verder vind je er ook voor volwassenen nog een bierbrouwerij, distilleerderij, theeschenkerij en whiskystokerij.

Leeftijd: gezien de diversiteit aan activiteiten is Landgoed de Bonte Belevenis geschikt voor alle leeftijden.
© 2018 - 2024 Laris, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Leuke uitstapjes met kinderen op TexelTexel is het grootste waddeneiland en makkelijk bereikbaar met auto of openbaar vervoer en de boot. Eenmaal op Texel gen…
Ecomare - zeehondenopvang en natuurcemtrum op TexelEcomare - zeehondenopvang en natuurcemtrum op TexelEcomare bij De Koog op Texel is een natuurcentrum, met zeehonden- en bruinvissenopvang, vogelopvang, zeeaquarium, duinpa…
Heerlijk op vakantie naar TexelHeerlijk op vakantie naar TexelWaarom zou je ver weg gaan, als we in Nederland zelf een prachtige plek hebben om op vakantie te gaan? Texel is een van…

Wandelen in Zuid-Limburg langs Kasteel HoensbroekWandelen in Zuid-Limburg langs Kasteel HoensbroekWie van wandelen houdt, kan zich in Zuid-Limburg volop uitleven. In Hoensbroek, behorend tot de gemeente Heerlen, start…
Het Utrechtpad etappe 6: Scherpenzeel – AmersfoortHet Utrechtpad etappe 6: Scherpenzeel – AmersfoortRondom de gehele provincie Utrecht loop het 162 kilometer lange Utrechtpad. In totaal bestaat dit lange-afstandswandelpa…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Suju, Pixabay
  • http://www.krim.nl/park/vakantiepark-de-krim/kinderspeelparadijs/
  • https://www.ecomare.nl/
  • https://www.eurekatexel.nl/dierenpark
  • http://www.ijsboerderijlabora.nl/nl/
  • https://www.landgoeddebontebelevenis.nl/
Laris (6 artikelen)
Laatste update: 02-05-2018
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.