Dagje weg met kids: Zeven ideeën

Dagje weg met kids: Zeven ideeën Zin in een dagje weg met kids? Op zoek naar ideeën om er een echt leuke dag van te maken? Dat komt goed uit want hier volgen de zeven leukste uitjes met kinderen. De uitjes zijn allemaal perfect om een dag op stap te gaan met de kleintjes maar er kan natuurlijk altijd een uitstapje van meerdere dagen van gemaakt worden.

1. Het Kindertheater

Bijna elke provinciale hoofdstad heeft wel een kindertheater. Waar elk weekend voorstellingen voor kinderen worden gemaakt. Reken maar dat de kleintjes zich daar amuseren. Meestal zijn de voorstellingen ook erg leuk voor ouders. Een voordeel van een uitstapje naar de stad en het kindertheater is dat het vaak dichtbij is en het ook makkelijk in een middagje kan. Het is toch heel bijzonder want de kindertheaters proberen de leukste stukken neer te zetten.

2. Dagje weg met kids naar het pretpark

De Nederlandse pretparken zoals de Efteling en Sixflags doen het altijd goed bij kinderen. Of ze nou jong of oud zijn, er is voor elk wat wils. Als er meerdere kinderen mee gaan is het leuker als ze ongeveer van dezelfde leeftijd zijn. De attracties die perfect zijn voor de jonge kinderen kunnen saai zijn voor de oudere kinderen en omgekeerd zijn de attracties gericht op jonge tieners vaak te eng of gevaarlijk voor de jonge kinderen.

3. Uitstapje naar de dierentuin

De dierentuin blijft een klassieker die alom geliefd is. De leeuwen, apen en pinguïns bekijken is leuk voor jong en oud. Wees eerlijk, pinguïns en apen blijven leuk. Al vaak naar de dierentuin geweest? Rij een keer naar een andere dierentuin of probeer het safaripark. Groot voordeel is dat de dierentuin ook erg leerzaam is voor kinderen.

4. Dagje naar het zwembad

De meeste kinderen zijn echte waterratten. Een dagje spetteren in het zwembad is een grote favoriet bij vele kleintjes. Ga een keer naar een echt groot zwembad in de buurt. Een golfslagbad of een zwembad met indrukwekkende glijbanen. De kinderen hebben de tijd van hun leven. Een groot voordeel is dat ze al hun energie kwijt kunnen in het zwembad.

5. Dagje naar het museum

Elke provincie heeft prachtige musea die uitstekend geschikt zijn voor kinderen. Het allerbekendste is het NEMO in Amsterdam, maar er zijn veel schitterende opties. Veel provincies hebben wel een auto- of spoorwegmuseum. Voor de kinderen is er vaak veel nieuwe informatie op een interactieve manier beschikbaar. Ze leren de hele dag bij en kunnen veel energie kwijt in de kindvriendelijke musea.

6. Zeilen, kajakken of varen

Het is ook prachtig om een dagje weg te gaan met de kids in een zeilboot, kajak of met een klein jacht. Makkelijk voor een dagje te huren vaak in de nabijheid van prachtige vaargebieden. Pak de kinderen goed in met een reddingsvest dat op de locaties te verkrijgen is en varen maar. Zeker kinderen die nog nooit hebben gevaren ervaren dit als een fantastisch avontuur. Jonge kinderen kunnen niet zelf kajakken maar voor oudere kinderen is het erg leuk. Vooral als er een gebied met mooie plassen of riviertjes in de buurt is.

7. Pannenkoekenhuis

De perfecte afsluiting van een dagje weg met kids naar het pretpark, kajakken, musea bezoeken of een kindervoorstelling is met een bezoek aan het pannenkoekenhuis. Kinderen zijn dol op de deegkoeken met zoet beleg en het is er in het weekend altijd druk met dolenthousiaste kinderen. Bij populaire pannenkoekenrestaurants is het een idee om vooraf te reserveren. Zeker met een grote groep.
© 2013 - 2024 Gosupress, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dagje uit voor de kleine beursDagje uit voor de kleine beursEen dagje uit met het gezin hoeft niet altijd veel geld te kosten. Een dagje naar een pretpark met een gezin met een paa…
Een dagje uit kan ook goedkoopEen dagje uit kan ook goedkoopEen dagje uit kunt u zeer duur maken door naar een attractiepark te gaan waar ze hoge tarieven vragen voor entree, parke…
Dagje uit voor 5 euro of minderDagje uit voor 5 euro of minderDe meeste pretparken zijn echt een investering, al snel lopen de prijzen op tot 25 euro. Voor een dagje uit met 4 mensen…

Nes  Dorp op Ameland met de CuyperskerkNes Dorp op Ameland met de CuyperskerkAmeland heeft vier dorpen en een buurtschap. De dorpen zijn Hollum, Ballum, Nes en Buren en het buurtschap heet Kooiplaa…
De weidse stranden van het Zeeuwse WalcherenEen bezoek aan het Zeeuwse Walcheren is aan te raden voor iedereen die van langgerekte stranden houdt. Walcheren heeft v…
Gosupress (24 artikelen)
Gepubliceerd: 07-02-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.