Loro Parque op Tenerife: Orca Ocean, Planet Penguin & meer!

Loro Parque op Tenerife: Orca Ocean, Planet Penguin & meer! In het noorden van het Canarische Eiland Tenerife is het dierenpark Loro Parque gelegen, bij de plaats Puerto de la Cruz. Het park staat bekend om de grote collectie papegaaien, maar heeft nog veel meer te bieden.

De ingang

Loro Parque heeft een prachtige Thaise ingang naar het park. Het bevat zes houten huisjes die zijn afgewerkt met bladgoud. Via een vlonder over een grote vijver met grote Koi karpers loop je verder het park in.

Papegaaien

Loro Parque begon oorspronkelijk als een papegaaien park in 1972, opgericht door Wolfgang Kiessling. Ondertussen biedt het park veel meer, maar de papegaaien blijven een belangrijk onderdeel. Het park heeft de grootste en meest diverse collectie papegaaien ter wereld. In het park is een baby station te bezoeken, waar jonge papegaaien opgroeien. Ook is er een papegaaien show te zien.

Pinguïns - Planet Penguin

Loro Parque heeft een indrukwekkend gebouw waarin de pinguïn verblijven zich bevinden. Via een tunnel met ijs op de muren komen bezoekers bij het gedeelte waarin een stukje van Antarctica is nagemaakt voor pinguïns. Via een loopband worden bezoekers langs het rondvormige verblijf geleid. Dagelijks wordt er twaalf ton sneeuw geproduceerd. Er wordt zelfs rekening gehouden met de lichte en donkere periodes in de zomer en winter van Antarctica.

Orka’s - Orca Ocean

In 2006 werd een gloednieuw verblijf geopend voor vier orka’s die uit de Verenigde Staten naar Loro Parque werden verhuisd. De orka’s kwamen uit SeaWorld parken in Texas en Florida. Het orka verblijf heeft een diepte van acht tot twaalf meter. Er zijn drie ruime bassins en een speciaal medisch bassin met een beweegbare bodem. Het complex bevat 22 miljoen liter water dat uit zee wordt gepompt. In 2010 werd baby orka Adán geboren en in 2011 is orka Morgan uit het Dolfinarium Harderwijk naar dit park verhuisd. Dagelijks worden een aantal shows gegeven met de orka’s.

Tuimelaar dolfijnen

De dolfijnen leven in een showbassin van ongeveer 20 bij 40 meter lang en hebben ook toegang tot enkele bassins achter de schermen. Elke dag worden een aantal shows gegeven. De tuimelaars leven in een sociale groep met meerdere mannetjes en vrouwtjes.

Californische Zeeleeuwen

Dagelijks wordt meerdere malen een zeeleeuwen show opgevoerd bij het showbassin van de zeeleeuwen. Het bassin heeft een glazen wand zodat de zeeleeuwen ook onderwater te zien zijn. Elders in het park zijn meer zeeleeuwen te bezichtigen die niet me doen in de show.

Apen

Het park heeft meerdere soorten apen in de collectie, verdeeld over een aantal verblijven. Er zijn twee soorten mensapen te zien, de gorilla en de chimpansee. De gorillagroep is een bijzondere groep, omdat deze is samengesteld uit enkel mannelijke dieren. Andere apensoorten in dit park zijn roodhandtamarins en zwartoorpenseelaapjes.

Katachtigen: Tijgers & Jaguar

Naast het showbassin van de tuimelaar dolfijnen bevindt zich het tijger verblijf. Dit verblijf is mooi aangekleed en biedt de tijgers de mogelijkheid om te zwemmen. Er leven hier twee tijgers, waaronder één witte tijger. Ook de jaguars hebben een mooi aangekleed verblijf. Bezoekers kunnen de dieren van dichtbij bekijken door een glaswand.

Reptielen: Alligators, Galapagosreuzenschildpadden & leguanen

Verspreid over het park zijn enkele soorten reptielen te zien. Alligators en leguanen kunnen van dichtbij gezien worden door een glaswand, die bij de alligators zowel zicht boven als onderwater biedt. Bezoekers kunnen rondom het verblijf van de reuzenschildpadden lopen. Deze dieren kunnen tot wel twee meter lang worden.

Aquarium

Ondergronds is een groot aquarium te bezichtigen met zeven gethematiseerde verblijven. Het haaienverblijf bevat 850.000 liter en via een tunnel kunnen bezoekers door dit verblijf lopen.

Bezoekersinformatie

Loro Parque is het hele jaar geopend van 8:30 tot 18:45. Volwassenen betalen 33 euro toegang, Kinderen van 6 tot 12 jaar moeten 22 euro betalen en onder de 6 jaar is de toegang gratis. Ook is het mogelijk om een abonnement te kopen waar het park een jaar lang mee bezocht kan worden.
© 2011 - 2024 Sunicro, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De geredde orka MorganDe geredde orka MorganIn juni 2010 gebeurde iets ongewoons, er werd een orka gezien in de Waddenzee, die later de naam Morgan kreeg. Ze werd g…
Whale Watchen op Tenerife (Spanje)Whale Watchen op Tenerife (Spanje)Op het Canarische Eiland Tenerife is van alles te doen voor toeristen, waaronder een tocht op zee om walvissen en dolfij…
De orka of zwaardwalvisDe orka of zwaardwalvisDoor zijn intelligentie, afmetingen en opvallende uiterlijk is de orka of zwaardwalvis een van de meest bekende en gelie…
Het Siam Park, Europa’s grootste waterpark in TenerifeGa het Siam Park binnen en betreed een wereld van glijbanen, spectaculaire scènes en beleef een groot avontuur. Het Siam…

Vakantie in Ahaus op een paar kilometer over de Duitse grensVakantie in Ahaus op een paar kilometer over de Duitse grensWanneer je bij Enschede de grens over gaat naar Duitsland dan liggen er verschillende leuke kleine steden zoals Ahaus. E…
De mooiste dorpen van Toscane - PitiglianoToscane heeft naast prachtige steden zoals Firenze, Siena, Lucca, Pisa, San Gimignano, Volterra, ... ook tal van kleiner…
Sunicro (6 artikelen)
Laatste update: 04-12-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.