De Painted Hills in Oregon

De Painted Hills in Oregon De Painted Hills, heuvels in zulke diverse kleuren rood en geel dat ze geschilderd lijken, zijn in Nederland voornamelijk bekend geworden door het televisieprogramma ‘Wie is de Mol?’. In aflevering 8 van seizoen 2017 voerden de kandidaten een opdracht uit in dit bijzondere landschap. Ook voor niet-fans van het programma is een bezoek aan het park aan te raden door de vele prachtige uitzichtpunten.

John Day Fossil Beds

De Painted Hills liggen in de staat Oregon in het noordwesten van de Verenigde Staten. Ze maken deel uit van het John Day Fossil Beds National Monument, een park dat uit drie delen bestaat: Clarno, Sheep Rock en de Painted Hills. Bezoekers van John Day Fossil Beds moeten goed weten welk deel ze willen bezoeken, aangezien de delen ver uit elkaar liggen (de rijafstand met de auto tussen Sheep Rock en de Painted Hills bijvoorbeeld is al ongeveer een uur). De Painted Hills bevinden zich op een kleine honderd kilometer van de stad Bend.

Alle drie de delen van het John Day Fossil Beds National Park draaien, naast de natuur, om fossielen. Deze zijn veel in de drie gebieden gevonden. Een groot deel van de fossielen wordt tegenwoordig tentoongesteld in het Thomas Condon Paleontology Center in het Sheep Rock gedeelte van het park. Bezoekers kunnen in dit centrum ook meer leren over de geschiedenis van het gebied.

Geschilderde heuvels

De meeste bezoekers komen echter niet voor de fossielen naar de Painted Hills, maar voor de prachtige kleuren die de heuvels hebben. Door de afwisseling in droge en natte tijden door de miljoenen jaren heen, hebben de heuvels strepen gekregen: rodere kleuren komen uit de tijd dat het weer natter en warmer was, de gele kleuren zijn ontstaan tijdens drogere en koelere periodes. Deze strepen zijn zo afwisselend en soms zo recht dat het lijkt alsof de kleuren op de heuvels geschilderd zijn. Hierdoor worden de heuvels de ‘Painted Hills’ genoemd – de Geschilderde Heuvels.

Door het bijzondere patroon op de heuvels met diverse tinten rood, oker en bruin behoren de Painted Hills tot de 7 wonderen van Oregon. De andere zes zijn de Columbia River Gorge (een rivier), Crater Lake (een groot kratermeer), Mount Hood (een slapende vulkaanberg met eeuwige sneeuw), de Oregon Coast (de kustlijn), Smith Rock (een rotsachtig gebied) en de Wallowas (een berggebied met een kabelbaan).

Uitzichtpunten

In het Painted Hills-park zijn vijf uitzichtpunten met wandelingen waar bezoekers van het landschap kunnen genieten: de Painted Hills Overlook en Trail, de Carroll Rim Trail, de Leaf Hill Trail, de Painted Cove Trail en de Red Scar Knoll Trail. Dit laatste uitzichtpunt wordt ook wel de Red Hill Trail genoemd.

Painted Hills OverlookPainted Hills Overlook

Painted Hills Overlook en Trail

Dit is het eerste uitzichtpunt van het park. De weg loopt iets omhoog en brengt bezoekers naar het punt waar ze over het hele park uit kunnen kijken. Het is geen lange wandeling: heen en terug legt de bezoeker ongeveer achthonderd meter af. Auto’s kunnen geparkeerd worden op het parkeerterrein bij het begin van de wandeling.

Carroll Rim Trail

Tegenover de Painted Hills Overlook bevindt zich de Carroll Rim Trail, een wandeling van ruim tweeënhalve kilometer met een stijging van ongeveer honderdtwintig meter. Op de top hebben bezoekers nog meer uitzicht over het park dan bij de Painted Hills Overlook.

Painted Cove Trail

De Painted Cove Trail ligt aan de rechterkant van het park. Het is een wandeling van ongeveer vierhonderd meter, die grotendeels over een pad gemaakt van steigerhout gaat. Bezoekers lopen tussen de heuvels in verschillende tinten rood door. Bordjes vertellen meer over de grond: dankzij bodemonderzoek is bekend dat de heuvels aan de binnenkant van het pad ongeveer 33 miljoen jaar oud zijn en de heuvels aan de buitenkant ongeveer veertig miljoen jaar. Bij het wandelpunt is een kleine parkeerplaats voor auto’s.

Leaf Hill Trail

Deze wandeling van ongeveer vierhonderd meter draait helemaal om de geschiedenis van het gebied: in dit deel is namelijk veel onderzoek gedaan. Informatiebordjes langs het pad vertellen meer over het onderzoek en de bijbehorende geschiedenis.

Red HillRed Hill

Red Scar Knoll Trail / Red Hill Trail

Het laatste uitzichtpunt van het park, helemaal aan de linkerkant van het park, heeft een lengte van ongeveer vierhonderd meter. Bezoekers lopen over een zanderig paadje om een zeer rode rots heen. Door deze rode rots heeft het wandelpad de naam ‘Red Hill Trail’ gekregen – Rode Heuvel Wandeling.

Algemene informatie

De Painted Hills, en de twee andere delen van John Day Fossil Beds, zijn elke dag van het jaar te bezoeken. De toegang is gratis. Omdat het een National Monument is, mag er niets uit het park meegenomen worden: het is beschermd natuurgebied.

In de Painted Hills zijn toiletten aanwezig. Ook is er een picknickgebied en kunnen bezoekers er folders pakken met informatie over het park. Het picknickgebied en de Painted Cove Trail zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
© 2018 - 2024 Miriammylene, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zion National Park: Angels Landing trailZion National Park: Angels Landing trailZion National Park is een minder bekend nationaal park in het zuidwesten van de Verenigde Staten, maar toch zeker de moe…
Bryce Canyon bezoeken: bezienswaardigheden en uitzichtpuntenBryce Canyon bezoeken: bezienswaardigheden en uitzichtpuntenBryce Canyon in de staat Utah is een van de grootste toeristische trekpleisters van het zuidwesten van de VS. Velen vind…
Go West! De locomotief 4-4-0 'American' uit het Wilde WestenGo West! De locomotief 4-4-0 'American' uit het Wilde WestenDe trein heeft een grote bijdrage geleverd aan de ontsluiting van het Amerikaanse Wilde Westen. De stoomlocomotief 4-4-0…
Trailrunning in NederlandTrailrunning staat voor hardlopen over onverharde paden door de natuur, waarbij je zo min mogelijk ‘obstakels’, zoals he…
De Pendleton Underground TourDe Pendleton Underground TourDe Pendleton Underground Tour, een rondleiding door het ondergrondse gedeelte van het Amerikaanse stadje Pendleton, is i…
Bronnen en referenties
  • Eigen bezoek aan de Painted Hills
  • John Day Fossil Beds National Monument informatiefolder
  • John Day Fossi Beds Trail Guide
  • Aflevering 8 van seizoen 2017 van Wie is de Mol?
  • Website https://traveloregon.com/things-to-do/trip-ideas/7-wonders/
  • Website https://www.nps.gov/joda/index.htm
Miriammylene (63 artikelen)
Laatste update: 26-01-2020
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.