Bezienswaardigheden en activiteiten in Torquay (Engeland)

Bezienswaardigheden en activiteiten in Torquay (Engeland) Torquay is gelegen in het graafschap Devon aan Het Kanaal. In de 19e eeuw werd de haven van Torquay gebruikt als ankerplaats van de Royal Navy. In diezelfde periode werd ook een spoorlijn aangelegd. Als gevolg nam het aantal toeristen sterk toe en begon de stad zich te ontwikkelen als badplaats. Tegenwoordig heeft Torquay ongeveer 66.000 inwoners. Vanwege het gezonde klimaat heeft de stad de bijnaam “English Riviera”. Daarnaast heeft Torquay de meeste zonuren van Zuidwest-Engeland en zijn er vele bezienswaardigheden en activiteiten te ondernemen.

Stranden

Bron: Romazur, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Bron: Romazur, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
Torquay beschikt over vele prachtige stranden. Daarvan is Oddiocombe Beach zeker één van de mooiste. Vanaf de boulevard (negentig meter boven de zeespiegel) kunt u via trappetjes het strand bereiken. Ook kunt u met de Babbacombe Cliff Railway naar beneden. Op die manier heeft u een adembenemend uitzicht over de baai.

Babbacombe Model Village

Het Madurodam van Engeland! Ruim 300 miniaturen staan verspreid over een gebied van 1,6 hectare. In dit fictieve dorp rijdt een trein langs verscheidene kastelen, windmolens en uiteraard langs Stonehenge. Wat het dorp uniek maakt, is dat de Engelse humor verwerkt is in onder andere namen van winkels.

Cruises

De manier om de miljoenen jaren oude kustlijn van Engeland te zien is via het water. Verscheidene organisaties bieden tochten aan vanuit Torquay. De ‘Darthmouth Steam Railway and River Boat company’ is daar een van. Een dagcruise naar Darthmouth en met de boot of stoomtrein weer terug naar Torquay is één van de vele opties.

Cockington Court

Cockington Court is een historisch herenhuis met ambachtelijke ateliers, zoals een glasblazerij, chocolaterie en een smederij. Daarnaast zijn theehuizen, bekroonde tuinen, een kunstgalerie en een kinderspeelplaats aanwezig.

South West Coast Path

Het South West Coast Path is met haar 35 kilometer het langste wandelpad van Engeland. Langs afgelegen baaien en dichte bossen loopt de route langs de gehele lengte van de ‘Engelse Rivièra’. Een populaire route is het gedeelte van Torquay naar Daddyhole Plain waar een rots boog in zee staat.

Bron: Advance at Dutch Wikipedia, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Bron: Advance at Dutch Wikipedia, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Kents Cavern

Een tocht door de grotten van Kents Cavern onder leiding van een gids is zowel leerzaam als spannend voor kinderen. De rotsen van Kents Cavern zijn miljoenen jaren geleden gevormd. Vanaf de Vroege Steentijd werden de grotten bewoond. Kents Cavern is de vindplaats van het oudste menselijke fossiel van Noordwest-Europa en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Torre Abbey Historic House and Gardens

Een prachtige, gerestaureerde abdij met een uitgebreide geschiedenis. Tegenwoordig, bijna 1000 jaar na de bouw van de abdij, is het een museum met een kunstgalerie. De bekroonde tuinen maken het bezoek aan Torre Abbey zeker waard.

Kookactiviteiten

Torquay is dé plaats om deel te nemen aan unieke kookactiviteiten. Ga mee met de zeevisserij en bereid onder begeleiding van een chef-kok uw eigen vis. Iets te gewaagd? Neem deel aan een workshop ‘Bouw uw eigen klei-oven’.

Living Coasts

De bekroonde dierentuin van Torquay (met aquarium). Mariene dieren uit de hele wereld zijn hier te bezichtigen. Verschillende gebieden zijn gerealiseerd, zoals mangroves en de diepzee. Living Coasts is een liefdadigheidsorganisatie en zet zich in voor dierlijk welzijn en wereldwijd behoud van de biodiversiteit.

Stadswandeling

Word betoverd door de prachtige gebouwen van Torquay. De stad beschikt over een reeks van mooie kerken (maar liefst zestig). Zo ook de St. Marychurch. Deze kerk is één van de oudste middeleeuwse restanten in South Devon. De meeste kerken zijn vrij toegankelijk.
© 2015 - 2024 Saivo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Agatha Christie, Queen of CrimeAgatha Christie werd wereldberoemd met haar misdaadromans. Ze creëerde de onvergetelijke detectives Hercule Poirot en Mi…
Australië, pareltjes per staatVoor een groot aantal mensen spreekt Australië sterk tot de verbeelding. Het enorme, dun bevolkte (ei)land lokt reiziger…
Herfst wandelen in WalesHet najaar is de ideale periode voor een wandelvakantie. In veel streken is het dan minder warm en de natuur tooit zich…
Wales voor beginnersSommige landen zijn zo veelzijdig dat ze elk type reiziger verzekeren van een unieke vakantie. Deze reisbestemmingen wor…

Casablanca Variété op de Zeedijk in AmsterdamCasablanca Variété op de Zeedijk in AmsterdamMidden op de Zeedijk staat een café annex theater en restaurant dat Casablanca Variété heet. Het is een circuscafé en he…
Ecomare - zeehondenopvang en natuurcemtrum op TexelEcomare - zeehondenopvang en natuurcemtrum op TexelEcomare bij De Koog op Texel is een natuurcentrum, met zeehonden- en bruinvissenopvang, vogelopvang, zeeaquarium, duinpa…
Bronnen en referenties
 • Wikipedia, https://en.wikipedia.org/wiki/Torquay, bezocht op 17-10-2015
 • Babbacombe Cliff Railway, http://www.babbacombecliffrailway.co.uk/, bezocht op 17-10-2015
 • Babbacombe Model Village, http://www.babbacombemodelvillage.co.uk/, bezocht op 17-10-2015
 • Darthmouth Rail River, http://www.dartmouthrailriver.co.uk/tours/dartmouth-day-cruise, bezocht op 17-10-2015
 • Cockington Court, http://www.cockingtoncourt.org/, bezocht op 17-10-2015
 • South West Coast Path, http://www.southwestcoastpath.org.uk/, bezocht op 17-10-2015
 • Kents Cavern Prehistoric Caves, http://www.kents-cavern.co.uk/, bezocht op 17-10-2015
 • Torre Abbey, http://www.torre-abbey.org.uk/homepage, bezocht op 17-10-2015
 • Torbay Coast & Countryside Trust, https://www.countryside-trust.org.uk/, bezocht op 17-10-2015
 • Living Coasts Zoo & Aquarium Torquay, http://www.livingcoasts.org.uk/, bezocht op 17-10-2015
 • Wikipedia, https://en.wikipedia.org/wiki/St_Marychurch, bezocht op 17-10-2015
 • Afbeelding bron 1: Romazur, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
 • Afbeelding bron 2: Advance at Dutch Wikipedia, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
Saivo (64 artikelen)
Laatste update: 29-06-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 13
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.