Kattencafés: Drink koffie met katten in hotspots van Europa

Kattencafés: Drink koffie met katten in hotspots van Europa Nadat katten het internet hebben overgenomen, lijken ze nu hetzelfde te doen met cafés. Er is een nieuwe cafétrend gaande: kattencafés. Knuffelen met katten terwijl je koffie drinkt blijkt een groot succes. Het begon in 1998 in Taiwan, maar het sloeg pas echt aan in 2004 in Japan. Een paar jaar geleden is het fenomeen ook overgewaaid naar Europa. Er zijn al meer dan vijftien Europese kattencafés te vinden. Elk kattencafé geeft haar unieke draai aan het concept: van gekke Japanse drankjes tot veganistisch eten, van spannende kattenverhalen tot kattenkunst, en dat vaak allemaal in combinatie met zelfgemaakte taart. Deze hotspots liggen inmiddels in het bereik van de Europese kattenliefhebber en zijn wellicht een stedentrip waard.

Kattencafés: drink koffie in deze hotspots binnen Europa

In de lente van 2012 bereikt het kattencafé-fenomeen Europa. Wenen heeft de primeur en wordt al gauw gevolgd door meer steden. In tegenstelling tot in Japan, kun je in de meeste Europese kattencafés katten aaien zonder een prijskaartje. De websites van diverse kattencafés bieden een eerste kennismaking met de katten. Door middel van foto's en een omschrijving van het ras en karakter krijg je een indruk van de viervoeters. Graag zelf een katten-koffiezaak bezoeken? Boek dan een stedentrip naar een van de volgende steden in Europa:

Oostenrijk - Wenen

Café Neko opende haar deuren als allereerste kattencafé in Europa. De oprichtster komt oorspronkelijk uit Japan. Na twintig jaar in Wenen te hebben gewoond, besluit ze haar stad kennis te laten maken met aspecten van de Japanse cultuur. Ze heeft meerdere ideeën, maar het kattencafé-concept is het minst moeilijk om te realiseren. Daarnaast kan ze op die manier iets goed doen voor het dierenasiel dat ze al jaren steunt. Het opstarten van een kattencafé blijkt echter niet makkelijk. Het kost haar drie jaar aan onderhandelingen voordat de hygiëne-obstakels zijn opgelost. In mei 2012 vinden dan toch vijf asielpoezen hier een nieuw onderkomen. Café 'Neko', Japans voor 'kat', biedt de dieren twintig meter aan klimwanden en een eigen toevluchtsoord. De bezoeker kan hier genieten van koffie, thee, verse sapjes en zelfgemaakte taarten. Op de kaart staan ook Japanse specialiteiten zoals rijstthee, geroosterde thee en koude koffie in Japanse stijl. Het voeren van katten is niet toegestaan, behalve met de kattensnoepjes die de bezoeker voor € 1,- in het café kan kopen. Tot slot is het café van gratis WIFI voorzien.
Adres: Blumenstockgasse 5
Openingstijden: Ma - Zo: 10:00 - 20:00*

Hongarije - Budapest

Cat Café Budapest is een van de twee kattencafés in de stad. Het café opende in februari 2013 en sindsdien wonen er maar liefst twaalf katten. Je kunt er terecht voor een broodje, taart, frisdrank, alcoholische drank en heb je de keuze uit maar liefst vijftien soorten koffie en thee. Wanneer je niks wil nuttigen, betaal je 400 ft (€ 1,30) voor het bezoek. Hier geldt letterlijk 'Cat is on the menu' letterlijk: op het menu staan de vijftien katten met foto's en persoonlijke trekjes beschreven. Als je na een paar uur nog steeds geen aandacht van een kat hebt gekregen, brengt het een van de medewerkers een kat naar je toe om het ijs te breken. Voor wie zijn populariteit wil kopen, zijn er kattensnoepjes. Buiten dit alles, organiseert Cat Café Budapest presentaties en workshops. Het is tevens te huren voor verjaardagsfeestjes.
Adres: Révay utca 3
Openingstijden: Ma - Zo: 10:00 - 22:00*

Bron: RAMA-ROCHE, PixabayBron: RAMA-ROCHE, Pixabay
Cat Café Macskakávézó opende in juni 2014 eveneens in Budapest. Het café is bedoeld als een speciale woonkamer waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, praten met elkaar, bordspelletjes samen kunnen doen of zich kunnen vermaken met de drie rondlopende katten. Er is geregeld muziek en met meer dan twintig bordspellen is er in elke hoek van de kamer wel een te vinden. Maandelijks vindt er ook een Grieks thema avond plaats. Het café biedt de bezoekers koffie/thee, koude dranken en zelfgebakken cakes aan. Voor 1590 ft (€ 5.20), kun je genieten van onbeperkt drinken en een plakje cake. Studenten en kinderen onder de zes jaar krijgen 15% korting.
Adres: Damjanich utca 38
Openingstijden: Di - Zo: 12:00-22:00*

Duitsland - Berlijn / München/ Keulen

Café Katzentempel is één van de drie kattencafés in Duitsland. Gevestigd in München, betekende dit in mei 2013 de eerste kennismaking van Duitsland met het fenomeen. In het gezelschap van zes mooie katten kun je hier genieten van een uitgebreid ontbijt, lunch en diner. Bijzonder is dat hier vegetarisch en veganistisch eten wordt geserveerd. Als het spelen met katten je zou vervelen, kun je er ook terecht voor lezingen, spannende kattenverhalen of een speeddate voor dierenvrienden. Een deel van de winst gaat naar dierenwelzijnorganisaties.
Adres: Turkenstrasse 29, Munich
Openingstijden: Di - Vr: 11:00 tot 20:00; Za 10:00-20:00; Zo en feestdagen 10:00-18:00* (reserveren verplicht)

Pee pees volgde drie maanden later in Berlijn. Je kunt in dit snoezig ingerichte café terecht voor ontbijt, koffie, drankjes en zelfgemaakte zoete of hartige taarten. Ook de vegetariër of veganist wordt hier niet vergeten. De eigenaresse, Andrea, raakt geïnspireerd door het kattencafé in Wenen. Toen ze haar baan verloor als secretaresse heeft ze Pee Pees met behulp van vrienden opgezet. Pelle en Karuso zijn de namen van haar viervoetige cafébewoners. De twee waren achtergelaten in een doos op straat, maar maken het erg goed in Pee Pees. Aan kunst en cultuur kom je niet tekort in dit café. De kat komt cultureel tot uiting in een kleine galerie, lezingen en spannende verhalen met regelmatig akoestische blues- en soulmuziek.
Adres: Thomasstr. 53, Berlijn
Openingstijden: Di - Vr: 11:00 - 19:00; Za:12:00 - 19:00, Zo:12:00 - 18:00*

Cafe Schnurrke is gevestigd in het centrum van Keulen. In januari 2014 werd de droom van Sabrina werkelijkheid: haar kattencafé ging open. Sabrina was eerder werkzaam als management-assistent bij een verzekeringsbedrijf. Tot ergernis van haar moeder, die inmiddels is bijgedraaid, zag ze het kattencafé-concept als een kans om voor haar zelf te beginnen. In haar café lopen vier katten afkomstig uit een Spaans asiel rond. Allen geselecteerd op de eigenschappen: mensgericht, sociaal en knuffelbaar. Knuffelen met deze katten is gratis. Mocht je wel iets willen bestellen, dan zijn taart en vegetarische broodjes de specialiteiten van het café. De drankjes worden voorzien van een deksel met rietje, ter voorkoming van kattenhaar in het drinken. In het weekend kun je van 11-15 voor ontbijt in het café terecht. Het café heeft overigens nu al vaste klanten.
Adres: Ritterstraße 27
Openingstijden: Di - Zo: 11:00-19:00*

Frankrijk - Parijs

Le Café des Chats, geopend in september 2013, blijkt een daverend succes in Parijs. Het eerste weekend trok een record aan bezoekers, de twee maanden daaropvolgend was het café volgeboekt. Dit is tevens goed nieuws voor de bescherming van katachtigen, waar een deel van de winst naartoe gaat. Margaux Gandelon, eigenaresse van Le Café des Chats, heeft in haar tearoom de focus gelegd op de kwaliteit van het eten met de katten als toevoeging. Zo kun je er genieten van een brunch, een klassieke lunch of een Frans avondmaal. Terwijl je geniet van het eten spinnen de katten tussen je benen door. Dit alles in een sfeervolle omgeving met piano. Wegens het grote succes is het café al bezig met een tweede vestiging binnen Frankrijk.
Adres: 9 rue Sedaine
Openingstijden: Ma - Zo: 12:00-22:30; Vr - Za tot 23:00*
Bron: Pexels, PixabayBron: Pexels, Pixabay

Spanje - Madrid

Ook Spanje heeft sinds oktober 2013 een kattencafé: La Gatoteca (in Madrid). Dit café gelegen in Madrid, is veel meer dan een gewoon kattencafé. Het is onderdeel van een non-profitorganisatie die is opgericht om dakloze katten te helpen. Ze werken met volwassen katten van minimaal zes maanden oud. La Gatoteca is een manier om voor deze vaak wat moeilijker te plaatsen katten een nieuw thuis te vinden. Je betaalt hier voor de tijd die je met de katten doorbrengt: voor € 4 kun je een half uur doorbrengen in dit café, voor € 6 een heel uur. Het eerste drankje is gratis. Wanneer de katten in die tijd niet beschikbaar zijn, wordt dit bedrag gehalveerd. Naast de katten heeft het café een winkelruimte waar ambachtelijke producten voor katten en kattenliefhebbers worden verkocht. In samenwerking met de organisatie Havens worden er cursussen en lezingen georganiseerd rondom het thema katten. Een paar voorbeelden zijn: yoga met je kat, kattenverzorging en verschillende festivals.
Adres: Calle Argumosa 28
Openingstijden: Di - Zo 11:00 - 21:30*

Estland -Tallinn

Kassikohvik Nurri is de thuisbasis voor zes vriendelijke katten. Het kattencafé is sinds oktober 2014 open, met de steun van crowdfunding. De katten van het café komen uit het asiel en zijn te adopteren. In tegenstelling tot veel kattencafés zijn kinderen hier welkom en is het geschikt voor grote groepen. Het kattencafé heeft een druk evenementenagenda gevuld met filmavonden en lezingen over katten. Voor bezoekers biedt het café koffie, thee, smoothies en andere dranken. Wat betreft het eten kun je er salades, taarten, desserts, gebak, ijs, fruitsalade en nog veel meer bestellen. Er voor ieder wat wils, je kunt zelfs de katten eventueel ook trakteren op vis, kip of gehakt. Entreekosten bedragen € 5.
Adres: Tartu maantee 24
Openingstijden: Ma - Vr: 12:00-20:00; Za - Zo: 11:00-20:00* (reserveren gewenst)

Litouwen - Vilnius

Cat Cafe Vilnius/ Kaciu kavine werd eind april 2014 geopend (als koffiezaak en cafetaria). Een tiental asielkatten zijn bij het project betrokken. Het café verzorgt lezingen over het welzijn, ras of zorg van de kat. Voor de veiligheid van de katten zijn kinderen onder de 6 jaar niet toegestaan. Groepen zijn wel welkom en van tevoren reserveren is niet verplicht. Het interieur is ingericht in zachte kleuren om een gezellige huisstijl te creëren. Je kunt er terecht voor simpele warme gerechten, broodjes of warme wafels. De entree is gratis bij een minimum besteding van € 3.
Openingstijden: Ma - Za:12:00 - 22:00; Zo 12:00-19:00*
Adres: Pylimo 38
Bron: Fandy5202002, PixabayBron: Fandy5202002, Pixabay

Italië - Turijn/ Rome

Neko Café is het eerste Italiaanse kattencafé. De twee belangrijkste ingrediënten van dit café zijn katten en pasta! Bezoekers kunnen hier sinds april 2014 uitrusten van het sightseeing en tijd doorbrengen met de zeven katten. Je kunt er een kopje koffie of thee nemen met zelfgemaakte taart. Alles is biologisch met oog voor vegetariërs en veganisten. Er is ook een dinerkaart met keuzes als risotto en tagliatellegerechten. Je bent er ook welkom voor het studeren of lezen van een boek, en er is gratis WIFI beschikbaar. Voor de vroege vogels is er ontbijt.
Adres: Via Napione 33
Openingstijden: Ma - Do: 10:00 - 23:00; Vr - Za: 10:00 -24:00; Zo 10:00-21:00*

Cat Bistrot Romeow is geen officieel kattencafé, maar is zeker het benoemen waard. Deze modern en fris ingerichte bistro, is sinds oktober 2014 open in Rome. In Kattenbistro Romeow kun je, in tegenstelling tot het Japanse kattencafé-concept naast ontbijten en lunchen ook dineren.
Het menu is geïnspireerd op de culinaire tradities van verschillende culturen en landen. Zoals indiase curry's, dumplings, pasta en aardappelgerechten. Vlees zal je er niet vinden, want het is allemaal vegetarisch en veganistisch. Als dessert bieden ze heerlijke cheesecake of brownie aan. Het is wijs om van tevoren een reservatie te maken, overigens krijg je 10 % korting als je met de fiets komt.
Adres: Via Francesco Negri 15
Openingstijden: Wo - Zo: 11:30 - 23:30; Zo: 11:30 - 16:00* (reserveren aanbevolen)

Engeland - Londen

Het eerste kattencafé maakte hier geen vliegende start. Totnes, geopend in mei 2013, moest een jaar later sluiten vanwege een te zieke eigenaar. In maart 2014 volgde alsnog een kattencafé genaamd Lady Dinah's Cat Emporium. Het café is vernoemd naar de kat in het boek Alice in Wonderland. De opstart van het café kostte meer dan £ 100,000 en kwam voornamelijk voort uit donaties door middel van crowdfunding. Al het personeel is getraind in dierenverzorging alvorens ze in het oude, Engelse theehuis aan de slag mag. Je kunt er terecht voor thee, sandwiches en scones. Voor twee uur kroelen met de tien katten betaal je £ 5 (€ 6,80).
Adres: 152-154 Bethnal Green Road
Openingstijden:Ma-Vr (behalve wo): 11- 20:30; Za-Zo 11-19:30* (reserveren aanbevolen)
Bron: Snufkin, PixabayBron: Snufkin, Pixabay

Denemarken - Kopenhagen

Cafe Miao, vernoemd naar de oprichtster Miao Hansen, opende 30 juli 2014 in Kopenhagen. Het is een café met veel tafels, redelijke prijzen en vriendelijke service. De negen katten lopen rustig rond of zijn hoog op een van de vele klimmogelijkheden. Het eten wordt in de keuken beneden, geïsoleerd van de katten klaargemaakt. Café Miao serveert fastfood op een gezonde manier. Dit betekent verse groenten en kruiden geïnspireerd door de Chinese keuken. De burgers en de sandwiches worden gemaakt met zelfgemaakt volkorenbrood in de vorm van een kat. Voor de zoete trek zijn er ook zelfgemaakte taarten te bestellen. Als je meer dan 50 dk (€ 6.70) besteed dan geldt er geen entreeprijs. Kom je alleen voor de katten dan betaal je 50 dk (€ 6.70) aan entreekosten.
Adres: H.C. Andersens Boulevard 5
Openingstijden: Di - Zo: 10:00 - 20:00*

Tsjechië - Praag

Cat Time Cafe Social Point opende september 2014 in Praag. Het doel van het café is de bezoeker ontspanning bieden. Het café is verdeeld in vijf kamers: een woonkamer, bioscoop kamer, keuken, studeerkamer en een kattenkamer. De katten die er wonen komen uit het asiel. Voor 80 kc (€ 2.90) heb je een uur lang onbeperkt internet, spelletjes en thee met zoete snacks. Voor de rest is er wijn, bier en warme chocolademelk met marshmallows. Elk uur dat je langer blijft, kost 60 kc (€ 2.20). Deze kosten gaan ook naar katten in het asiel.
Adres: Borivojova 43
Openingstijden: Ma - Zo: 11:00-20:00*

Finland - Tampere

Kissakahvila Purnauskis opende oktober 2014 als het eerste Finse kattencafé. Het is de thuisbasis een groot aantal katten (en stopt niet bij levende katten). Het café heeft een verzameling van kattenkunst, kattenliteratuur en souvenirs in dit thema. Daarnaast worden er evenementen georganiseerd waarin de kat centraal staat. Bezoekers worden zoveel mogelijk biologische en lokaal geproduceerde producten aangeboden. Er is keuze uit salades, tosti's en diverse zoete desserts. De toegangsprijs is € 5,-.
Adres: Aaltosenkatu 31-33
Openingstijden: Di - Za: 12:00 - 19:00* (reserveer telefonisch)
Bron: Pexels, PixabayBron: Pexels, Pixabay

België - Brussel

Le Chat Touille is het eerste Belgische kattencafé. Het groen ingerichte café opende haar deuren in november 2014. De eigenaresse Monika wilde in haar café graag haar passie voor katten en eten combineren. Wie wat lekkers bestelt, krijgt er gratis een kat bij is het idee. De vijf katten zijn afkomstig van het asiel La maison de Suzy. Le Chat Touille is een plek waar je kan rusten van het shoppen of even kan nagenieten van de middag met een glas wijn. De kaart volgt de seizoenen en de gerechten zijn bereid op basis van verse producten. Kinderen zijn in dit café ook welkom, maar dan wel onder het toezicht van de ouders. Houd er rekening mee dat je hier alleen met contant geld kunt betalen.
Adres: Rue Tasson-Snelstraat 11
Openingstijden: Wo, Vr - Zo 13:00 - 21:00*

Schotland - Edinburgh

Maison de Moggy opende in januari 2015 haar eerste kattencafé. Tegen betaling kun je elke dag van de week gebruik maken van de therapeutische kwaliteiten die het spelen met katten biedt. Doordeweeks kost het £ 6 (€ 8.15) en in de weekenden £ 7 (€ 9.50) voor een uur. Het was voor de eigenaresse, een 27-jarige advocate, een lange speurtocht naar een locatie voor haar kattencafé. Veel verhuurders vonden het kattencafé een vreemd idee, maar de huidige verhuurder vond dit geen probleem. Het kattencafé zorgt ervoor dat het eten en drinken in een kat-vrije omgeving worden bereidt en ingeschonken. Je kunt er terecht voor lokaal geproduceerde thee, koffie en taarten. In de zomer is er ook ijs te koop.
Maison de Moggy is opgesplitst in twee gedeeltes: het cafégedeelte en een knusse ontspanningsruimte voor ongeveer tien klanten. De ervaring vergelijkt Maison de Moggy met een spa, zowel klant als kat worden aangemoedigd samen te knuffelen en tot rust te komen. Kinderen onder de tien jaar zullen moeten wachten, omwille het welzijn van de katten. Overige bezoekers staan in de rij voor de elf katten, wees daarom op tijd met reserveren.
Adres: Hamilton Place 26
Openingstijden: Ma- Zo: 10:45 - 1830* (reserveren verplicht)

Kattencafé Kopjes / Bron: S. DullinkKattencafé Kopjes / Bron: S. Dullink

Nederland - Amsterdam / Groningen

Het eerste Nederlandse kattencafé was op de voet te volgen op Facebook met alle voorbereidingen. Het café is in april 2015 geopend in Amsterdam na een succesvolle crowdfunding campagne. Kopjes biedt een tiental thuisloze katten een dak boven het hoofd en de bezoeker wordt van een kopje thee met wat lekkers voorzien. Je kunt er terecht voor ontbijt, zoete taarten en lunch. De entreekosten zijn € 3 waarna je twee uur kan toeven met de katten onder een genot van een cattuchino. Het is nog altijd wijs te reserveren, met name in het weekend. Je kunt overigens alleen per pin of creditkaart betalen.
Adres: Marco Polostraat 211
Openingstijden: Wo - Zo: 10:00 - 19:00* (reserveren aanbevolen)

Het tweede kattencafé in Nederland heeft haar deuren in februari 2016 geopend in het centrum van Groningen (snel gevolgd door een derde genaamd 'Kattencafé Poeslief'). Wederom kwam dit kattencafé tot stand door middel van een succesvolle crowdfundingcampagne. Kattencafé Op z'n Kop heeft een achttal katten, afkomstig uit het asiel. In tegenstelling tot het kattencafé in Amsterdam hoef je bij Op z'n Kop geen entree te betalen. Ook is reserveren niet verplicht, maar wel verstandig. Voordeel is dat dit café een paar stappen verwijderd ligt van de Grote markt en op 13 minuten loopafstand van het station. Op de site kun je infomeren naar de speciale evenementen (bijvoorbeeld een filmavond of yoga) die het café organiseert.
Adres: Oude Ebbingestraat 57
Openingstijden: Ma: 12:00 - 19:00; Di - Za: 10:00 - 19:00; Zo: 11:00 - 19:00* (reserveren aanbevolen)

*Wijzigingen in openingstijden onder voorbehoud (allen gecontroleerd op 08/05/2017)

Lees verder

© 2015 - 2024 Broodjeei, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gastronomische specialiteiten van LissabonNergens komt de gastvrijheid van Portugal zo hartverwarmend tot uiting als in de gastronomie. Niet alleen is de verschei…
Starbucks en zijn koffiesoortenStarbucks en zijn koffiesoortenIn de Verenigde Staten vindt je inmiddels een Starbucks koffie-winkel op bijna iedere hoek van de straat. De Starbucks t…

Wat te doen in ArnhemArnhem is de hoofdstad van Gelderland en beroemd vanwege de ‘Slag van Arnhem’. Of je nou een dagje uit gaat, een weekend…
Californië (VS): tien mooie plekjes die je niet mag missenCalifornië (VS): tien mooie plekjes die je niet mag missenCalifornië ligt aan de westkust van de Verenigde Staten en grenst aan de Stille Oceaan. De staat telt meer dan zesendert…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Vedanti, Pixabay
 • www.cafeschnurrke.de/personal.htm bezocht 08-05-2017
 • www.cat-cafe.lt/kontaktai/ bezocht 08-05-2017
 • www.purnauskis.fi/ bezocht 08-05-2017
 • Maisondemoggy.com/visit-us/ bezocht 08-05-2017
 • www.kattencafekopjes.nl/about bezocht 08-05-2017
 • Opznkop.nl/ bezocht 08-05-2017
 • Lechattouille.eu/nl/informatie/ bezocht 08-05-2017
 • www.cafedeschats.ca/ bezocht op 17-02-2015
 • www.catcafebudapest.hu bezocht op 17-02-2015
 • www.cafe-katzentempel.de/index.html bezocht op 17-02-2015
 • Budapesttimes.hu/2013/05/26/cake-coffee-cats/ bezocht op 18-02-2014
 • Facesofberlin.org/eat-a-cake-and-pet-a-cat/
 • www.facebook.com/pages/Pee-Pees-Katzencaf%C3%A9/252160024909000?sk=info&tab=page_info bezocht op 17-02-2015
 • www.purnauskis.fi bezocht op 17-02-2015
 • Cafemiao.dk/en/ bezocht op 18-02-2015
 • www.yelp.com/biz/caf%C3%A9-neko-wien bezocht op 18-02-2015
 • www.bbc.com/travel/story/20131222-parisian-cafes-now-with-cats bezocht op 18-02-2015
 • www.catchannel.com/cat-news/2014/11/10-cat-cafes-to-visit-in-europe.aspx bezocht op 18-02-2015
 • Quitethelittleescapologist.wordpress.com/2013/08/19/cat-cafe/ (gebruiken? afbeeldingen budapest)
 • www.facebook.com/www.kockafe.cz/info?tab=page_info bezocht op 17-02-2015
 • www.socialpoint.cz/en/ bezocht op 18-02-2015
 • www.rp-online.de/nrw/panorama/koeln-schnurrke-erstes-katzencafe-in-nrw-aid-1.3988279 bezocht op 19-02-2015
 • www.lecafedeschats.fr/ bezocht op 19-02-2015
 • www.spottedbylocals.com/tallinn/kassikohvik-nurri/ bezocht 19-02-2015
 • www.facebook.com/Kassikohvik/info?tab=page_info bezocht 19-02-2015
 • Augintinis.lrytas.lt/ivairenybes/nauja-kaciu-kavine-vilniuje-tures-daugiausia-keturkoju-pasaulyje.htm bezocht 19-02-2015
 • www.adustyolivegreen.com/2014/08/cafe-miao-copenhagen.html bezocht op 19-02-2015
 • www.nekocafe.it/ bezocht op 19-02-2015
 • www.romeowcatbistrot.com/ bezocht 19-02-2015
 • www.puntarellarossa.it/2014/09/23/romeow-cat-bistrot-a-roma-in-arrivo-a-ostiense-il-bar-per-gatti-e-umani/ bezocht 19-02-2015
 • M.edinburghnews.scotsman.com/news/sneak-peek-inside-scotland-s-first-cat-cafe-1-3663462 bezocht 19-02-2015
 • Maisondemoggy.com bezocht 20-02-2015
 • Lechattouille.eu/nl/ bezocht 27-02-2015
 • www.hln.be/regio/nieuws-uit-brussel/-ober-een-pintje-en-een-kat-a2113939/ bezocht 27-02-2015
 • https://ladydinahs.com/ bezocht 07-05-2017
 • Afbeelding bron 1: RAMA-ROCHE, Pixabay
 • Afbeelding bron 2: Pexels, Pixabay
 • Afbeelding bron 3: Fandy5202002, Pixabay
 • Afbeelding bron 4: Snufkin, Pixabay
 • Afbeelding bron 5: Pexels, Pixabay
 • Afbeelding bron 6: S. Dullink (http://www.mesaverdeblog.nl/paleo-in-de-praktijk-november/)
Broodjeei (11 artikelen)
Laatste update: 09-05-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 42
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.