Sprookjesboom: magische boom in de Efteling

De sprookjesboom is een attractie in de Efteling. Hij is te vinden in het Sprookjesbos en vertelt de avonturen van de bewoners van het Sprookjesbos. Naast de attractie is er ook een animatieserie, film en musical over de Sprookjesboom. Bijna elk jaar er een nieuwe attractie in de Efteling geopend. In 2010 was het tijd voor een nieuwe attractie in het sprookjesbos, namelijk de Sprookjesboom. Deze eeuwenoude boom vertelt aan iedereen die naar hem wilt luisteren de avonturen van Roodkapje, Klein Duimpje, het jongste geitje Benjamin, de wolf, de heks en alle andere Sprookjesbosfiguren.

Naast de attractie Sprookjesboom in de Efteling, is er ook een animatieserie over de sprookjesboom, een musical en een film. Regelmatig worden er voorstellingen gegeven in de Efteling met de poppen van de sprookjesbos bewoners die gebruikt worden in de musical.

Animatieserie

De animatieserie over de sprookjesboom is gemaakt met 3d computertechnieken door animatiestudio Motek Entertainment en is sinds 2006 op de televisie te zien. De serie is zowel in Nederland als in België op verschillende zenders uitgezonden. Ook in Duitsland en in Engeland wordt er gewerkt aan een Duitstalige en Engelstalige versie van de animatieserie.

De Sprookjesboom vertelt tijdens afleveringen van de serie de avonturen van klein Duimpje, Roodkapje, het jongste geitje Benjamin, de Reus, de Heks, de Wolf, Doornroosje, de Fakir en alle andere bewoners van het Sprookjesbos in de Efteling.

Bij elkaar telt de animatieserie drie seizoenen met bij elkaar 156 afleveringen. Heb je Sprookjesboom en de andere Sprookjesbos figuren nog niet gezien op tv? De serie is ook verkrijgbaar op dvd.

Attractie

De Sprookjesboom is een eeuwenoude boom die jarenlang verborgen was in het Sprookjesbos. Op 1 april 2010 werd hij ontdekt en sindsdien is hij een onmisbaar onderdeel van het Sprookjesbos. De Sprookjesboom is zowel in de hoogte als in de breedte negen meter. Je kunt hem vinden in het Marerijk tegenover het meisje met de Zwavelstokken.

Als je tegenover de Sprookjesboom staat zie je dat zowel zijn mond als ogen kunnen bewegen. Hij stelt vragen als:" hoe heet je?" en "hoe oud ben je?" Daarna noemt hij een paar sprookjesfiguren waar hij een verhaal over kan vertellen. Het is de keuze van de bezoeker welk verhaaltje hij wilt horen. Let er op dat je de antwoorden goed inspreekt. De Sprookjesboom is zo oud dat hij het niet altijd goed kan verstaan.

De Sprookjesboom wordt vergezeld door een specht, eekhoorn en verschillende paddenstoelen. Zijn wortels steken uit en hangen in het water. Terwijl eekhoorn, specht, de paddestoelen en de bezoekers van de Efteling luisteren, vertelt de Sprookjesboom de wonderlijke verhalen van de bewoners van het Sprookjesbos. Is het verhaaltje afgelopen? Dan is het weer tijd voor het volgende verhaaltje.

Musical

De musical van de Sprookjesboom wordt vanaf 8 december 2010 gespeeld in veertig verschillende theaters in Nederland en België. Voor de voorstelling wordt gebruik gemaakt van levensgrote handpoppen. Deze handpoppen worden ook gebruikt voor de toneelvoorstellingen die in de Efteling gegeven worden.

De bewoners van het sprookjesbos komen tot een schokkende ontdekking. Er is een mens in het bos. Een houthakker die niet in sprookjes geloofd. De houthakker is van plan om de eeuwenoude sprookjesboom om te hakken. Natuurlijk doen de bewoners er alles aan om de houthakker te stoppen.

Film

De film van de sprookjesboom is vanaf 22 februari 2012 in de bioscoop. De zeventig minuten durende film is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

De sprookjesfiguren Assepoester, wolf, Klein Duimpje, Roodkapje en de reus komen in winterwonderland terecht. Lang Nek maakt de doorgang tussen het Sprookjesbos en Winterwonderland stuk. Assepoester, wolf, Klein Duimpje, Roodkapje en de reus kunnen niet meer terug naar hun vertrouwde Sprookjesbos. Gelukkig kan de Fakir ze helpen om de vijf delen van de doorgang te zoeken en aan elkaar te maken, maar daar probeert de gemene heks een stokje voor te steken.

Dit filmpje van de Sprookjesboom geeft een goede indruk van de Sprookjesboom.
© 2012 - 2024 Geldbesparen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pretpark de Efteling viert jubileum met nieuwe attractiesPretpark de Efteling bestaat in 2012 zestig jaar. Toen het in 1952 voor het eerst zijn poorten opende als natuur- en spe…
Attractiepark De EftelingAttractiepark De EftelingAttractiepark De Efteling is een van de populairste pretparken van Nederland. Gelegen in Kaatsheuvel in de provincie Noo…
René Merkelbach, componistHet Sprookjesbos in de Efteling, Within Temptation en Krezip hebben op zijn minst één ding gemeen. Componist René Merkel…
De zes Zwanen: sprookje in de EftelingDe zes Zwanen: sprookje in de EftelingOp zaterdag 28 september 2019 ging het nieuwe sprookje in het Sprookjesbos van de Efteling open, de Zes Zwanen. Het Spro…

Vlinders in de polder: Berkenhof's Tropical ZooVlinders in de polder: Berkenhof's Tropical ZooOprichter Johan Antes spreekt zelf over een uit de hand gelopen hobby, maar inmiddels is zijn tropische vlindertuin in d…
SS Rotterdam: waarin een groot schip intiem kan zijnSS Rotterdam: waarin een groot schip intiem kan zijnVeertig jaar bevoer stoomschip de Rotterdam de wereldzeeën. Als cruiseschip en als lijndienst tussen Rotterdam en New Yo…
Geldbesparen (11 artikelen)
Gepubliceerd: 08-04-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.