De leukste dierentuinen net over de grens in Duitsland

De leukste dierentuinen net over de grens in Duitsland Net over de grens in Duitsland zijn een aantal dierentuinen en dierenparken te vinden die zeker de moeite waard zijn! Duitse dierentuinen zijn namelijk meestal lang niet zo prijzig als dierentuinen in Nederland, en zijn vaak mooi en ruim opgezet. Welke dierentuinen kun je net over de grens bezoeken?

Waarom Duitse dierentuinen en dierenparken?

Net over de grens in Duitsland vindt men een aantal leuke dierentuinen (vaak dierenpark 'tierpark' genoemd) die voor Nederlanders die een dagje weg willen zeker de moeite waard kunnen zijn. Er zijn namelijk een aantal voordelen te noemen van een Duitse dierentuin ten opzichte van een Nederlandse dierentuin:
  • De dierentuin is voordeliger
  • De dierentuin overzichtelijker
  • De dierentuin is 'avontuurlijker'

Met name het eerste voordeel wordt door veel Nederlanders genoemd als reden waarom zij een Duitse dierentuin bezoeken. De entreeprijs van een Duits dierenpark ligt namelijk vaak (tientallen) euro's lager. Ook het eten en drinken in een park is meestal goed betaalbaar. En in veel gevallen hoeft er niet betaald te worden voor een parkeerplaats. Veel dierentuinen in Duitsland zijn (iets) kleiner opgezet dan Nederlandse dierentuinen, waardoor gezinnen met (kleine) kinderen prima in een aantal uren de dierentuin door kunnen. Net als in Nederland hebben Duitse dierentuinen vaak een grote speeltuin voor de kinderen. Tenslotte kan als voordeel genoemd worden dat Duitse dierentuinen bezoekers dicht bij de dieren laat. Looppaden lopen dan (waar mogelijk) door de kooien en dierenvertrekken heen, in plaats van langs de kooien en dierenvertrekken.

Tierpark Nordhorn

Ongeveer een half uur rijden vanaf de grens in het Oosten van Nederland (Overijssel, Hardenberg) is het dierenpark in Nordhorn te vinden. Er leven verschillende soorten dieren in het dierenpark: van apen tot bizons, van boerderijdieren tot zeehonden. In het dierenpark zijn veel natuurlijke materialen als hout gebruikt om het park een 'natuurlijke' uitstraling te geven. Je kunt ook lekker eten en drinken in het park; in het restaurant of in de cafetaria. Verder is er een grote speeltuin te vinden waar (jonge) kinderen naar hartelust kunnen spelen.

Zoopark Metelen

Over de grens bij Enschede ligt het Zoopark Metelen. Het park ligt in een prachtig (bosrijk) natuurgebied en heeft meer dan 70 verschillende diersoorten. Er zijn o.a. wasberen, apen, beren en diverse soorten vogels te bezichtigen. Voor kinderen is er in het park voldoende te zien en te beleven; overal in het park zijn speeltuinen aangelegd. Ook zijn er een aantal restaurants te vinden waar men kan eten en drinken.

Zoo Osnabrück

Iets verder over de grens, namelijk in Osnabrück (ruim een uur rijden) ligt een vrij grote dierentuin, namelijk 'Zoo Osnabrück'. In de dierentuin zijn allerlei wilde (Afrikaanse) dieren te bezichtigen, zoals olifanten, leeuwen, tijgers en giraffen. Daarnaast vind je er vele andere dieren zoals slangen, apen en allerlei waterdieren. In de dierentuin zijn verschillende tentoonstellingen te bekijken, en kun je onder de grond het leven van diverse dieren bestuderen. Kinderen kunnen naar hartelust klimmen en klauteren op een speciaal speeleiland met o.a. een groot speelschip.

Zoo Duisberg

Een klein uurtje rijden vanaf Arnhem vind je Zoo Duisburg. Deze dierentuin is opgedeeld in een aantal gebieden, waaronder het dolfinarium, het aquatorium en de Chinese tuin. De dierentuin is ruim opgezet en heeft veel verschillende dierensoorten waaronder allerlei soorten reptielen, vissen, vogels en zoogdieren. De gorilla's in de dierentuin zijn zeker een kijkje waard. Regelmatig worden in de dierentuin allerlei activiteiten voor kinderen georganiseerd zoals schminken en een speciale safari. Verder zijn er de nodige speeltuinen en restaurants.

Andere parken en meer informatie

Er zijn nog een aantal dierentuinen en dierenparken in Duitsland op te noemen. Hieronder vind je eerst de websites van de bovengenoemde dierentuinen, daarna nog een aantal aanraders:
  • Tierpark Nordhorn: www.tierpark-nordhorn.de
  • Zoopark Metelen: www.abenteuerzoometelen.de
  • Zoo Osnabrück: www.zoo-osnabrueck.de
  • Zoo Duisburg: www.zoo-duisburg.de
  • Tier en Freizeitpark Thuele: www.tier-undfreizeitparkthuele.de
  • Tiergarten Kleve: www.tiergarten-kleve.de

Op de websites is veel informatie te vinden, zoals route, openingstijden en entreeprijzen.
© 2011 - 2024 Jolene1984, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dierentuinen in Nordrhein Westfalen DuitslandOp zoek naar een leuk idee voor een uitstapje met kinderen voor een onvergetelijke dagtrip voor in de vakantie of weeken…
Dierenverzorger in de dierentuinDierenverzorger in de dierentuinVeel mensen vinden het leuk om met dieren te werken. Een populair beroep is bijvoorbeeld dierenverzorger in de dierentui…
Berlijn tips: de leukste dingen om te doen in BerlijnBent u zelf ook van plan om naar Berlijn te gaan? Maak dan gebruik van deze "Berlijn tips"! Dit artikel weergeeft de leu…
Achter de schermen bij de dierentuinAchter de schermen bij de dierentuinVeel mensen denken bij het woord dierentuin alleen het bezoeken en kijken naar de dieren. Echter komt er nog veel meer k…

Wat te doen in ZeelandWat te doen in ZeelandZeeland heeft als vakantiebestemming zowel voor jong als oud veel te bieden. Vooral voor jongeren is er gebleken dat er…
'Draisinen' bij Arnhem: fietsen op het spoorFietsen op het spoor. Een actief middagje uit in de omgeving van Arnhem? Leuk om te doen met iets oudere kinderen (6 tot…
Jolene1984 (221 artikelen)
Gepubliceerd: 04-06-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.