Wat te doen in Zeeland

Wat te doen in Zeeland Zeeland heeft als vakantiebestemming zowel voor jong als oud veel te bieden. Vooral voor jongeren is er gebleken dat er op recreatief gebied veel wordt gedaan. Overdekte speeltuinen, dierentuinen, kleine musea, pret en attractieparken, enz. Kortom plezier voor iedereen zowel voor jong als oud.

Deltaland Neeltje Jans

Burgh-Haamstede

In waterland Neeltje Jans kan je films en grote tentoonstelling over de bouw van de Deltawerken bekijken en wandel je door het hart van de indrukwekkende stormvloedkering. Maar Waterland biedt veel meer. Op het voormalige werkeiland van de Oosterscheldekring kan je water werkelijk 'beleven'. In de Waterspeelstraat kunnen kinderen in water rondspartelen, maar ook met behulp van allerlei speelatributen naar hun hand zetten. Zelf golven of een waterval maken, of de loop van een riviertje veranderen bijvoorbeeld. Droge kleren zijn hierbij geen overbodige luxe. Er zijn spannende 3D-films te zien en je kan ook een kijkje nemen binnen in het Waterpaviljoen waar je met behulp van virtual reality de waterkringloop op een heel bijzondere manier kan ervaren, of in het dolfijnenstadion waar gestrande dieren worden voorbereid op hun terugkeer naar zee. Je kan de zeehonden in hun bassin van heel dichtbij voorbij zien zwemmen.
www.neeltjejans.nl

Stoomtrein Goes-borsele

Goes

Maak een reisje in een echte stoomtrein door het Zeeuwse landschap. De mooie stoomlocomotief rijdt vrolijk tuffend voor de rijtuigen waaronder ook een buffetrijtuig (vanuit goes onder andere via Kwadendamme naar Hoedekenskerke). Daar is 1 tot 1,5 uur gelegenheid om bijvoorbeeld speel en natuurpark de Pluimweide te bezoeken. Je vindt daar een bescheiden dierentuin, een speeltuin en een spannende doolhof van riet tussen het water. Lukt het je de uitkijktoren in het midden te bereiken? Daarna vertrekt de trein weer in omgekeerde richting om het station van Goes weer binnen te stomen. De rit is te combineren met een vaartocht naar Terneuzen.
http://www.destoomtrein.nl/

Roompot zwemparadijs

Kamperland

Roompot zwemparadijs biedt volop zwem en speelplezier. Er is een binnen en buitenbad. Voor de jongste kinderen is er een kinderbad moet speeltoestellen en een speciale baby/peuterhoek. De groteren kunnen lekker zwemmen en spetteren in het golfslagbad en van de reuzenwaterglijbaan (63 meter) afzoeven. Het zwembad biedt toegang tot de aangrenzende Beach Garden, een strandtuin met volleybalveld, doolhof en speeltoestellen.
www.roompotzwemparadijs.nl

Mini Mundi (Miniatuur Walcheren)

Middelburg

Voel je een reus en wandel in het mooi aangelegde park tussen alle bekende molens, boerderijen en waterwerken van Walcheren die in klein formaat zijn nagebouwd. Snelle mini-inercitytreinen rijden rond en scheepjes varen voorbij. Spelen kan ook zelfs als het minder mooi weer is. Stort je in Willem Walcheren's speelkasteel, een geheel overdekte speeltuim met o.a. lego-kamer, ballenbak en zachte afgewerkte spelconstructies voor eindeloos klim, glij en klauterplezier. Je kan ook gaan golven door het beestenbos: op de (overdekte) mini-golfbaan klinken spannende bosgeluiden als je het balletje in het gaatje weet te mikken.
http://www.miniatuurwalcheren.nl/

Speelboerderij Pierewiet

Nieuwvliet

Het maakt niet uit wat voor weer het is, bij Pierewiet kan je altijd terecht. De avontuurlijke speeltuin ligt in de boomgaard. Je kunt heerlijk spelen in het schip op het droge of een kijkje nemen boven in de vuurtoren. Verder zijn er o.a. een kabelbaantje, een doolhof en skelters om in rond te racen. In de schuur kan je knutselen met technische materialen. Solderen, figuurzagen, puntlassen en nog veel meer. De grootste kinderen zelfstandig, de kleintjes onder begeleiding. En wat je maakt mag natuurlijk mee naar huis.
http://pierewiet.nl/

Zeeuws biologisch museum

Oostkapelle

Om te zien wat er allemaal voor vogels, zoogdieren, insecten en reptielen voorkomen in Zeeland moet je een bezoek brengen aan het Biologische museum. Via het speurspel kom je langs vitrines met geprepareerde dieren, vismodellen, dingen die op het strand zijn aangespoeld en een mooi zeeaquarium met de levende bewoners van de Oosterschelde.
http://www.deltawerken.com/Zeeuws-Biologisch-Museum/267.html

Struisvogelboerderij Monnikenwerve

Sluis

Struisvogeleieren zijn de grootste eieren ter wereld... Een pasgeboren struisvogeltje is direcht al zo groot als een volwassen kip... Volwassen mannetjesstruisvogels hebben zwarte veren en de vrouwtjes zijn grijs... Verrassend om te weten, nog veel verrassender om te zien. Dat kan op deze unieke boerderij waar struisvogels worden gefokt. In de 40 minuten durende rondleiding kan je alles met eigen ogen bekijken: de broedkamers, de eieren, de kuikens en de volwassen vogels die in hun wei met hun lange nek hoog boven je uittorenen.
http://www.destruisvogel.nl

Het Arsenaal

Vlissingen

Het Arsenaal is een maritiem attractiepark vol spanning en avontuur. Je vindt er zeven avontuurlijke werelden. Na de vlootschouw waarbij prachtige schepen aan je voorbij trekken kom je in het piratenhol de meest wonderbaarlijke zeerovers tegen. Vervolgens lijd je schipbreuk tijdens een 'echte' zeereis om aan te spoelen op het schateiland van Kapitein Eénoog. Stijd op naar het kraaiennest of daal af ind e onderwaterwereld met een enorm zeeaquarium. Hier kan je je ook vergapen aan het enorme skelet van een van de potvissen.
www.arsenaal.com

Reptielen Zoo Iguana

Vlissingen

In de reptielenzoo kan je niet alleen levende reptielen zien maar ook amfibieën en insecten uit de hele wereld. Naast onschuldige exemplaren als kikkers, wandelende takken en hagedissen kan je lekker griezelen bij de kaaimannen, vogelspinnen en slangen. Sommige reptielen worden wel héél groot: dat kan je zien aan gipsen afdruk van een krokodil van onwaarschijnlijke afmetingen. Foto's tonen een meer sombere kant van het leven van reptielen: zij worden odner andere gebruikt om smokkelwaar in te verbergen.
http://www.iguana.nl/
© 2011 - 2023 Krisdeprest, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Studeren in Nieuw-ZeelandNieuw-Zeeland is een erg populair land bij internationale studenten. Waarom willen er eigenlijk zo vee mensen in Nieuw-Z…
Toerisme in Nieuw-ZeelandToerisme in Nieuw-ZeelandNieuw-Zeeland, bekend van de vogel die kiwi wordt genoemd, Lord of The Rings en natuurlijk de prachtige natuur. Een vaka…
Goedkoop een dagje uit met KinderenGoedkoop een dagje uit met KinderenWie kent het niet? De financiële crisis beheert op het moment je leven en je hebt het gevoel dat je alleen maar binnen z…
ZLM voor al uw verzekeringen, goed en goedkoopZLM voor al uw verzekeringen, goed en goedkoopZLM Verzekeringen is een zogenaamde onderlinge verzekeringsmaatschappij, wat inhoudt dat ze geen winstoogmerk hebben. Di…
De leukste dierentuinen net over de grens in DuitslandDe leukste dierentuinen net over de grens in DuitslandNet over de grens in Duitsland zijn een aantal dierentuinen en dierenparken te vinden die zeker de moeite waard zijn! Du…
Krisdeprest (143 artikelen)
Laatste update: 03-11-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.