InfoNu.nl > Reizen en Recreatie > Attracties > Ghost Tours Den Bosch brengt spookverhalen tijdens wandeling
recensie

Ghost Tours Den Bosch brengt spookverhalen tijdens wandeling

Ghost Tours Den Bosch brengt spookverhalen tijdens wandeling Een wandeling, spookverhalen, geschiedenis, muziekelementen, schommelende lantaarnlichten en een indrukwekkende, geschminkte gids. Ghost Tours Den Bosch combineert het allemaal. Tijdens een stadswandeling van 2,5 kilometer in de donkere avonduren leer je de verborgen geheimen van de hoofdstad van Brabant kennen.

Ghost Tours Den Bosch toont donkere geschiedenis stad

Ghost Tours Den Bosch brengt je naar de duistere zijde van de Brabantse hoofdstad tijdens een stadswandeling. Je staat stil op plaatsen die je anders wellicht voorbij was gelopen. De gids is prima bij te houden, het tempo ligt niet te hoog. Zo af en toe wordt gecontroleerd of iedereen nog aanwezig is. Wees niet bang om de groep kwijt te raken, je kunt deze nauwelijks missen. Tijdens de diverse stops hoor je verschrikkelijke, lugubere verhalen. Zo sta je bijvoorbeeld stil bij de Sint Janskerk en de wateren van de Binnendieze, waar nog een en ander rond blijkt te zwerven… Ook ontdek je dat het gezellige plein De Parade, waar veel festiviteiten plaatsvinden, vroeger ook al voor entertainment gebruikt werd. Maar waar wij tegenwoordig genieten van een koud biertje en goede muziek, juichte men vroeger op dit plein wanneer letterlijk koppen rolden bij een executie. Wat misschien nog wel het meest beangstigend is aan alle informatie die tijdens de wandeling voorbij komt, is dat deze stuk voor stuk gebaseerd is op waargebeurde verhalen. Deze schandalen, mysterieuze verdwijningen en spookverschijningen zul je niet tegenkomen op de reguliere toeristische informatiebronnen. Omdat de tour geheel buiten plaatsvindt, is het erg prettig wanneer er geen neerslag valt. Hoewel slecht, onstuimig weer zeker bij de sfeer past, is het toch vervelend om de stadswandeling in een nat pak te moeten lopen.

Professionele theaterspeler als gids

Terwijl je netjes op tijd staat te wachten bij de Ruische Poort, vraag je je af of je de gids zal herkennen. Daar blijkt vervolgens geen twijfel over mogelijk wanneer een duistere schim in een lang gewaad met hoge kap verschijnt. Hij draagt een grote, rode lantaarn en geeft vervolgens alle stervelingen die meelopen met de tour ook een kleine lantaarn. Dit om iedereen zo veilig mogelijk aan de overzijde te brengen. Ga er maar van uit dat dit de nodige bekijks trekt wanneer de groep langs diverse cafés en restaurants loopt. De groep is met alle lantaarns en een geschminkte gids een opvallende verschijning. Deze gids blijkt een professionele theaterspeler te zijn. Tijdens de stadswandeling, die uiteraard in de donkere avonduren plaatsvindt, laat hij je kennismaken met lugubere geschiedenis van de stad. Hierbij is ook de nodige portie humor verwerkt. Het thema van de verhalen is niet erg gezellig, maar de avond zelf is niet eng te noemen. Je hoeft niet constant over je schouders te kijken of de wandeling in angst te lopen. Er zijn geen andere acteurs tijdens de tour, niemand springt onverwacht uit bosjes. Ook zijn er geen schrikelementen waar je voor op je hoede moet zijn. De avond draait om het luisteren naar verhalen, het is niet de bedoeling om deelnemers de stuipen op het lijf te jagen. De tour is dan ook prima te doen voor personen die bang aangelegd zijn of snel schrikken. Tevens speelt er muziek gedurende de tour, tijdens verhalen wordt precies op het juiste moment een muziekeffect afgespeeld. Hoe dit precies in zijn werk gaat? Dat blijft een geheim dat de gids niet prijs geeft. “Ga nog een keer met de Ghost Tours mee en let dan nog beter op, wellicht kom je er dan achter", geeft hij lachend aan.

Marc van Creij - Muziektheater

Ghost Tours Den Bosch wordt uitgevoerd door Marc van Creij - Muziektheater. Dit bedrijf is in 2011 opgericht en gegroeid vanuit een woonkamer naar een serieuze onderneming. Naast een locatie in Den Bosch vestigde Marc van Creij - Muziektheater zich in 2015 ook in Amsterdam. De passie voor muziektheater evenals plezier staat centraal.

Praktische informatie Ghost Tours Den Bosch (2019)

Interesse gekregen en wil je binnenkort ook meelopen met Ghost Tours Den Bosch? Houd dan rekening met de volgende zaken:
 • De tour duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur (2,5 kilometer) en start bij de Ruische Poort (5211 XM) in Den Bosch.
 • De gids spreekt Nederlands.
 • Adviesleeftijd: vanaf 12 jaar.
 • Er zijn geen acteurs of schrikeffecten die opduiken tijdens de wandeling.
 • De tour kan door middel van een kleine aanpassing in de route rolstoelvriendelijk worden gemaakt.
 • Tours lopen van oktober tot maart.
 • Trek goede wandelschoenen aan en houd rekening met het weer, ook in slecht weer (regen/sneeuw) gaat de tour door.
 • Wees op tijd, zorg dat je er minimaal 5 minuten voor aanvang bent. Je kunt niet later aansluiten.
 • Er is geen mogelijkheid om tijdens de tour naar het toilet te gaan.
 • Parkeer dichtbij in de parkeergarages De Arena of De Tolbrug, deze liggen op loopafstand van het eindpunt van de route.
 • Afmelden kan tot 24 uur vooraf, daarna worden de kosten in rekening gebracht.
 • Privé-tours zijn te boeken vanaf 10 personen.
 • Afrekenen dient op de avond zelf te gebeuren, dit kan zowel contant als per pinbetaling.
 • De spookachtige stadswandelingen vind je niet alleen in Den Bosch. Ook in Breda, Assen en Tilburg kun je terecht voor een avond vol lugubere stadsgeschiedenis.
© 2019 - 2020 Kristelschrijft, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Townsville: Tours, excursies en de omgevingTownsville: Tours, excursies en de omgevingAls je over de boulevard van de Australische stad Townsville loopt, zie je tientallen gebouwen van bedrijven die tours e…
Ontdek Parijs per tourOntdek Parijs per tourHoe kun je het beste Parijs ontdekken? Bij een bezoek aan Parijs heb je veel opties waar je uit kunt kiezen. De meeste t…
Lakes Entrance: Tours en excursies in de omgevingIn de staat Victoria in Australië ligt de populaire toeristische bestemming Lakes Entrance. Deze stad ligt aan de kust i…
Mount Isa: Excursies, tours en attracties in de omgevingDe Outback van Australië biedt voor ieder wat wils. Een ideale plek om de woestijn van Australië te ontdekken is Mount I…
Fietsen in BarcelonaHet verplaatsen per fiets is de meest uitgesproken manier om de stad Barcelona goed te leren kennen. Het aangename klima…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Ghost Tours Den Bosch, (bewerkt)
 • https://www.doedenbosch.nl/uitjes/-4799-ghost-tour-den-bosch/?gclid=Cj0KCQjw6KrtBRDLARIsAKzvQIHrx5G0zyrS3Zdnu5hYx4N7cT14NfXe9Usdqbi2AAryi0BggPL9J80aAoPjEALw_wcB
 • https://www.ghosttours.nl
 • https://www.marcvancreijmuziektheater.nl/
 • Eigen ervaring

Reageer op het artikel "Ghost Tours Den Bosch brengt spookverhalen tijdens wandeling"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Kristelschrijft
Gepubliceerd: 22-10-2019
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Bronnen en referenties: 5
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.
Schrijf mee!