Duitsland - Dierenparken en -attracties

Wist u dat er in Duitsland roofvogelshows zijn waarbij de vogels op uw hand komen zitten? En dat u er een boottocht kunt maken doorheen de Waddenzee om er zeehonden in de vrije natuur te zien rondscharrelen? De uitstapjes die in dit artikel zijn opgenomen hebben dieren als de belangrijkste attractie. Bovendien steken de kinderen er vaak wat van op, want de meeste uitstapjes hebben een educatief karakter.

Zeehondenbanken van Wilhelmshaven

Rederij Warrings, Neue Strasse 9, 26409 Wittmund/Carolinensiel
Met het motorschip Harle-Sand vaart u vanuit Wilhelmshaven naar de Neder-Saksische Waddenzee waar u zeehonden in de vrije natuur kunt zien rondscharrelen. Neem vooral een verrekijker mee, want vaak liggen de dieren op de zandplaten te zonnen. Op zee kan het behoorlijk koud worden, dus vergeet ook je warme trui en je jas niet.

Zoo van Hannover

Adenauerallee 3, 30175 Hannover
In de zoo van Hannover kan je een boottocht maken en zo de neushoorns, flamingo’s en giraffen van zéér dichtbij bekijken. Als je moedig bent, kan je ook een expeditie ondernemen naar de gorillaberg te midden van een spectaculair aangelegd oerwoudlandschap

Zeewateraquarium van Wilhelmshaven

Zuiderstrand
Op het Zuiderstrand zijn er 40 bassins waar 230.000 liter water doorheen stroomt. De vissen vinden deze stroming prettig omdat het daardoor lijkt alsof ze echt in zee zwemmen. Er is ook een bad van 7 bij 3 meter waarin grote vissen en zelfs een reuzenhaai zitten. Binnen vind je een computergestuurd informatiesysteem, waarin je een antwoord vindt op al je vragen.

Herten- en wildezwijnenpark Daun

Vulkaneifel Touristik und Werbung, Mainzer Strasse 25 a, 54550 Daun
In Daun kan je een autotocht maken doorheen een bos waar je heel bijzondere ontmoetingen te wachten staan. Vooral de Dubowsky-herten zien er schitterend uit, maar ook de everzwijnen zijn indrukwekkend, zeker als ze vergezeld zijn door enkele jongen. Aan de kinderen is in dit herten- en wildezwijnenpark ook gedacht. Na een lange autorit doen ze niets liever dan bewegen en dat kan op de speelplaats.

Apen- en dierenpark Eckenhagen

Am Bromberg 5, 51580 Reichshof-Eckenhagen
In dit dierenpark vliegen maar liefst 150 vogelsoorten rond, van sneeuwuilen tot mandarijnen. Toch zijn het niet de vogels, maar wel de apen die met de meeste aandacht gaan lopen. De schattige doodskopaapjes hebben het er zo naar hun zin dat ze met plezier op je schoot komen zitten. Vlakbij het park is er van maart tot december elke eerste zondag van de maand een dierenmarkt met onder andere kippen, varkens, hamsters en paarden.

Dierentuin en Dolfinarium van Münster

Sentruperstrasse 315, 48161 Münster (naast het natuurkundemuseum)
In de dierentuin van Münster kan je meer dan 2000 soorten dieren bekijken, waaronder olifanten, tijgers en beren. Voor de allerkleinsten is er ook een speciale aai-dierentuin en in de dierentuinschool wordt regelmatig les gegeven aan zowel kinderen als volwassenen. Er is ook een grote speeltuin waar kinderen zich lekker kunnen uitleven.

Vlinderpark in het slotpark in Bendorf-Sayn

Garten der Schmetterlinge Sayn, Im Schlosspark, 56170 Bendorf-Sayn
In het sprookjesachtige park van het kasteel Sayn kom je alles te weten over vlinders. Ze vliegen er tussen de tropische bananenbladeren en palmen en gaan er van bloem tot bloem, op zoek naar nectar. Er is zelfs een vlinder die tot 25 centimeter groot is. In het rupsenhuis leer je hoe de eitjes van vlinders zich tot rupsen en poppen omvormen. En in het insectenhuis maak je kennis met vogelspinnen en andere spookachtige verschijnselen.

Kinderboerderij Neuss

Nixhütter Weg 141, Neuss-Selikum
Op de kinderboerderij kan je kennis maken met het echte boerenleven. Je kunt een kijkje nemen in de stallen en op het land en er is zelfs een paard en wagen die je vrolijk rondrijdt in de omgeving. Kinderen vinden het ook heerlijk om te spelen met al het historische speelgoed dat zich in de boerderij bevindt.

Krefelder Zoo

Uerdinger Strasse 377, 47800 Krefeld
In deze kleine, maar charmante dierentuin vertoeven meer dan 1500 opmerkelijke dieren zoals rode panda’s, kamelen, zebra’s, alpaca’s en zeeleeuwen. Ga zeker naar de olifanten kijken, want zij vertonen er samen met hun verzorgers geregeld kunstjes.
© 2008 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De leukste dierentuinen net over de grens in DuitslandDe leukste dierentuinen net over de grens in DuitslandNet over de grens in Duitsland zijn een aantal dierentuinen en dierenparken te vinden die zeker de moeite waard zijn! Du…
Dierenpark Amersfoort, meer dan alleen een dierentuinDierenpark Amersfoort, meer dan alleen een dierentuinAan de rand van Amersfoort bevindt zich Dierenpark Amersfoort. Deze dierentuin heeft bezoekers veel te bieden. Zo heeft…
Een dagje uit in DrentheEen dagje uit in DrentheDe provincie Drenthe ligt noordoost in Nederland en grenst aan Groningen, Friesland en Overijssel. In het oosten grenst…

De mooiste parken in NederlandDe mooiste parken in NederlandHet vergt soms enig zoekwerk maar ze bestaan wel degelijk, de paradijsjes van ons land: Van het onbekende Boekesteyn tot…
Corpus Oegstgeest - Reis door het Menselijk LichaamCorpus Oegstgeest - Reis door het Menselijk LichaamCorpus is op 14 maart geopend door Koningin Beatrix. Corpus ligt in Oegstgeest langs de A44, een gebouw in de vorm van e…
Bronnen en referenties
  • Westerbeke, Op stap met de kids net over de grens in Duitsland. Kosmos Reisgids
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 16-03-2008
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.