El Gouna, een leuk dorpje in Egypte

El Gouna is een kleine stad gelegen in Egypte, ten noorden van Hurghada. Het is vrij nieuw en een unieke bestemming. Je kunt er van alles ondernemen, duiken, excursies, windsurfen en natuurlijk genieten van de zon.

Ligging

El Gouna ligt in het vasteland van Egypte aan de Rode Zee, op een half uur rijden ten noorden van Hurghada. Het wordt gezien als de meest vriendelijke vakantie bestemming van Egypte.

Excursies

Snorkeltrip

Elk hotel organiseert zijn eigen snorkeltrip. Tegen een kleine vergoeding vertrek je met een bootje de zee op en gaat ergens voor anker, midden op het water. Koraal, vissen, groot, klein, alle kleuren, alles kom je tegen. Een mooie ervaring.

Titinic Aqua Park

Dit is een nieuw waterpark voor jong en oud!
Er is een halfpipe, raft rivier, een trechter en nog veel meer. Voor de kinderen is er een apart gedeelte met water, toestellen en glijbanen.

PADI

In verschillende hotels kun je je PADI diploma halen. PADI staat voor: Professional Association of Diving Instructors. De cursussen bestaan uit 4 tot 8 dagen. De één wilt het snel halen, de ander wil de andere dagen van zijn vakantie ook iets anders doen. De keuze is aan jezelf.

Galatea Trip

Met een grote zeilboot is het mogelijk een dag te gaan duiken en/ of snorkelen. Heb je nog nooit gedoken, kun je daar een proefduik maken.De boot is 28 meter lang, ruimte genoeg. Je stopt bij een strandje waar ook barbecuen gehouden worden. Een mooie plek om de onderwaterwereld te ontdekken!

Quad safari

Er zijn verschillende quad safari’s. Je kunt een excursie boeken waarbij je met de quad de woestijn ingaat en bij een mooi dorpje, waar de bedoeïen nog leven, stopt en de zonsondergang ziet. De bedoeïen geven jou een kopje thee en de mogelijkheid is er een waterpijp (shisha) te roken. Het is ook mogelijk overdag met de quad naar de woestijn te gaan. Vaak wordt dit gecombineerd met een ritje op een kameel en een barbecue met de bedoeïen. Let wel op dat als je met de quad weggaat, dat je je goed inpakt. Ook je mond, het zand komt echt óveral!

Cairo

Caïro is de hoofdstad van Egypte en is de grootste stad van Afrika en het Midden-Oosten. Het is mogelijk om met de bus of het vliegtuig naar Cairo te gaan. De bus is een lange zit, maar het vliegtuig kost weer iets meer. Met de bus vertrek je ongeveer om 03.30uur in de ochtend en ’s avonds vertrek je vanuit Cairo weer om 17.00uur.

Op het programma staat:
  • de pyramides
  • de tempel
  • papyrus instituut
  • Egyptisch museum
  • Khan el Kalili Bazaar

Met het vliegtuig vertrek je om 05.30uur en verlaat je Cairo weer om 18.00uur. De bezoekjes zijn iets anders:
  • Piramides van Giza
  • ]De Sfinx
  • De Tempel of the Valley
  • Papyrus instituut
  • Egyptisch museum
  • Khan El Khalili Bazaar
  • Salah El-Din Citadel
  • Mohamed Ali Moskee
  • Het instituut van het parfum

Luxor

Luxor ligt ten zuiden van El Gouna, langs de Nijl. Hier vertrekken veel cruises die over de Nijl een route afleggen. Het is een toeristische plaats door de archeologie in de omgeving.
De plekken waar gestopt wordt tijdens de excursie:
  • Vallei van de Koningen
  • Tempel van Ramses
  • Memnon Colossi
  • Karnak Tempel
Ook bij deze excursie is er keuze uit een busrit of een vliegreis.

Sport

De duikscholen bieden verhuur aan van de volgende materialen:catamaran, bananenboten, snorkelen duiken en veel meer. Kitesurfen is de laatste jaren enorm geliefd in El Gouna. Met kitesurfen sta je op een surfplank en je krijgt snelheid door een ‘vlieger’, de kite. Op bepaalde plekken in El Gouna waait het hard genoeg om een behoorlijke snelheid te krijgen. Er is een speciaal Kitesurf Center in El Gouna die jou graag wilt opleiden tot kitesurfer. Verder kun je ook prachtige routes afleggen op de rug van een paard, karten, golfen, vissen, beach volleybal, paintball, tennis, waterski, noem maar op. Kortom, er zijn vele sporten te beoefenen in El Gouna.

Duiken in El Gouna

De highlights die absoluut niet te missen zijn in El Gouna en omgeving zijn:
  • Abu Nuhas Reef: Wrakken van schepen.
  • Shabaha Reef: Het noorden van dit rif is vol met koraal. Tevens zijn hier veel krabben te zien.
  • Blind Reef: De triggerfish en de angelvis komen hier veel voor.
  • The Thistlegorm: Een vliegtuig dat in 1941 is neergestort.
  • Rosalie Moller: Een wrak en divers koraal is hier te vinden.

El Gouna biedt ook de mogelijkheid om kinderen te laten duiken en diploma’s te laten halen. Mensen met een handicap kunnen ook duiken en hun diploma’s te behalen. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van welke handicap. Iedereen moet voordat hij gaat duiken een medische verklaring afleggen. Degene met een handicap moeten een medisch papier hebben, met de verklaring dat zij kunnen duiken. In El Gouna zijn er diverse duikcentra, meestal zijn deze gevestigd in een hotel.

Hotels

In El Gouna zijn veel verschillende hotels, van 3 tot 5 sterren.
Hier een aantal hotels:

Mövenpick Resort & Spa *****

Op een paar minuten gelegen van het centrum ligt Mövenpick Resort & Spa. Het is luxe hotel. Elke kamer heeft een mooi uitzicht op de zee, op een lagune of op de tuin van het hotel. Het heeft 8 restaurants en bars, een conference ruimte, 4 zembaden, een Health Club, kids club, je kunt er duiken, kitesurfen, een Spa en in de buurt ligt een golfbaan.

Sheraton Miramar Resort *****

Een luxe hotel in Arabische en Egyptische style. Het is gebouwd op 9 eilanden omgeven door tuinen. Een heerlijke wandeling door de tuinen. De kamers hebben uitzicht over de lagunen, zwembaden of het privéstrand. De keuken is regionaal en Italiaans. De buitenzwembaden zijn verwarmd, dus ook in de wintermaanden kun je een heerlijke duik nemen. Verder zijn er verschillende sporten mogelijk

The Three Corners Rihana Resort ****

Gebouwd aan een lagune met een Nubische stijl. Een gezellig hotel, wat uit 2 delen bestaat: Het Resort en De Inn. Het resort is luxer en de kamers zijn groter. Zij hebben een balkon of terras met zicht op een zwembad, tuin, lagune of de bergen. Er zijn ook kamers die in verbinding staan met andere kamers, dit is fijn voor een familie met bijvoorbeeld kinderen. En enkele hebben keukentje. De Inn ligt in een rustiger deel van het hotel, de kamers zijn alleen iets kleiner en hebben vaak geen keukentje. Er zijn 2 restaurants, een met een lopend buffet en een met a la carte.

De hele dag is er animatie aanwezig en een kids club. In El Gouna is nog een ander hotel van dezelfde eigenaren:
Ocean View ****. Het bestaat uit twee gebouwen en is gelegen nabij de haven van El Gouna, een mooie locatie.

Turtles Inn ***

Gelegen bij de haven en dus centraal. Er is een familiare sfeer in zijn 29 kamers, welke gezellig en vriendelijk zijn. De kamers hebben zicht op het zwembad, op zee, op de haven of op de tuin.

Uiteraard zijn er meer hotels te vinden in El Gouna.

Haven

De haven, Abu Tig Marina, in El Gouna is een gateway naar de mooiste duikplaatsen in Egypte, de Rode Zee. Er liggen veel boten in de haven, motor- en zeilboten. Vele komen over de hele wereld. Er zijn veel winkeltjes te vinden waar je speciale dingetjes tegenkomt. Tevens is er een internetcafé te vinden, voor het geval deze niet in het hotel aanwezig is. Het is een gezellige plek om even lekker rond te lopen. Terrasjes zijn er ook genoeg, dus genietend van het uitzicht kan daar ook, onder het genot van een drankje.

Shoppen

In Downtown kun je heerlijk shoppen. Het is niet groot, maar er zijn wel speciale winkeltjes, zoals een winkel met papyrus. Papyrus werd vroeger als papier gebruikt. Het wordt van de stengels van de papyrusplant gemaakt. In de oudheid werd dit gebruikt om op te schrijven. Later werden de vellen samengevoegd en als boek gebruikt. In Egypte kun je papyrus goed bewaren, omdat het een droog klimaat is. In het winkeltje worden enorme mooie schilderijen gemaakt op papyrus.

Downtown biedt vele mooie winkeltjes, bazaars, boetiekjes, kunstgalerijen, café’s, restaurants en nog veel meer. Een wandeling waard! Zoals genoemd kun je ook shoppen in de haven, Abu Tig Marina.

El Gouna is een enorm gezellig, mooi en leuk dorpje! De plaatselijke bevolking is lief en helpt je graag. Ook hier zul je te horen krijgen: ‘Kijke, kijke, nie kope’. Maar maak je een praatje met ze en blijf je vriendelijk en respect tonen, doen ze datzelfde voor jou en vinden ze het niet erg als je niets koopt in hun winkeltje. Kijk niet raar op als je wordt uitgenodigd voor een kopje thee, dat is normaal.

Kortom, in El Gouna kun je een prachtige en veelzijdige vakantie hebben!
© 2007 - 2024 Jootje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Klimaat Egypte door het jaar heenKlimaat Egypte door het jaar heenVeel mensen bezoeken Egypte om van de zon, de zee en het strand te bezoeken. Ook de oude schatten van Egypte zoals de pi…
Egyptische kustplaatsen aan de Rode ZeeEgyptische kustplaatsen aan de Rode ZeeEgypte is een land waar je heen kunt gaan voor cultuur, maar ook voor totale ontspanning. De temperatuur is het hele jaa…
Egypte, een combinatie van zon, cultuur en geschiedenisEgypte, een combinatie van zon, cultuur en geschiedenisEgypte is een bijzonder land dat bekend staat om de grote historie. De meeste mensen volgen de religie van de Islam en e…

Maleisië - zon, strand, cultuur en natuurMaleisië - zon, strand, cultuur en natuurMaleisië heeft alles te bieden wat de gemiddelde toerist zoekt: een tropisch klimaat, mooi witte zandstranden, een bergg…
Griekenland, vakantie op KythiraKythira behoort tot één van de Ionische eilanden, het geboorte eiland van de godin van de liefde Aphrodite. Ook op dit e…
Jootje (353 artikelen)
Laatste update: 08-01-2008
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.