Winkelen in Suriname

Winkelen in Suriname Suriname heeft als vakantiebestemming veel te bieden: tropisch weer, de heerlijke Surinaamse keuken en mooie natuur in het binnenland. Suriname staat ook bekend om haar bruisende hoofdstad: Paramaribo. In Paramaribo zijn er veel hotels en winkels gevestigd, daarnaast heb je leuke uitgaansgelegenheden. Eigenlijk denk je niet meteen aan winkelen als je aan Suriname denkt, maar toch kun je er goed shoppen. Je moet alleen de juiste winkelplekken vinden. Zo kom je gegarandeerd thuis met leuke souvenirs, hebbedingetjes en kleding. Suriname is vier keer groter dan Nederland. Maar heeft veel minder winkels. Je hebt drie plaatsen waar je goed kan winkelen in Suriname. Suriname heeft één stad en die is dan ook erg groot. Daarnaast heeft Suriname twee shopping malls: Maretraite mall en Hermitage mall. Deze malls zijn meestal open tot negen uur in de avond. Alle drie plaatsen liggen in of vlakbij de hoofdstad van Suriname: Paramaribo.

De stad

De stad uit Suriname is makkelijk te bereiken met verschillende bussen. De Jodenbreestraat, Domineestraat en Maagdenstraat zijn dé straten waar de meeste winkels zich bevinden.

Winkels

  • Blokker: Ja, zelfs Blokker heb je hier in de stad in de Domineestraat. Hij zit hier al sinds 1998.
  • Dojo Couture: Dit is een winkel die zowel mannen als vrouwenkleding verkoopt. Voor echte Levi’s kleding moet je bij deze winkel zijn.
  • Galaxy: Deze winkel verkoopt vrouwen- en mannenkleding. De kleding is beter van kwaliteit, omdat het wordt ingevoerd uit de V.S. De prijzen liggen hier dan ook wat hoger dan de andere kledingwinkels in Suriname. Daarentegen is de kwaliteit van de kleding beter en verkopen ze er mooie frivole tops en jurken voor vrouwen. Voor de mannen zijn er mooie pantalons.
  • Juweliers: In de Maagdenstraat zijn er veel juweliers te vinden. De prijzen van goud en zilver zijn wat lager dan in Nederland. Probeer in de juweliers af te dingen als je meerdere sieraden koopt.
  • Winkels met nep spul: In de stad vind je vele winkels die fake spullen verkopen. Van neppe Louis Vuitton tassen tot neppe Chanel sieraden. Onthoud wel dat je langs de douane misschien iets moet inleveren als je teveel neppe spullen koopt. Je mag van elke categorie drie spullen meenemen: dus drie neptassen, drie nepbrillen en 250 ml nepparfum.

Warenhuizen

  • Kersten Mall: Kersten Mall ligt eigenlijk in de stad en is meer een warenhuis dan een mall. Kersten Mall heeft een tweedeling. Je hebt een eetgedeelte en een shopgedeelte. Het shopgedeelte bestaat uit kleine winkeltjes die vrouwenkleding verkopen en sieradenwinkels.
  • Kirpalani: Kun je vergelijken met een soort HEMA. Ze verkopen er beautyproducten, tassen, schoonmaakartikelen enz.
  • Surishopping: Kun je een beetje vergelijken met HEMA. Ze verkopen er behoorlijk veel schoenen en kleding, maar ook huisartikelen.

Hermitage mall

De Hermitage mall ligt aan de lallarookhweg en heeft wat duurdere winkels met merkkleding. Ook zijn er veel eetgelegenheden in deze shopping mall.

  • Allure: Dit is een winkel die veel echte merkkleding verkoopt. Diesel, Miss Sixty en Baby Phat zijn paar merken die Allure verkoopt.
  • DieselReplayStore: Een winkel die, zoals de naam al aangeeft, Diesel en Replay verkoopt.
  • Galaxy: Hier is tevens een Galaxy.
  • Surishopping: Ook hier heb je een Surishopping.
  • Sieraden en make-up winkels: Hier heb je ook veel sieradenwinkels die je doen denken aan SIX en make-up van Bourjois, Maybelline en Rimmel London.

Maretraite mall

Deze shopping mall is de nieuwste in Suriname. Maretraite mall ligt aan de Jan Steenstraat. Alhoewel er wordt gezegd dat de fundering van dit gebouw niet goed is. De vergunningsvoorwaarden zijn niet nageleefd bij het bouwen van deze shopping mall. Op de bovenste verdieping heb je de zogenoemde ‘Foodcourt’. Hier heb je allemaal restaurants en eetgelegenheden.

  • Blokker: Hier heb je ook een Blokker.
  • Bed, Bath & More: Een leuke winkel met huisspullen en lekkere badproducten.
  • Dojo Couture: Tevens heb je hier een Dojo Couture, die iets minder Levi’s kleding verkoopt.
  • Galaxy: Ook de Maretraite mall heeft een Galaxy.
  • Surishopping: Deze bevind zich naast Galaxy.
  • Elektronicawinkels: Hier vindt je diverse elektronicawinkels. Deze zijn vaak duurder dan in Nederland.
© 2008 - 2024 Isabella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Amman, winkelenAls u op vakantie in Jordanië bent en nog een dagje over hebt in Amman is het wellicht handig om te weten waar u het bes…
Het nieuwe winkelen: kunnen winkelcentra nog overleven?Het nieuwe winkelen: kunnen winkelcentra nog overleven?Winkelcentra hebben het moeilijk, de consument blijft weg en steeds meer winkels gaan over de kop. Online winkelen lijkt…
Toeristenkaart voor SurinameDe toeristenkaart voor Suriname is een verplicht reisdocument dat je eenvoudig kunt verkrijgen; het is niet zo gecomplic…
Bezienswaardigheden in DubaiBezienswaardigheden in DubaiDubai, alleen maar voor de rich and famous? Alleen geschikt als overstapluchthaven? Of is Dubai meer dan dat alleen? Wat…

Zonbestemmingen voor de herfstAls de temperaturen thuis dalen, begint rond om de Middellandse Zee de mooiste tijd. De ergste zomerhitte is voorbij, de…
Portugal, een prachtig land!Bem-vindo ao Portugal! Kom meer te weten over dit prachtige land en neem een kijkje in de wereld van Fado-muziek, de Alg…
Reactie

Vanessa, 19-08-2008
Om meer indrukken te krijgen van Suriname zou je ook eens naar www.landenreizen.nl kunnen gaan. Meerdere video's over Surime laten duidelijk zien dat het een vakantieland in wording is. Reactie infoteur, 19-08-2008
Hai, dat heb ik zelf ook ervaren. Vorig jaar ben ik er namelijk op vakantie geweest.

Isabella (73 artikelen)
Laatste update: 01-08-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.