Vijf goede en sneeuwzekere skigebieden in Zweden

Vijf goede en sneeuwzekere skigebieden in Zweden Wintersport in Zweden gaat er relaxed aan toe. Hier geen wachtrijen voor de lift of overvolle pistes maar ruime skigebieden en schitterende afdalingen. Bij een wintersport denken veel mensen aan de landen rondom de Alpen en niet aan Scandinavië. Wintersport in Zweden is minder bekend maar net zo afwisselend en zelfs meer sneeuwzeker. De beste skigebieden van het land geven sneeuwzekerheid en volop winterplezier voor een geslaagde wintersport.

Inhoudsopgave


De beste skigebieden van Zweden

Zweden heeft meerdere skigebieden verspreid over het hele land. Verschillende websites testen skigebieden uit op onderdelen zoals sneeuwzekerheid, aantal pistes en bereikbaarheid. De websites swedentips en tripsavvy hebben verschillende skigebieden in Zweden getest en vergeleken. De volgende skigebieden zijn een selectie van welke goede resultaten hebben gehaald in testen van de websites swedentips en tripsavvy maar ook het meest beschreven zijn.

Åre Populair en veelzijdig skigebied in Zweden

Bron: MrFast, PixabayBron: MrFast, Pixabay
Het skigebied van Åre is het populairste en grootste skigebied van Zweden. Hier vind je meer dan 89 verschillende afdalingen. De skigebieden worden ontsloten door 41 liften en de pistes zijn er in verschillende moeilijkheidsgraden. Het skiseizoen is geopend van november tot en met mei. Het maximale verval van het skigebied is ruim 800 meter. Het totale aantal kilometer aan pistes is 101 kilometer en de langste afdaling is 6500 meter. Er zijn funparken en ook nacht skiën behoort tot de mogelijkheden. Het skigebied van Åre is een zeer sneeuwzekere bestemming voor een wintersport in Zweden. Åre ligt op ruim 1800 kilometer van Utrecht en is prima te bereiken met het vliegtuig. De dichtsbijzijnde luchthaven is Östersund en licht op 90 minuten rijden vanaf Åre.

Branäs Wintersport voor families in Värmland

Het skigebied van Bränas is een klein maar veelzijdig skigebied met meer dan 16 afdalingen en een totaal van 12 kilometer aan pistes. Het gebied is al een aantal jaar achter elkaar uitgeroepen tot meest kindvriendelijke skigebied van Zweden. De langste afdaling is drie kilometer en het maximale hoogteverval is 450 meter. Het skiseizoen is geopend van midden december tot en met medio april. Het gebied is sneeuwzeker ligt op ongeveer 1460 kilometer rijden vanaf Utrecht. Bränas ligt op vijf uur rijden van de veerboothaven Gotenburg.

Bron: Giåm, Flickr (CC BY-2.0)Bron: Giåm, Flickr (CC BY-2.0)

Sälen - Populaire en sneeuwzekere bestemming met verschillende skigebieden

In Zweden is het skigebied van Sälen een populaire wintersportbestemming. De wintersportmogelijkheden in het Zweedse Sälen zijn divers. Er zijn 87 liften en meer dan 100 afdalingen in het gebied. Sälen bestaat uit verschillende deelgebieden en skiresorts in totaal is er 82 kilometer aan pistes. Het grootste hoogteverval is 303 meter en langste afdaling is 1800 meter. Het skiseizoen is geopend van november tot en met april. Sälen is geeft sneeuwgarantie van 18 december tot en met 23 april 2017 en daarmee is het gebied sneeuwzeker. Het skigebied ligt op ongeveer 1500 kilometer van Utrecht en op vier uur rijden vanaf Oslo.

Idre Fjäll - Sneeuwzeker op wintersport in Dalarna

Het skigebied van Idre Fjäll heeft meer dan 40 verschillende afdalingen en 26 liften brengen je naar de start van de pistes. In totaal heeft het gebied 28 kilometer aan pistes en de langste afdaling is 2800 meter. Daarnaast is er een half-pipe en een funpark aanwezig in het gebied. Naast skiën zijn er ook voldoende mogelijkheden om te langlaufen. het gebied is sneeuwzeker en vanaf 25 november tot en met 14 april is het skiseizoen geopend. Het grootste hoogteverval is 307 meter. Het skigebied ligt op ongeveer 1600 kilometer vanaf Utrecht en op vier uur rijden vanaf Oslo.

Vemdalen - Skigebied open vanaf oktober

Vemdalen heeft een skigebied met meer dan 58 afdalingen, 35 liften en 52 kilometer aan pistes. Het maximale hoogteverval is 470 meter. Het hoogste punt van het gebied ligt op 946 meter. Mocht er te weinig sneeuw liggen dan zorgen de sneeuwkanonnen voor voldoende sneeuw. De langste afdaling is 2200 meter en pistes zijn er in de moeilijkheidsgraden blauw, rood en zwart. Rondom de pistes zijn voldoende plekken voor een BBQ of om in een restaurant wat te eten en drinken. Het skigebied is sneeuwzeker vanwege de sneeuwgarantie, vanaf 18 december tot en met 23 april en omdat 80 procent van het gebied is voorzien van sneeuwkanonnen. Daarnaast gaan eerste pistes van het skigebied gaan vaak al in oktober open. Het skigebied ligt op ongeveer 1700 kilometer van Utrecht en op vijf uur rijden vanaf de luchthaven van Stockholm.
© 2017 - 2024 Marinos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vijf sneeuwzekere skigebieden in DuitslandVijf sneeuwzekere skigebieden in DuitslandVeel wintersportliefhebbers denken bij skiën en snowboarden vaak aan Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland, maar niet aan…
Voorwaarden voor een sneeuwzeker skigebiedVoorwaarden voor een sneeuwzeker skigebiedEen sneeuwzeker skigebied dat is voor de meeste wintersporters belangrijk aspect van de vakantie. De meeste wintersporte…
Wintersport ZwedenZweden is al jarenlang een steeds populairder wintersport land aan het worden onder Nederlandse wintersporters. Zaken al…
Geschiedenis wintersport ScandinaviëGeschiedenis wintersport ScandinaviëAl vanaf midden 19e eeuw wordt er in Noorwegen recreatief geskied, echter vooral de laatste tientallen jaren heeft Scand…
Kies de juiste skibril voor een veilige wintersportKies de juiste skibril voor een veilige wintersportWie op wintersport gaat doet er goed aan in de basis een aantal attributen te dragen, om veilig en met veel plezier te k…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Hsvall, Pixabay
  • http://www.onthesnow.com/sweden/reviews.html
  • https://www.tripsavvy.com/best-ski-resorts-in-sweden-1626882
  • https://www.ski-sweden.co.uk/
  • Afbeelding bron 1: MrFast, Pixabay
  • Afbeelding bron 2: Giåm, Flickr (CC BY-2.0)
Marinos (59 artikelen)
Laatste update: 03-10-2018
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Wintersport
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.