Oostenrijk in december - sneeuwzekerheid met kerst

Oostenrijk in december - sneeuwzekerheid met kerst Witte kerstdagen, wie droomt er niet van? In Oostenrijk is de kans op een witte kerst veel groter dan in Nederland. Jaarlijks reizen veel Nederlanders naar Oostenrijk om kerst in de sneeuw te vieren. In Oostenrijk zijn voldoende dorpen die sneeuwzeker zijn met kerst en waar de kans op sneeuw met de kerstdagen groot is. Veel van deze dorpen zijn prima geschikt voor een wintersportvakantie tijdens de feestdagen. Op basis van sneeuwgegevens uit de klimaatperiode 1971 tot 2000 is er een lijst opgesteld met sneeuwzekere dorpen tijdens de kerstdagen.

Sneeuwzekerheid Kerst Oostenrijk


Hoe meten we een sneeuwzeker dorp in Oostenrijk?

In de lijst met sneeuwzekere dorpen tijdens de kerstdagen is uitgegaan van een gesloten sneeuwdek van meer dan één centimeter. In het artikel zijn dorpen in Oostenrijk opgenomen die op meer dan 25 dagen in de maand december een gesloten sneeuwdek hebben van meer dan één centimeter. Heeft een dorp een sneeuwdek groter dan één centimeter op meer dan 25 dagen in december dan is dit dorp sneeuwzeker.

Sneeuwzekerheid met Kerst

In Oostenrijk heb je verschillende plekken waar met de kerstdagen een sneeuwdek ligt. Veel dorpen zijn aangesloten op een skigebied zodat wintersport met kerst ook mogelijk is. Belangrijk voor een sneeuwzekere kerst in Oostenrijk zijn een aantal aspecten waaronder de hoogte en geografische ligging van een dorp. De combinatie van deze aspecten maakt dat een dorp sneeuwzeker is met de kerstdagen.

Seefeld 1200 meter

Seefeld is zeer sneeuwzeker tijdens kerst. Op 27 dagen in december ligt er in Seefeld een sneeuwdek van meer dan één centimeter. Op twintig dagen in december is het sneeuwdek groter dan twintig centimeter. Seefeld is onder andere bekend van de Olympische Winterspelen van 1964 en 1976. Het skigebied van Seefeld heeft, samen met andere dorpen uit de regio, meer dan 250 kilometer aan pistes. Met een verblijf in Seefeld heb je een grote kans op een witte kerst in Oostenrijk.

Galtür 1583 meter

Het dorp Galtür heeft een grote kans op witte kerstdagen. Op meer 29 dagen in december ligt er een sneeuwdek van meer dan één centimeter. Op eenentwintig dagen is het sneeuwdek groter dan twintig centimeter. Tijdens de kerst heeft Galtür dus een hoge sneeuwzekerheid. Het skigebied van Galtür heeft meer dan veertig kilometer aan sneeuwzekere pistes.

Bad Gastein 1100 meter

In het kuuroord Bad gastein ligt er op 28 dagen in december een sneeuwdek van meer dan één centimeter. Op zestien dagen in dezelfde maand is het sneeuwdek dikker dan twintig centimeter. De kans op een witte kerst in Bad Gastein is dan ook groot te noemen. Het skigebied van Bad Gastein heeft, samen met de regio, meer dan 205 kilometer aan sneeuwzekere pistes.

Schoppernau 835 meter

Het dorp Schoppernau in Vorarlberg is zeer sneeuwzeker te noemen. December telt in dit dorp 28 dagen met een sneeuwdek van meer dan één centimeter. Daarnaast ligt er een sneeuwdek van meer dan twintig centimeter op zeventien dagen in december. Wil je een witte kerst in Oostenrijk? Dan is de kans zeer groot in Schoppernau. Het dorp hoort bij het skigebied Diedamskopf en heeft meer dan meer dan veertig kilometer aan pistes.

Bad Mitterndorf 803 meter

Het dorp en skigebied van Bad Mitterndorf is sneeuwzeker tijdens de kerstdagen. Op 25 dagen in december is het sneeuwdek hier groter dan één centimeter. Daarnaast ligt er op dertien dagen een sneeuwdek van meer dan twintig centimeter. Gemiddeld valt er in december in Bad Mitterndorf ruim 67 centimeter sneeuw. Een witte kerst is in Bad Mitterndorf dan ook normaal. Het skigebied van het dorp heeft meer dan 42 kilometer aan pistes.

Nauders 1360 meter

Het dorp Nauders is sneeuwzeker met kerst. Op 25 dagen in december ligt er een sneeuwdek van meer dan één centimeter en op acht dagen is het sneeuwdek groter dan twintig centimeter. Het skigebied van Nauders heeft in totaal 75 kilometer aan pistes. De kans op een witte Kerst in Nauders is hiermee groot.

Schröcken 1263 meter

Wanneer je vakantie viert in Schröcken dan heb je een grote kans op een witte kerst in Oostenrijk. In december ligt er op 29 dagen een gesloten sneeuwdek van meer dan één centimeter. Met andere woorden de kans op witte kerstdagen is meer dan 90 procent. Daarnaast is het sneeuwdek op 24 dagen groter dan twintig centimeter. Het skigebied van Schröcken heeft meer dan 500 kilometer aan pistes omdat het onderdeel is van 'Ski Arlberg'.

Saalbach 1022 meter

Kerst in de sneeuw is in het dorp Saalbach niet uitzonderlijk. Op 26 dagen in december is het sneeuwdek in Saalbach groter dan één centimeter. Op vijftien dagen in de laatste maand van het jaar ligt er meer dan twintig centimeter sneeuw. Het skigebied van Saalbach is verbonden met het dorp Hinterglemm en omvat meer dan 200 kilometer aan piste.

Locaties

De gekozen dorpen zijn officiële weerstations van het Oostenrijkse weerinstituut het ZAMG. De gegevens over de sneeuwhoogte en dikte in december zijn onafhankelijke waarden. De weerstations staan op plekken waar geen invloed is van sneeuwkanonnen en worden niet beïnvloed door derden. Het merendeel van deze stations wordt voor wetenschappelijke doeleinden gebruikt. Met het selecteren van dorpen in Oostenrijk is uitgegaan van de klimaatperiode 1971-2000.
© 2016 - 2024 Marinos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vier sneeuwzekere skigebieden in maart - OostenrijkVier sneeuwzekere skigebieden in maart - OostenrijkJe wilt nog even op wintersport maar het is alweer maart. Langzaam krijgt de zon meer kracht en begint ook de temperatuu…
Diedamskopf - skigebied in Vorarlberg voor de hele familieDiedamskopf - skigebied in Vorarlberg voor de hele familieWintersporten op de flanken van de Diedamskopf in Vorarlberg, is wintersport voor de hele familie. Het skigebied is over…
Axamer Lizum - Wintersport dichtbij Innsbruck in OostenrijkAxamer Lizum - Wintersport dichtbij Innsbruck in OostenrijkHet wintersportgebied Axamer Lizum ligt in Oostenrijk dichtbij Innsbruck. Het skigebied van Axamer Lizum valt onder de O…
Voorwaarden voor een sneeuwzeker skigebiedVoorwaarden voor een sneeuwzeker skigebiedEen sneeuwzeker skigebied dat is voor de meeste wintersporters belangrijk aspect van de vakantie. De meeste wintersporte…

Welke wax te gebruiken voor je snowboardonderhoud?Welke wax te gebruiken voor je snowboardonderhoud?Heb je een eigen snowboard en ben je van plan om zelf je snowboard te waxen? Dan is het belangrijk om te weten welke soo…
Zes sneeuwzekere skigebieden in november - OostenrijkZes sneeuwzekere skigebieden in november - OostenrijkNovember is voor veel mensen nog een echte herfstmaand. Toch heeft deze herfstmaand voor de liefhebber van wintersport v…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Bischoff49, Pixabay
  • http://www.zamg.ac.at/fix/klima/oe71-00/klima2000/klimadaten_oesterreich_1971_frame1.htm
  • http://nl.bergfex.com/seefeld-rosshuette/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Seefeld_in_Tirol
  • http://www.gastein.com/nl/winter/skigebiet
  • http://www.galtuer.com/nl/active/skigebied-galtur
  • http://www.bad-mitterndorf.at/tourismus/winter/skivergnuegen/skigebiet-die-tauplitz/
  • http://www.warth-schroecken.com/en/
  • http://www.nauders.com/de
  • http://www.au-schoppernau.at/
Marinos (59 artikelen)
Laatste update: 03-10-2018
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Wintersport
Bronnen en referenties: 10
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.