Wintersport in Schladming-Dachstein

Wintersport in Schladming-Dachstein Schladming-Dachstein is een skigebied in Steiermark in Oostenrijk. Dit skigebied hoort bij de Ski Amadé, een van de grootste gebieden van Europa. Het skigebied van Schladming-Dachstein wordt ook wel het 4-bergengebied genoemd. Dit skigebied is geschikt voor alle soorten wintersporters, van beginners tot gevorderden.

Ski Amadé

Schladming-Dachstein hoort bij de Ski Amadé. Dit skigebied heeft 760 pistekilometers en is een van de grootste van Europa. Ski Amadé bestaat uit vijf gebieden: Schladming-Dachstein, Salzburger Sportwelt, Grossarltal, Hochkönig en Dachstein.

4-bergengebied

Vaak wordt Schladming-Dachstein het 4-bergengebied genoemd. Het verbindt de vier grootste skibergen van Steiermarken: Reiteralm, Hauser Kaibling, Planai en Hochwurzen. Deze regio heeft 44 kabelbanen/skiliften en 123 pistekilometers. Met één skipas is het echter ook mogelijk om in de liften in de andere gebieden van Ski Amadé te gaan, waardoor men zo'n 760 pistekilometers ter beschikking heeft.

Onderdelen van Schladming-Dachstein

Het gebied is opgedeeld in acht kleinere regio's: Planai-Hochwurzen, Hauser-Kaibling, Ski Reiteralm, Ski Fageralm, Dachstein-Gletscher, Ski Galsterberg, Ramsau am Dachstein en Stoderzinken.

Planai-Hochwurzen

In 2013 werden op de Planai in Schladming de Wereldkampioenschappen alpineskiën gehouden. De afdaling van de top van de Planai naar het dal van 4,6 kilometer is zeer bekend. Op de Planai vind je veel moderne liften, kunstsneeuw-installaties en brede pistes. Het is een modern gebied.

Hauser-Kaibling

De Hauser-Kaibling heeft moderne faciliteiten. De pistes zijn goed geprepareerd, het is er sneeuwzeker en je vindt er genoeg leuke skihutjes. Bovenop de berg (ruim 2000 meter) is er een speciaal terras. Je hebt daar een fantastisch uitzicht over het hele 4-bergengebied.

Ski Reiteralm

De Reiteralm staat vooral bekend om zijn lange, brede pistes. Daarom trainen veel professionele skiërs hier ook. Ook op de Reiteralm bevinden zich veel moderne skiliften en gondels. Op het parcours met tijdregistratie kun je kijken hoe snel je skiet of snowboardt.

Ski Fageralm

De Fageralm is uitermate geschikt voor families. Het is er vaak rustig op de pistes en de pistes zijn breed en overzichtelijk. Vooral voor kinderen is deze berg een paradijs. Er zijn drie speciaal voor kinderen ingerichte ski-routes.

Dachstein-Gletscher

De Hoher Dachstein (Dachstein-Gletscher) heeft een hoogte van bijna 3000 meter. Bovenop heb je een fantastisch uitzicht. Hier bevindt zich de hoogst gelegen hangbrug, de Sky Walk. Voor freestylers is er op deze berg speciaal een freestyle-park: Dachstein Superpark. Er zijn ook veel mogelijkheden voor freeriders om off-piste te gaan.

Ski Galsterberg

Dit gebied is vooral geschikt voor kinderen. Het 'Galstiland' is een groot kinderland met allerlei attracties. Daarnaast is er in dit gebied een rodelbaan te vinden, die zowel 's avonds als overdag geopend is.

Ramsau am Dachstein

Ramsau am Dachstein ligt op een hoog plateau van 1100 tot 1700 meter. Het bestaat uit meerdere kleine dorpjes, die redelijk ver uit elkaar liggen. De pistes in Ramsau zijn vooral geschikt voor kinderen, beginners en licht-gevorderden. Het is een rustig dorp met weinig après-ski.

Stoderzinken

Stoderzinken is een rustig gebied. Het heeft 10 pistekilometers. Je hoeft vrijwel nooit te wachten voor de liften en de skipas is goedkoper dan in de rest van Schladming-Dachstein. Stoderzinken is vooral geschikt voor families en heeft ook een speciaal kinderland.

Lees verder

© 2015 - 2024 Sasflu, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kindvriendelijke wintersportgebieden in OostenrijkKindvriendelijke wintersportgebieden in OostenrijkVoor wintersportvakantie met kinderen is de juiste keuze van het skigebied erg belangrijk. Er zijn verschillende kindvri…
Wintersport in de herfstvakantieWintersport in de herfstvakantieWie aan wintersport denkt, denkt aan de wintermaanden. Maar ook buiten de wintermaanden kan er prima worden geskied of g…
Een ERP-pakket automatiseert de waardekringloopOver wat een ERP-pakket nu precies is en doet, wordt verschillend gedacht. Sommigen zien het als een logistiek pakket da…
Klimaat in OostenrijkHet Oostenrijkse klimaat is zeer divers te noemen door het zeer bergachtige landschap. De uitersten lopen van een arctis…

Doe zelf je snowboardonderhoud met een stappenplanDoe zelf je snowboardonderhoud met een stappenplanWie goed voorbereid op wintersport gaat vergeet niet zijn materialen te controleren. Voor veel wintersporters is het geb…
Bronnen en referenties
  • http://www.skiamade.com/nl/winter/skigebieden-oostenrijk/schladming-dachstein
Sasflu (11 artikelen)
Gepubliceerd: 14-01-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Wintersport
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.