Surf en kitesurf locatie Strand Horst

Surf en kitesurf locatie Strand Horst Wanneer je een locatie zoekt om te surfen of te kitesurfen, denk dan eens aan Strand Horst. Dit strand ligt vlak bij de snelweg, maar is uitgegroeid tot één van de grote surf en kitesurf locaties van Nederland. Door de locatie direct aan de A28 makkelijk te bereiken en dat nog wel midden in Nederland.

Ligging Strand Horst

Strand Horst ligt direct naast de A28, afrit 11 tussen Harderwijk en Ermelo. Het ligt vlakbij Strand Nulde. Aan de overkant vind je Zeewolde, bereikbaar met de pont. De aanlegplaats van deze pont is naast Strand Horst. Voor navigatie is het adres Palmbosweg in Ermelo. Midden in Nederland, dus makkelijk bereikbaar.

Aantrekkelijkheid van Strand Horst

Naast de snelweg klinkt niet erg aantrekkelijk, maar toch is Strand Horst een druk bezocht stukje strand. Het water is hier redelijk ondiep, dus wanneer je van je plank valt, sta je er snel weer op. Niet alleen surfers en kitesurfers zijn te vinden op het water aan Strand Horst. In de winter wanneer het Nuldernauw is dichtgevroren, gaan de ijssurfers aan de slag. Er wordt een klein tarief gerekend voor het parkeren aan het strand. Er is ook een botenhelling aanwezig en er zijn nette toiletten. Het enige nadeel aan het ondiepe water bij strand Horst is het gras wat op de bodem groeit en af en toe wat hinderlijk kan zijn.

Bron: Hans, PixabayBron: Hans, Pixabay

Surf of Kitesurfles

Aan strand Horst is Telstar te vinden. Hier kan je surfplanken huren en natuurlijk ook alle benodigdheden kopen. In de zomermaanden (vanaf april) is het surfcentrum open en kan je hier terecht voor surflessen en kitesurflessen. De benodigdheden zitten bij de lesprijs inbegrepen. Ook is het mogelijk om veiligheidsclinics of freestyleclinics te volgen, zowel voor de beginnende als voor de gevorderde kitesurfer. Wanneer je geen surfbenodigdheden meer hebt en toch weer eens op de plank wil staan kan je hier ook surfspullen huren zonder gebruik te maken van de lessen.

Surfen

In de rest van Nederland leek het surfen op zijn retour te zijn, maar langzaam begint deze sport weer terug te komen. Aan Strand Horst wordt nog steeds volop gesurft. Er zijn ook surflessen te volgen, zowel voor de beginnende als voor de gevorderde surfer. Het surfsfeertje is hier nooit weggeweest.

Kitesurfen

Kitesurfen is een sport die niet overal beoefend mag worden, maar Strand Horst is een officiële kitesurfzone. De sport is erg in opkomst en bezoekers komen uit heel Nederland en zelfs uit Duitsland. Een kitesurfer staat op een surfboard en laat zich door een vlieger over het water trekken. Als geoefende kitesurfer kan je hoge sprongen maken, de professionals wel tot twintig meter hoog. In 2012 werd het PKRA kiteworld toernooi gehouden aan Strand Horst. Hiervoor kwamen de beste kitesurfers ter wereld naar dit strand om het hier tegen elkaar op te nemen.

Bron: Counselling, PixabayBron: Counselling, Pixabay

Stand Up Paddling

Sinds 2011 organiseren ze bij Telstar Strand Horst ook bootcamps Stand Up Paddling, ook wel suppen genoemd. Suppen is peddelen terwijl je staat op een golfsurfboard. Tijdens zo'n bootcamp Stand Up Paddling wordt een combinatie gemaakt van suppen en krachtoefeningen, zowel op het water als op het land. Het is ook mogelijk om hier een proefles te volgen.

Eten en drinken

Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Aan Strand Horst bevinden zich diverse restaurants (McDonald's, Italiaans restaurant en een Wokrestaurant).
© 2012 - 2024 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is stand up paddle of ook wel suppen?Stand up paddling (SUP) in de volksmond ook wel suppen genoemd is de nieuwe zomer trend. Deze nieuwe vorm van watersport…
Kitesurfen, wat is dat?Kitesurfen, ook wel kiteboarden genoemd, begint zijn opmars te maken in Nederland en de rest van Europa. Bij deze waters…
Bootcamp: Sporten in de natuurBootcamp: Sporten in de natuurBootcamp: steeds vaker hoor je ervan of lees je erover. Het is een sportmethodiek die in de Verenigde Staten is ontstaan…
Stranden nabij LissabonLissabon biedt voor elk wat wils. Cultuur, lekker eten, een historische stad maar ook geweldige stranden nabij de hoofds…

Zwembad: onderhoud en reinigingMensen die het hele jaar door gebruik maken van hun zwembad houden best de kwaliteit van het water nauwlettend in het oo…
De actieve vakantieDe actieve vakantieOmdat we druk zijn met het lijf of in de geest, wordt de vakantie van menig man of vrouw grotendeels ingevuld met luiere…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: WikiImages, Pixabay
  • Facebookpagina van Telstar Surf
  • Afbeelding bron 1: Hans, Pixabay
  • Afbeelding bron 2: Counselling, Pixabay
Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 23-03-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Vrije tijd
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.