Activiteiten in de buitenlucht van Almere

Almere is anno 2018 een grote stad, maar ook nog altijd een groene stad met veel verschillende activiteiten in de buitenlucht. Wilt u een dagje uit in de natuur van Almere? Er zijn vele mogelijkheden om te sporten of juist te ontspannen en te genieten van de natuur van Almere. Of u nou wilt wandelen in het bos of wilt windsurfen op het IJmeer, voor elke leeftijd en voor iedereen is er wel een geschikte activiteit te vinden.

Stadslandgoed de Kemphaan

Op Stadslandgoed de Kemphaan is eigenlijk van alles te beleven. Een van de eerste activiteiten die men tegenkomt is het klimbos Fun Forest. Het klimbos beschikt over vijf parcoursen met elk een andere moeilijkheidsgraad. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen terecht bij het klimbos, maar ook voor volwassenen is het klimbos een hele uitdaging. Het klimbos is erg geschikt voor een verjaardagsfeestje of bedrijfsuitje.

U kunt er ook terecht om dieren te bekijken en om sommige dieren te aaien. Er is een kinderboerderij en u kunt een bezoekje brengen aan stichting AAP. Stichting AAP is een stichting die onder andere apen opvangt. Regelmatig wordt er door een verzorger gratis een praatje gehouden over het werk van stichting AAP.

Bij Stadslandgoed de Kemphaan kunt u ook een bezoekje brengen aan dierenpark Almere Jungle. Dit park is in tegenstelling tot de andere activiteiten bij de Kemphaan voornamelijk binnen. Op de Kemphaan zijn ook twee restaurants te vinden dus u kunt zich waarschijnlijk wel een dag vermaken op de Kemphaan.

Survivallen

Op zoek gaan naar een schat, boogschieten, kanoën, survivallen, het kan allemaal bij SEC Survivals in Almere. Kruip door de modder, klim over de obstakels, waar velen proberen droog te blijven is dat tijdens een survivalparcours hier eigenlijk geen optie. Er worden veel bedrijfsuitjes en verjaardagsfeestjes georganiseerd, maar u kunt u ook inschrijven om alleen deel te nemen aan een activiteit. Regelmatig worden er ook speciale evenementen georganiseerd zoals bijvoorbeeld een spooktocht met Halloween en een parcours voor hond en baas met dierendag.

Wilt u op een andere manier zien te overleven? Dan kunt u terecht bij Gladiator Sports in Almere Buiten. Anno 2018 heeft Gladiator Sports het grootste combatpark van Nederland. U kunt hier onder andere paintballen en airsoften. Hun speelvelden zijn verspreid over 10 hectare bosgebied.

Wandelen

Om te gaan wandelen hoeft u maar de deur uit te gaan en u bent onderweg, maar soms is het de moeite waard om op een andere plek te gaan wandelen. Almere heeft vele bossen, parken en stranden en dus veel mogelijkheden om te gaan wandelen in de natuur. Bij de VVV kunt u een boekje aanschaffen waar onder andere 10 wandelroutes in Almere in staan omschreven. Een aantal bossen in Almere waar u kunt wandelen zijn:
 • het Kotterbos
 • het Waterlandsebos
 • het Cirkelbos
 • Het Verzetsbos
 • Het Vroege Vogelbos

Het bekendste natuurgebied om te wandelen in de omgeving van Almere zijn de Oostvaardersplassen. Het natuurpark beschikt over een gebied van zo'n 5600 hectare natuur. Buiten veel verschillende vogelsoorten om zijn er onder andere ook grotere dieren zoals paarden, reeën en runderen. Langs de routes vindt u vogelkijkhutten en andere uitkijkpunten.

Wilt u niet alleen wandelen of wilt u meer te weten komen over de omgeving of de mooiste plekjes zien? Onder andere bij Stadslandgoed de Kemphaan en bij de Oostvaardersplassen kunt u eropuit met een gids of boswachter. Soms zijn er ook speciale nachtwandelingen, kinderwandelingen of wordt er een fotografiecursus in de natuur georganiseerd.

Watersporten

Almere grenst aan het IJmeer en het Gooimeer en heeft vele wateren door de stad lopen. Almere is dan ook een perfecte plek voor het uitoefenen van verschillende watersporten. U kunt kiezen uit onder andere:
 • wakeborden
 • zeilen
 • windsurfen
 • stand-up paddle
 • kanoën

Wilt u het liever wat rustiger aan doen? Dan kunt u ook een motorboot huren of een barbecue-fundonut. Een barbecue-fundonut is een ronde motorboot met een barbecue in het midden.

Gratis buiten sporten in Almere Buiten

In de straat de Evenaar in Almere Buiten kunt terecht voor verschillende sporten. De Evenaar is een lange straat met twee wegen en daartussen een breed stuk met sportkooien. De eerste sportmogelijkheid is het skatepark. Daarnaast vindt u nog een basketbalveld, voetbalveld en tennisveld. De velden zijn omheind zodat er niet zomaar een bal op de naastgelegen autoweg terecht kan komen. De sportvelden liggen vlak naast het centrum van Almere Buiten dus het is eventueel te combineren met winkelen of een hapje eten.

Evenementen

In Almere worden regelmatig evenementen in de openlucht georganiseerd. Vooral op het Almeerderstrand kunt u regelmatig terecht voor bijvoorbeeld theater of muziek. Een aantal evenementen die jaarlijks terugkeren in Almere zijn:
 • De triathlon van Almere naar Amsterdam
 • Strandfestival Zand
 • de Libelle Zomerweken
 • Terrassenfestival
 • Openluchttheater Vis a Vis
 • Havenfestival
 • Freefestival
© 2018 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De stad Almere in FlevolandIn Almere vind men onder andere een bioscoop, de voetbalclub Almere City, verschillende winkelgebieden, stranden een bow…
L'estartit in de Costa BravaHet Spaanse dorpje L‘estartit ligt in de Costa Brava en is populair onder de toeristen. L'estartit biedt activiteiten aa…
Geschiedenis van AlmereVeel mensen zullen zeggen dat Almere geen geschiedenis heeft. Dit is een lastig stuk, want wat is geschiedenis, wanneer…

Oosterschelde: grootste Nationaal Park van NederlandOosterschelde: grootste Nationaal Park van NederlandWat is het grootste Nationaal Park van Nederland? De Oosterschelde! De Oosterschelde is een aftakking van de Schelde en…
De Loosdrechtse Plassen een uniek watersportgebiedDe Loosdrechtse Plassen een uniek watersportgebiedDe Loosdrechtse Plassen staan bekend als een uniek natuur- en watersportgebied, gelegen tussen Utrecht en Amsterdam. Het…
Bronnen en referenties
 • https://www.boei2.nl/
 • https://www.vvvalmere.nl/nl
 • https://www.staatsbosbeheer.nl/Natuurgebieden/stadsbossen-almere
 • https://www.kemphaan.nl/
 • https://www.gladiator.nl/
 • https://www.sec-survivals.nl/
Bembi (500 artikelen)
Gepubliceerd: 08-10-2018
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Vrije tijd
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.