Regenhoes houdt schoenen droog bij fietsen in de regen

Regenhoes houdt schoenen droog bij fietsen in de regen Een regenpak beschermt je schoenen meestal niet tegen de regen. Wil je toch met droge voeten aankomen op plaats van bestemming dan kun je gebruik maken van speciale regenhoezen voor over de schoenen. Een regenhoes, regenschoen of schoen cover is een hoes die je over je eigen schoen heen aantrekt en die met een elastieken band, koortje of klittenband om het been aansluit. Zo kom je niet alleen aan met een droge trui en broek maar ook met droge schoenen en sokken.

Regenhoes voor over de schoenen


Het ongemak van natte schoenen en sokken

Menig Nederlander kiest de fiets als vervoersmiddel om dagelijks naar het werk te gaan. Ook voor veel andere doeleinden gebruiken we de fiets. Dit is misschien lekker als het droog weer is maar als het regent vinden we het vaak een stuk minder prettig. Wie toch graag met de fiets gaat of wellicht geen andere optie heeft maakt dan de meeste kans om droog aan te komen door een regenpak te gebruiken. Regenpakken zijn al voor een paar euro aan te schaffen en de meeste mensen hebben er wel een in huis. Een grote ergernis van veel mensen is echter dat de meeste regenpakken de schoenen niet beschermen tegen de regen. Wie het wel eens heeft meegemaakt weet hoe vervelend het kan zijn om met natte schoenen en daardoor tevens natte sokken op het werk te komen. Wanneer je geen tijd hebt om deze te laten drogen op de verwarming dan loop je de hele dag te soppen in je schoenen. Hoe fijn zou het dan zijn om ook je schoenen en sokken droog te kunnen houden wanneer je door de regen moet fietsen? Speciale regenhoezen voor de schoen bieden in dat geval een uitkomst.

Verschillende soorten bescherming tegen de regen

Wil je je schoenen droog houden tijdens het fietsen dan kun je dit op verschillende manieren doen. Fiets je slechts een enkele keer door de regen dan zou je er voor kunnen kiezen om een voorraadje wegwerphoesjes in huis of in je tas te hebben. Dit zijn de bekende blauwe hoesjes die je bijvoorbeeld ook nog wel in het ziekenhuis ziet. Mits gemaakt van plastic kunnen deze hoesjes je (lage) schoenen prima droog houden tijdens het fietsen. Omdat het materiaal snel slijt en mogelijk zelfs scheurt wanneer je er buiten mee loopt zijn ze meestal maar geschikt om één of enkele keren te gebruiken.

Heb je ze vaker nodig en wil je een duurzamere oplossing dan kun je kiezen voor echte regenhoezen of regenschoenen. Dit zijn kunststoffen hoezen die wind- en waterdicht zijn en vaak gemaakt zijn van hetzelfde materiaal als een regenjas of regenbroek. De hoes sluit middels elastiek, klittenband of een koortje aan om de enkel of het onderbeen en bedekt zo de gehele schoen. De bovenkant van de hoes kan zowel onder als boven de pijpen van de regenbroek gedragen worden. Er bestaan ook regenhoezen speciaal gemaakt voor gebruik op een racefiets, waarbij rekening gehouden wordt met het pedaalmechanisme. Deze zijn er bijvoorbeeld ook van neopreen.

Verschillende benamingen

Wanneer je in een webshop op zoek gaat naar regenhoezen of een andere vorm van bescherming tegen de regen voor je schoenen dan kun je deze accessoires onder verschillende benamingen aantreffen. Zo kun je onder meer zoeken op de volgende termen:
  • Regenhoezen
  • Schoenhoezen of schoenhoesjes
  • Regenschoenen
  • Regenoverschoenen
  • Schoen covers
  • Waterdichte schoenbeschermers

Maatvoering

Goed om te weten is dat wanneer je een 'regenschoen' koopt het niet gaat om een waterdichte schoen maar puur om een hoes die je over je eigen schoenen heen kan gebruiken. Net zoals bij sokken wordt voor de maatvoering vaak een reeks maten gebruik zoals 39-42 of 42-45.

Regenhoes voor over een fietsschoen (racefiets)

Zoek je regenhoezen voor over fietsschoenen met een pedaalmechanisme dan doe je er goed aan om te kijken of er hoezen verkrijgbaar zijn van hetzelfde merk, die vervolgens precies op jouw schoenen zijn afgestemd. Er bestaan ook universele regenoverschoenen voor op de racefiets.

Lees verder

© 2017 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Stinkvoeten, hoe kom ik van mijn stinkvoeten af?Last van stinkvoeten? Het niet durven uittrekken van uw schoenen? Stinkvoeten zijn heel erg vervelend en worden ook als…
Waterdichte sokken, oplossing voor natte voeten bij sportWaterdichte sokken, oplossing voor natte voeten bij sportIedereen die regelmatig buiten gaat sporten maakt het wel eens mee. Na een hevige regenbui zijn je schoenen doorweekt en…
Wat is een goed regenpak?Wat is een goed regenpak?In Nederland regent het zeer regelmatig. Om onderweg droog te blijven bestaan er verschillende mogelijkheden. Een van de…
Voeten verzorgenVoeten zijn heel belangrijk, ze hebben heel wat te voorduren. Je moet ze daarom goed verzorgen. Maar hoe verzorg je je v…

Spelregels voor het dobbelspel bij Sinterklaas en KerstmisSpelregels voor het dobbelspel bij Sinterklaas en KerstmisAls december weer in aantocht is, zullen vele families en vrienden weer een gezellig avondje plannen voor Sinterklaas en…
Spannende buitenactiviteiten in binnen- en buitenlandSpannende buitenactiviteiten in binnen- en buitenlandWe gaan met zijn allen graag naar buiten om de dagelijkse drukte te ontvluchten en even een moment van ontspanning te zo…
Bronnen en referenties
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 28-10-2019
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Vrije tijd
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.