Antwerpen: recreatie Linkeroever

Antwerpen: recreatie Linkeroever Linkeroever biedt een adembenemend uitzicht over Antwerpen. Wanneer de zon onder is gegaan en de straatverlichting aangaat, is de Kathedraal mooi zichtbaar. In de zomermaanden kan hier heerlijk in het gras worden gezeten. Maar een hapje eten is ook geen probleem aan de gezellige boulevard. Er kan gewandeld worden met uitzicht op de Schelde. Veel mensen die naar Antwerpen gaan, komen niet op Linkeroever, maar wanneer men langer dan een paar dagen blijft, moet men een kijkje nemen op Linkeroever. Niet alleen voor het adembenemende uitzicht, maar ook de wandeling langs de Schelde is een aanrader, zeker als u uw hond bij zich heeft.

In België aan de andere kant van de Schelde, tegenover Antwerpen, ligt Linkeroever

Linkeroever wordt van de stad Antwerpen gescheiden door de Schelde. Vanaf de stad Antwerpen is Linkeroever bereikbaar via fiets- en wandeltunnels (Sint Annatunnel en de Kennedytunnel), maar ook via autotunnels (Waaslandtunnel en de Kennedytunnel). De fiets- en wandeltunnel zijn één tunnel. Op de wal gaat men met een roltrap of de lift naar beneden, dan loopt of fiets men door een lange tunnel en gaat men op de andere wal weer met de roltrap of lift omhoog. Ook met de metro kan men vanaf de stad Antwerpen naar Linkeroever, tramlijnen 3, 5, 9 en 15 rijden via de Brabotunnel.

Recreatie

Wandelen

Er is een wandelpad vanaf het Sint Anna strand tot aan het Openlucht Ankermuseum Boeiende Weide en de Sint Annatunnel. Dit wandelpad loopt parallel langs de Schelde. Het pad heeft onderweg verschillende bankjes om op uit te rusten, sommige in de schaduw, anderen aan een kinderweide of een stuk gras. Op het gras kan men in de zomer op een kleedje een boek lezen of de kinderen in de gaten houden terwijl deze op de toestellen spelen. Ook loopt het pad langs een haventje, hier ziet men boten van verschillende formaten liggen. Het wandelpad gaat verder tot de watersportplas waar verschillenden clubs gevestigd zijn. Meer westelijk ligt het Sint Anna bos en het vogelbroedgebied Blokkersdijk, hier kan men over de paden wandelen.

Restaurantjes

Aan de noordelijk gelegen wandeldijk liggen een aantal restaurantjes, hier kan men op het terras genieten van een drankje en een hapje. De prijzen zijn niet veel hoger dan het gangbare in Nederland in de stad. De gerechten zijn van diverse keukens, dus er is keuze voor het soort eten en drank. Daarnaast is er een loungeclub neergezet, veel studenten weten hun weg hier naartoe te vinden. Na een wandeling kunt u meteen genieten van een drankje en hapje.

Strand

Er is een strand gelegen vlakbij de restaurantjes aan de Schelde, met mooi uitzicht over de stad Antwerpen. Men mag het water niet in, er is te sterke stroming en er varen grote schepen langs. Men mag op het strand op een kleedje liggen en zitten.

Zwembad

Naast de restaurantjes vlakbij het strandje is openlucht zwembad De Molen gelegen. Hier kan men zwemmen en afkoelen in warme zomermaanden. Het zwembad vraagt entree en is beperkt open. Het zwembad beschikt over een 50 meter bad van 28 graden en een plonsbad. Het beschikt ook over een lift voor gehandicapten. Er is een grote ligweide aanwezig.

Camping

Naast het zwembad is camping De Molen gelegen. Het is niet een heel dure camping, het heeft alle benodigde faciliteiten. Men kan hier in een tent, camper, caravan maar ook kampeerhut overnachten.

Natuurspeelpark

Bij de restaurantjes aan de kastanjedreef ligt een natuurspeelpark, dit is een speelpark voor kinderen gemaakt van natuurlijke producten. Boomstammen, bomen, gras, bruggen, water, er is van alles te beleven. Er is rekening gehouden met verschillende leeftijden bij het ontwikkelen van dit park. Zo kan elk kind iets vinden wat hij leuk vindt om te doen. De speeltuin is ook ingericht voor mindervalide, dit maakt juist dit speelpark zo speciaal.

Wonen

Op linkeroever zijn vele woonwijken gevestigd. Er staan hele hoge flatgebouwen, maar ook veel eengezinshuizen. Er is voldoende parkeergelegenheid, maar soms geldt er betaald parkeren. Verder zijn er een aantal kleine centra met winkeltjes. Ook is er aantal tramstations, grote parkeerplaatsen en busstations. De stad Antwerpen heeft een Universiteit en daar wonen veel studenten, maar ook op Linkeroever zijn veel studenten te vinden, door de betere betaalbare huurprijs.
© 2015 - 2024 Ballerina, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Openluchtzwembaden in en rond AntwerpenOpenluchtzwembaden in en rond AntwerpenDe perfecte citytrip bestaat uit een juiste combinatie van een vleugje cultuur en op tijd en stond wat ontspanning. Bezo…
Kerstshoppen? Winkelstad Antwerpen!Antwerpen aan de Schelde is de Vlaamse winkelstad. Antwerpen kent enkele zeer gezellige winkelwijken, vol bekende modeza…
Antwerpen: Gouden Eeuw 1490-1530 eerste groeifaseDe ontwikkleing van de stad Antwerpen in de 16e Eeuw was grandioos. Na Parijs was Antwerpen de grootste stad ten noorden…
Dagje uit naar België waar naar toe?Dagje uit naar België waar naar toe?België is voor de Nederlandse toerist een aantrekkelijke bestemming. Zonder al te ver te hoeven rijden, is het mogelijk…

Jongerenvakantie: Bestemmingen met veel uitgaansgelegenhedenJongerenvakantie: Bestemmingen met veel uitgaansgelegenhedenBelangrijke ingrediënten van een ideale zonvakantie zijn natuurlijk een mooi strand met bars en restaurants en daarbij g…
Staycation: Lekker op vakantie in eigen huisElk jaar in de zomer is er weer een uittocht van Nederlanders die op vakantie gaan, uren in de file staan en van tevoren…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Linkeroever_(Antwerpen)
  • http://www.camping-de-molen.be/
  • https://www.platformbuitenspelen.nl/robinsontuin-een-speeltuin-voor-mindervaliden
Ballerina (33 artikelen)
Laatste update: 22-11-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Vrije tijd
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.