10 tips voor regen in de vakantie

Als het regent in de vakantie word je al snel overmand door het gevoel: moet ons dat nu juist treffen? Waarom wij? Vervolgens geraak je in een negatieve spiraal en baal je van de regendag. Dat heeft bij diverse mensen tot gevolg dat ze dan maar veel gaan zeuren, klagen, emotie-eten, drinken of blowen. Andere mensen gaan uit armoe toch maar dat saaie museum bezoeken. Maar dat is nergens voor nodig. Regen hoort bij het leven en je kunt gewoon genieten van een regenachtige dag. Let op! Dit artikel is geschreven vanuit de persoonlijke visie van de auteur en bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.

Bron: adrian.benko, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Bron: adrian.benko, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Inhoud:


1. Ga naar de slaapkamer

Veel mensen gaan met hun geliefde op vakantie. De hele dag loop je stad en land af omdat je samen zo veel mogelijk wilt genieten van de nieuwe omgeving. En als het avond is, is er nog maar weinig tijd om van elkaar te genieten. Je bent een beetje moe en wilt eigenlijk slapen. Daarom kun je een regendag uitstekend inzetten om eens niet erop uit te trekken om dingen te zien die er de volgende dag ook nog zijn. De slaapkamer van je hotel kan een hele geschikte plek zijn om de hele dag van elkaar te genieten.

2. Ga lekker zwemmen

Als het regent word je nat en als je zwemt ook. Overal ter wereld zie je lege zwembaden in de regen. Maar waarom eigenlijk? Is het dan echt zo erg om druppels op je toch al natte lichaam te voelen? Nee! Natuurlijk maakt dat geen bal uit. Je kunt heerlijk van een leeg zwembad genieten als het regent. Als je plezier uitstraalt is de kans enorm groot dat anderen jouw voorbeeld zullen volgen.

3. Ga snorkelen

Voor snorkelen geldt hetzelfde als voor zwemmen; dit kun je probleemloos doen in de regen. Je kunt niet nog natter worden dan als je zwemt in een zee of lagune om te snorkelen. Snorkelen is een leuke activiteit, vooral als het water helder is en je ver kunt kijken. Wie snorkelt in de regen is al snel een uur verder en in die tijd kan de regenbui best al eens opgehouden zijn.

4. Wandel met een paraplu

De mens heeft tegenwoordig een paraplu uitgevonden en her en der verspreid zijn er winkels waar deze te koop is. Het is heel gezellig om met zijn tweeën onder een paraplu te lopen. Daarom kun je van alles ondernemen als het regent.

5. Neem een rustdag

Mocht je toch de regen helemaal niet op prijs stellen, of het regent te hard, of al dagenlang? Dan is het goed om je actieve vakantie te onderbreken met een rustdag. Heerlijk eens even niet haastig naar musea, trams, treinen, metro´s, taxi´s rennen; dat is pas echt vakantie. Tijdens de rustdag is er tijd voor van alles:
  • Je kunt in een bar een praatje maken met het personeel of andere vakantiegangers,
  • Je kunt een volgende vakantie plannen,
  • Je kunt rustig alles op orde brengen zodat je op andere dagen je spullen makkelijk kunt vinden,
  • Je kunt even ansichtkaarten schrijven,
  • Je kunt lezen in je meegenomen boeken en tijdschriften,
  • Je kunt een taalcursus van internet downloaden en lekker iets leren,
  • en je kunt een massagebehandeling of spa-treatment laten ondergaan die men vaak in hotels aanbiedt.

6. Pak een boek

Velen nemen een boek mee maar weinigen lezen het. Op een regenachtige dag kun je ervoor kiezen om lekker diep in je boek te duiken. Dat is ook vakantie vieren. Anderen nemen een stapel tijdschriften mee en brengen deze soms ongelezen terug. Dan is het ideaal om tijdens een regendag lekker in je magazines te neuzen. En wat dacht je van die 1200 boeken op je E-reader die je nog nooit hebt gelezen? Eindelijk kun je minstens één van deze boeken lezen.

7. Schrijf je vakantielogboek

Misschien had je het je helemaal niet voorgenomen om een vakantieboek te schrijven maar waarom eigenlijk niet? Iedere computergebruiker kan tegenwoordig eenvoudig een word-document maken, er wat teksten bij schrijven en deze larderen met foto´s. Zo maak je voor jezelf, vrienden, familie en reispartner een leuk document dat je later nog eens kunt teruglezen. Als je het document exporteert als PDF, kan iedereen het lezen. Je kunt het als PDF per email versturen. Verder kun je het zelfs uitprinten in PDF-vorm. Zo maak je een uniek geïllustreerd vakantielogboek. Daarnaast is het mogelijk om de geschreven teksten te uploaden naar je blog, zodat je iedereen op die manier kan laten meegenieten van jouw reis. Als je eenmaal terug bent in Nederland, kon je er echt niet meer aan toe om dat soort dingen te doen. Daarom is een regendag op deze manier gebruiken een goed idee.

8. Sorteer je vakantiefoto´s

Sommige mensen klikken maar al te snel met hun cameraatje. Dat kan resulteren in honderden of zelfs duizenden kiekjes. Het is te veel gevraagd voor je omgeving om al deze kiekjes te bekijken. Kies daarom de 50 allerleukste vakantiefoto´s uit als een selectie en laat deze aan mensen zien. Zo verkrijgen anderen een veel betere indruk van je vakantie en treedt er geen fotokijkmoeheid op.

9. Geniet van uitgebreide maaltijden

Eten hoort ook bij vakantie vieren. Als het regent kun je ervoor kiezen om veel verschillende kleinere hapjes te nemen zodat je de rijke, gevarieerde lokale keuken kunt proeven. Neem eens drie voorgerechtjes in plaats van een hoofdmaaltijd. Het eetfestijn zal dan wat langer duren, maar wat maakt het uit? Het regent toch.

10. Heb een goed gesprek

Niet zelden komt het voor dat mensen die elkaars partner zijn te weinig tijd inlassen voor een goed gesprek. En als het er dan op aan komt is men soms geneigd om na vijf minuten te zeggen: ik vond het erg fijn dit nu eens uitgesproken te hebben, en dan door te gaan met het uitkramen van allerlei alledaagse trivialiteiten. Nee, dat is geen goed gesprek. Een goed gesprek duurt minstens een uur en kan zelfs drie uur duren. Als de zon schijnt en je de vakantie in je bol hebt, is het niet het juiste moment voor een goed gesprek. Maar als het regent kun je best drie koppen koffie lang met elkaar praten over de dingen die soms minder goed lopen. Een vakantie is telkens weer een test van een relatie, of het nu een vriendschap of partnerschap is. Daarom kan een regenachtige dag als geschenk uit de hemel komen; eindelijk heb je lekker de tijd om dingen te bespreken die later potentiële probleempunten zijn. Op deze manier houd je de relatie in positief vaarwater.
© 2015 - 2024 Tom008, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Handige tips en outfits voor een regenachtige dagHandige tips en outfits voor een regenachtige dagTijdens de lente- en herfstmaanden regent het vaak. Het is dan lastig om kleding uit te kiezen. Suède schoenen en kledin…
Stormparaplu: deze paraplu waait niet kapot tijdens storm!Storm, regen, hagel en wind in Nederland: alle paraplu´s gaan kapot. De stormparaplu is windbestendig tot een stormkrach…
Informatie over snorkelenSnorkelen houdt in dat men dankzij een uitrusting een lange tijd met het hoofd onder water kan blijven. Zo kan men koraa…
De Senz Paraplu, een innovatieve, succesvolle ParapluNederlandse uitvinders hebben een stormbestendige paraplu uitgevonden. De paraplu kan niet binnenstebuiten klappen. Hij…

Wandelen in de Ardennen: wandeltips en gevarenWandelen in de Ardennen: wandeltips en gevarenWandelen in de Ardennen is een leuke activiteit. De Ardennen met zijn mooie landschappen, smalle paadjes, bossen, rotsen…
La Trappe FietsroutesDat La Trappe de enige Nederlandse Trappist is, is bij de meeste bierliefhebbers wel bekend. Dat La Trappe ook nog een a…
Bronnen en referenties
  • Foto regen op gras: adrian.benko
  • Andere foto bloem: Thomas Dijkman
  • Afbeelding bron 1: adrian.benko, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
Tom008 (1.183 artikelen)
Laatste update: 16-11-2023
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Vrije tijd
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.