Slecht weer in de zomer: Anti-verveeltips

Slecht weer in de zomer: Anti-verveeltips Het is zomer, maar het weer in Nederland kun je niet altijd vertrouwen. Je vrienden zijn op vakantie of door het slechte weer kunnen dingen die je hebt afgesproken niet doorgaan. Hoe kun je de zomer doorkomen zonder je te vervelen als het weer even wat minder is?

Achterliggende klusjes

In huis zijn er altijd wel een paar (vervelende) klusjes die zijn blijven liggen. Nu je toch liever niet naar buiten gaat, kun je de tijd beter nuttig besteden door deze klusjes eens te gaan doen.

Opruimen en schoonmaken

Er zijn vast wel wat kastjes of laatjes die eens goed opgeruimd kunnen worden. Pluis je badkamerkastjes eens uit en haal de bestek la in de keuken leeg. Maak eerst met een sopje alles schoon. Vervolgens selecteer je dingen die weggegooid of weggegeven kunnen worden, berg je spullen die niet in het laatje of kastje horen ergens op en doe je de rest weer netjes terug.

Het huis opknappen

Wat zou er nog eens moeten gebeuren in huis? Misschien moet nog ergens een plafond gewit worden, mag een meubelstuk opnieuw in de lak of moeten er ergens snoertjes weggewerkt worden. Het zijn de wat minder leuke klusjes, maar als je ze eenmaal gedaan hebt, ben je er ook voor enige tijd vanaf.

Fotoalbums

Vaak liggen fotoís ergens in een kast te verstoffen. Ga er eens goed voor zitten en zoek al je fotoís uit. Maak fotoalbums, zodat alle fotoís gerangschikt zijn. Ben je wat creatiever? Dan kun je beginnen met een scrapbook!

Papierwerk

Zoek eens al je papierwerk uit. Koop een map en een setje tabbladen en organiseer je papierwerk in verschillende categorieën. Je zult waarschijnlijk veel papieren kunnen weggooien, maar je zult ook nog veel moeten bewaren. Als alles goed gerangschikt is, kun je belangrijke papieren snel terugvinden.
Tip: Maak een map met alle handleidingen van apparatuur en (kopieën van) kassabonnen die je moet bewaren. Zo hoef je nooit meer in laatjes te gaan zoeken, omdat alles netjes bij elkaar zit.

Maak het binnen gezellig!

Ook binnen kun je het gezellig maken. Maak een lekker zithoekje op de bank en ga daar het boek lezen dat je eigenlijk voor op het strand had bewaard. Of spreek af met vrienden!

Gourmetten

Kan de geplande barbecue niet doorgaan? Ga dan gezellig binnen aan de keukentafel gourmetten. Maak een kan huisgemaakte sangria en zet een fruitsalade op tafel om alsnog het zomergevoel te krijgen.

Eigen terras

In de zomer strijken we graag op een terrasje neer. Helaas kan dit met slecht weer niet. Maak het thuis daarom extra gezellig. Maak lekkere zomerse hapjes, bijvoorbeeld tapas, trek een fles rosé open en zet een zomers (lounge)muziekje aan. Gegarandeerd een succes!

Dvdís kijken

Het is nu de uitgelezen kans om lekker niks te doen en op de bank te hangen met een paar goede dvdís. Houd een filmmarathon, waarbij iedereen een film meeneemt. Maak lekkere hapjes, zet een drankje op tafel en de filmmarathon kan beginnen! Je kunt hier natuurlijk ook een leuke serie voor uitkiezen.

Binnen sporten

Kun je door het slechte weer niet je dagelijkse hardlooprondje of skeelerroute doen? Ga dan binnen sporten. Pak die yogamat erbij, zet een work-out of Zumba filmpje van YouTube op en ga lekker sporten. Ook is dit de uitgelezen kans om een sportspel op je game console aan te zetten (bijvoorbeeld Wii fit). Dit zijn ook leuke activiteiten om samen te doen.

Met kinderen

De kinderen hebben 6 weken lang zomervakantie en zullen, ondanks het slechte weer, toch vermaakt moeten worden. Waarschijnlijk hebben je kinderen zich verheugd op dagjes pretpark, dagjes strand en lekker lang buitenspelen en dit kan nu niet doorgaan. Wat zou je nog wel kunnen doen?

Indoor speeltuin

In Nederland heb je veel indoor speeltuinen, waar de kinderen zich voor een kleine prijs de hele dag kunnen vermaken, terwijl jij in het restaurantje een koffie drinkt. De kinderen zullen zo druk bezig zijn met spelen, dat ze het slechte weer al gauw vergeten.

Interactief museum

Er zijn veel musea te vinden waar kinderen interactief bezig kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan Nemo Amsterdam, Corpus Leiden en het Museon in Den Haag. Naast dat de kinderen lekker bezig zijn, zijn ze ook nog eens educatief bezig. Dit is zeker weten een succesvol dagje uit!

Binnen kamperen

Heb je de kinderen een avondje kamperen in de achtertuin beloofd? Waarom zou je dit niet gewoon naar binnen verplaatsen? Laat je kinderen binnen een tent bouwen, geef ze wat lekkere hapjes, limonade en een vakantie doe-boek en ze zijn uren zoet. Om het nog wat echter te maken, kun je (samen met de kinderen) een sterrenhemel en een kampvuur knutselen van knutselkarton. De sterrenhemel kun je natuurlijk ook goed maken van glow-in-the-dark sterren!
Tip: Ook een picknick kun je binnen doen. Schuif alles in de woonkamer aan de kant, leg een picknickkleed neer en ga in de woonkamer picknicken. Voor een extra zomers gevoel kun je een vaasje met zomerbloemen neerzetten.

Jam maken

Haal allerlei soorten zomers fruit bij de (super)markt en ga met de kinderen jam maken. Fruit geeft een zomers gevoel en het maken van jam is een leuke bezigheid voor een aantal uren. Eerst moet het fruit gewassen en gesneden worden en daarna moet het ingekookt worden en in een potje gedaan worden. De kinderen kunnen hierna ook het labeltje zelf leuk versieren, zodat zij hun eigen pot met jam hebben.

Knutselwerk voor op het raam

Word je somber als je naar buiten kijkt? Ga met de kinderen zomerse knutselwerken maken en plak dezen op het raam of zet ze in de vensterbank. Van knutselkarton en andere knutselspullen kun je leuke bloemen, grasvelden, zonnetjes, vlinders en andere zomerse dingen maken.

Toch naar buiten

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om toch naar buiten te gaan, ook al is het slecht of minder goed weer. Het is heerlijk om na een regenbui de frisse lucht in het bos op te snuiven. Als het hard waait, kun je gaan vliegeren op het strand. Frisse lucht doet je goed en geeft je een goed humeur.

Slecht weer deze zomer? Jij vermaakt je wel!
© 2013 - 2024 Mirjamsel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zweten verminderen, klaar voor de zomer!Zweten verminderen, klaar voor de zomer!Het warme weer komt er weer aan, tijd om jezelf zomer klaar te maken. Heerlijk, op het strand met een lekker drankje erb…
Seizoenen: betekenis, data en halfrondeSeizoenen: betekenis, data en halfrondeVier keer per jaar wisselen wij in Nederland van seizoen. In de lente komt de wereld tot leven, in de zomer is het warm,…
Het jaar dat de zomer niet kwam: een eskimo-legende bewezenHet jaar dat de zomer niet kwam: een eskimo-legende bewezenIn het noordwesten van Alaska wonen de Kauwerak-eskimo's. De Kauwerak-eskimo's hebben een dramatische legende die al gen…
Afvallen in de zomerAfvallen in de zomerWist je dat de zomer de perfecte periode is om af te vallen? Afvallen in de zomer gaat bij veel mensen een stuk makkelij…

Chalencon, Boucieu le Roi en VelorailIn het hart van de groene Ardèche liggen karakteristieke plaatsjes. Badend in de zon, beneveld door de geur van knoflook…
Simpel helder zwembadwater in het opzetzwembadLekker zwemmen in je iegen zwembad, maar niet teveel werk? Lees dan dit artikel en je weet hoe het moet.
Mirjamsel (66 artikelen)
Laatste update: 14-07-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Vrije tijd
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.