Amerika: op vakantie naar Detroit

Amerika: op vakantie naar Detroit Detroit kan een hele interessante stad zijn om te bezoeken. De stad heeft een rijke geschiedenis. Detroit heeft bijnaam Motown te danken aan alle grote autobedrijven in en rondom de stad. Er zijn verschillende bezienswaardigheden die de moeite waard zijn voor een vakantie of stedentrip. Het vliegveld ligt dicht bij de stad en er vliegen verschillende maatschappijen op Detroit. Ook zijn er meerdere hotels in verschillende prijsklassen. Lees er alles over in dit artikel.

Detroit Motown

Detroit zal niet de eerste stad zijn waar de meeste mensen aan denken voor een vakantie naar de Verenigde Staten. Toch heeft deze stad in Michigan veel te bieden voor wie geïnteresseerd is. De geschiedenis van de stad gaat terug tot 1700. De stad werd destijds door Franse ontdekkingsreizigers gesticht. Lange tijd was het een onbeduidend stadje, maar dat veranderde aan het einde van de 19e eeuw. De stad profiteerde van de industrialisatie en werden veel fabrieken gesticht. Met name de auto-industrie vond haar thuisbasis in de Amerikaanse stad. De grote drie, te weten Ford, Chrysler en General Motors, hebben allemaal hun hoofdkwartier in Detroit of in een van de voorsteden. De nieuwe fabrieken trokken ook veel arbeiders aan, een groot deel van hen was van Afro-Amerikaanse afkomst. Detroit kreeg de bijnaam Motown.

Detroit in Ruins

Het verval trad in rond de jaren tachtig. Veel van de arbeid werd verplaatst naar het zuiden van de Verenigde Staten of naar het buitenland omdat de lonen daar goedkoper waren. De stad raakte in verval en verloor ruim de helft van de bevolking. De bevolking daalde van 1.8 miljoen naar ongeveer 0.8 miljoen. Dit had ook gevolgen voor de inkomsten van de stad. Er moest heftig bezuinigd worden op allerlei publieke voorzieningen. Veel huizen kwamen leeg te staan en sommige delen van de stad zien er uit als een spookstad. Vooral de Afro-Amerikaanse bevolking die grotendeels in de binnenstad woont werd hard getroffen. Gedurende de eerste jaren van de 21e eeuw begon de stad langzaam op te klimmen uit het economische dal, totdat zij hard getroffen werd door de Kredietcrisis. Opnieuw verdwenen er veel banen en de verschillende autobedrijven konden met steun van de Amerikaanse overheid gered worden. Heel bekend is de fotoreportage Detroit in Ruins die in 2010 gemaakt werd over het verval in Detroit.

Vliegveld van Detroit

Detroit is per vliegtuig goed bereikbaar. U kunt vliegen op Wayne County Airport. Dit vliegveld ligt dertig kilometer ten zuiden van de stad. Zorg er wel voor dat u een auto heeft wanneer u de stad bezoekt, want het openbaar vervoer is belabberd. Er is een kleine lightrail in downtown en er zijn plannen op deze door te trekken via Woodward Avenue, de belangrijkste straat van de stad, maar die plannen zijn nog in een pril stadion. Vanaf het vliegveld rijdt slechts eenmaal per uur een bus. Detroit heeft onder andere voor de sportliefhebber veel te bieden. De ijshockeyclub Detroit Red Wings speelt in het Joe Luisstation, de American Footballclub Lions spelen op Ford Field, de NBA-club Detroit Pistones spelen in The Palace of Auburn Hills en de Tigers honkballen in het centrum van Detroit.

Bezienswaardigheden in Detroit

Verder heeft de stad verschillende aantrekkelijke museums, zoals het Henry Fordmuseum in het nabijgelegen Dearborn. Daar is de bus waar Rosa Parks in zat te vinden, evenals de stoel waar Abraham Lincon in zat toen hij werd neergeschoten. In Dearborn is ook de grootste moslimgemeenshap te vinden in de Verenigde Staten, evenals het Museum of American-Arabic History. In Detroit zelf zijn ook verschillende musea te vinden. Het Museum of Contemporart Art Detroit en het Detroit Institute of Arts hebben regelmatig interessante kunsttentoonstellingen te bieden. Het Detroit Historical Museum en het Charles H. Wright Museum of African American History gaan respectievelijk over de geschiedenis van Detroit en de geschiedenis van de Afro-Amerikaanse gemeenschap in de Verenigde Staten.The Graystone International Jazz Museum gaan onder andere over de rijke geschiedenis die Detroit heeft met Jazz. In downtown Detroit zijn er verschillende luxe hotels in verschillende prijsklassen. Ook is het nabijgelegen Canada makkelijk te bereiken, zowel via een tunnel als over een brug.
© 2011 - 2024 Simcha, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een blik op Michigan, de staat met zijn grote merenMichigan is zeker niet bij de bekendste staten van Amerika, maar zeker wel één van de mooiste. Het pareltje is uitgezond…
Amerika: stedentrip naar PhiladelphiaAmerika: stedentrip naar PhiladelphiaEen bezoek aan de Amerikaanse stad Philadelphia kan zeker de moeite waard zijn. Er zijn verschillende reisorganisaties d…
Brno, leuke bestemming voor een stedentrip naar TsjechiëBrno, leuke bestemming voor een stedentrip naar TsjechiëWil je een stedentrip naar Tsjechië maken, denk dan eens aan Brno in plaats van Praag. Brno ligt in het zuid-oosten van…
Citytrip: Antwerpen Anders!Een citytrip naar Antwerpen is al honderden keren beschreven in allerlei reisgidsen en websites. Steeds opnieuw worden d…
Bronnen en referenties
Simcha (763 artikelen)
Laatste update: 14-09-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.